وب گردی

آموزش کاشت گوجه گیلاسی در باغچه و گلدان ؛ فصل کاشت گوجه

هدف از نوشتن این مطلب آموزش کاشت گوجه گیلاسی در باغچه و گلدان به روش خانگی است. گوجه گیلاسی که به عنوان یکی از کوچک ترین و دوست داشتنی ترین انواع گوجه فرنگی شناخته می شود، نه تنها در ظاهر جذاب است بلکه در طعم نیز بی رقیب می باشد. این گوجه های کوچک و رنگین با شیرینی ملایم و بافت آب داری که دارند به ویژه برای طرفداران غذاهای سالم مورد توجه قرار گرفته اند. اینکه بتوانید این محصول خوش طعم را در خانه خود، روی بالکن، داخل باغچه یا حتی در گلدان کنار پنجره تان پرورش دهید یک مزیت بی نهایت ارزشمند است.

به جرات می توان گفت آموزش کاشت گوجه گیلاسی نه تنها شما را به محصولات ارگانیک و سالم نزدیک می کند، بلکه لذت باغبانی در خانه را نیز در اختیارتان قرار می دهد. پیش از آنکه شروع به انجام این کار بکنید به شما بگوییم که تمام فرآیند از کاشت بذر تا برداشت گوجه های رسیده ساده، کم هزینه و جذاب است. پس اگر عاشق طبیعت و باغبانی هستید مطلب امروز که در راستای آموزش کاشت گوجه گیلاسی می باشد می تواند به شما کمک کند تا گوجه گیلاسی را به راحتی در باغچه یا گلدان پرورش دهید.

آموزش کاشت گوجه گیلاسی در باغچه

آموزش کاشت گوجه گیلاسی در گلدانآموزش کاشت گوجه گیلاسی در گلدان

آموزش کاشت گوجه گیلاسی در باغچه روش بسیار جذابی برای استفاده از فضای باز است. این گیاه به راحتی در باغچه های کوچک و بزرگ رشد می کند و می تواند محیط خانه تان را با رنگ های زنده میوه هایش زیباتر نشان دهد. برای این کار تنها به خاک مناسب، بذر باکیفیت و کمی توجه نیاز دارید. اگر فضای کوچکی مثل باغچه در اختیار دارید و مدت هاست به دنبال گیاهانی هستید که به سرعت رشد کنند، گوجه گیلاسی بهترین انتخاب است. حال به سراغ مراحل کاشت گوجه گیلاسی برویم:

طرز کاشت دانه خرمالو در گلدان و باغچه را در شادمگ بخوانید.

آماده سازی خاک

اولین نکته در آموزش کاشت گوجه گیلاسی این است که خاک آن را برای پرورش آماده کنید. در واقع خاکی که برای کاشت گوجه گیلاسی انتخاب می شود، اهمیت زیادی در کیفیت محصول نهایی دارد. این را بدانید که این گیاه در خاک سبک و غنی بهترین عملکرد را دارد. ترکیب خاک باغچه با مواد مکمل مانند کوکوپیت، خاک برگ یا کمپوست باعث می شود که خاک تغذیه کافی برای گیاه فراهم کند.

همچنین اضافه کردن پرلیت یا ماسه به مخلوط خاک، زهکشی آن را بهبود می بخشد و از تجمع آب اضافی در خاک جلوگیری می کند. برای رشد ایده آل گوجه گیلاسی، pH خاک بهتر است بین ۶ تا ۷ باشد. لازم است قبل از کاشت، خاک را کاملاً بررسی کرده و از متعادل بودن مواد مغذی مطمئن شوید. کودهای ارگانیک نظیر کود کمپوست به تقویت خاک کمک زیادی خواهند کرد و محیطی ایده آل برای ریشه ها فراهم می کنند.

کاشت گوجه - آموزش کاشت گوجه گیلاسیکاشت گوجه - آموزش کاشت گوجه گیلاسی

انتخاب بذر یا نشاء

برای شروع کاشت گوجه گیلاسی، انتخاب بذر یا نشاء باکیفیت مرحله ای تخصصی و مهم است. بذرهای ارگانیک یا اصلاح شده که از فروشگاه های تخصصی خریداری شده اند، بهترین گزینه برای اطمینان از کیفیت محصول هستند. اگر از نشاء استفاده می کنید سالم بودن نشاء را مورد توجه قرار دهید؛ گیاه باید برگ های سالم و بدون آفات داشته باشد.

همچنین گونه هایی از گوجه گیلاسی که زودرس هستند و قابلیت رشد در گلدان دارند برای فضاهای محدود گزینه خوبی هستند. استفاده از بذرهای مناسب، نه تنها رشد بهتر گیاه را تضمین می کند بلکه میوه دهی سریع تر را نیز آسان تر می کند.

کاشت بذر یا انتقال نشاء

از دیگر مراحل مهمی که در آموزش کاشت گوجه گیلاسی بایستی به آن توجه کرد کاشت بذر یا انتقال نشاء می باشد. ساده تر بگوییم پس از آماده سازی خاک، نوبت به کاشت بذر یا انتقال نشاء می رسد. اگر بذر کاشتید باید آن ها را در عمق یک تا دو سانتی متری خاک قرار داده و روی آن ها را به صورت ظریف بپوشانید.

فاصله مناسب بین بذرها مسئله ای حیاتی است. زیرا وجود فضای کافی به ریشه اجازه رشد آزادانه می دهد. از طرف دیگر هنگام انتقال نشاء باید بسیار مراقب باشید تا ریشه آسیب نبیند. یک حفره کوچک در خاک ایجاد کنید ریشه نشا را در آن قرار دهید و سپس با خاک اطراف آن را ثابت کنید. در نهایت پس از کاشت، گلدان را در محلی که نور کافی دریافت می کند قرار دهید و اولین آبیاری را انجام دهید.

کاشت گوجه گیلاسی - آموزش کاشت گوجه گیلاسیکاشت گوجه گیلاسی - آموزش کاشت گوجه گیلاسی

آبیاری اصولی

گوجه گیلاسی نیازمند آبیاری منظم است تا خاک همواره مرطوب بماند. اما مراقب باشید که خاک گلدان غرقاب نشود. آب زیاد باعث پوسیدگی ریشه و کاهش قدرت گیاه خواهد شد. بنابراین این را در نظر داشته باشید بهترین زمان آبیاری، اول صبح است. زیرا حرارت پایین تر است و رطوبت به سرعت تبخیر نمی شود. اگرچه در روزهای گرم تابستان ممکن است نیاز به آبیاری روزانه داشته باشید. ولی در فصل های سرد یا معتدل، هر دو تا سه روز یک بار کفایت می کند. از آب ولرم استفاده کنید و مراقب باشید که برگ ها خیس نشوند، زیرا این کار خطر ایجاد بیماری های قارچی را افزایش می دهد.

نور و دمای مناسب

گوجه گیلاسی برای تولید میوه های شیرین و باکیفیت به نور مستقیم خورشید نیاز دارد. گلدان های این گیاه باید روزانه حداقل شش تا هشت ساعت نور دریافت کنند. اگر در منطقه ای هستید که نور خورشید کافی وجود ندارد، می توانید با استفاده از چراغ های مخصوص رشد گیاه این مشکل را حل کنید. دمای محیط نیز نباید از محدوده ۲۰ تا ۳۰ درجه خارج شود. اگر در فصل سرد گلدان را بیرون نگه دارید، باید آن را در محیطی گرم مثل داخل خانه منتقل کنید تا گیاه دچار شوک نشود.

کوددهی و تغذیه گیاه

از دیگر مراحل کاشت گوجه گیلاسی کوددهی و تغذیه گیاه می باشد. برای اینکه گوجه گیلاسی به خوبی رشد کند تغذیه منظم گیاه ضروری است. کودهای مشتق شده از نیتروژن، فسفر و پتاسیم که هر دو هفته یک بار به خاک اضافه می شوند مواد مغذی کافی برای رشد این گیاه فراهم می کنند. اضافه کردن کودهای ارگانیک مانند کمپوست و ورمی کمپوست نیز به تقویت خاک و سلامت گیاه کمک خواهد کرد. در دوران گل دهی و میوه دهی بهتر است از کودهایی با میزان فسفر بیشتر استفاده شود، زیرا این عنصر به تولید بهتر میوه کمک می کند.

گوجه گیلاسی - آموزش کاشت گوجه گیلاسیگوجه گیلاسی - آموزش کاشت گوجه گیلاسی

هرس و کنترل رشد

هرس کردن شاخه های اضافی گیاه یکی از بهترین روش ها برای افزایش تمرکز گیاه روی تولید میوه است. شاخه هایی که زرد شده اند یا بیش ازحد بزرگ شده اند باید برش داده شوند.

همچنین در صورت پیچیدگی بیش ازحد ساقه ها، از قیم یا توری برای بالا نگه داشتن آن ها استفاده کنید. این کار نه تنها جریان بهتر هوا بین شاخه ها را ممکن می سازد، بلکه از آفت ها و بیماری ها نیز جلوگیری خواهد کرد.

کنترل آفات و بیماری ها

کنترل آفت ها و بیماری ها در تمامی مراحل کاشت تا برداشت از دیگر نکات مهم آموزش کاشت گوجه گیلاسی می باشد. آفات و بیماری هایی مانند شته ها و کنه ها ممکن است گیاه تان را تهدید کنند. شما می توانید با استفاده از محلول های طبیعی مثل ترکیب آب و صابون یا روغن های ارگانیک، این مشکلات را کنترل کنید. اگر احتمال وجود بیماری های قارچی وجود داشته باشد، باید برگ های آلوده سریعاً حذف شوند و گیاه از غرقابی شدن دور نگه داشته شود.

برداشت گوجه گیلاسی

پس از گذشت دو تا سه ماه از کاشت بذر اولین دسته های گوجه گیلاسی آماده برداشت می شوند. رنگ نهایی گوجه معمولاً قرمز روشن، زرد یا نارنجی است؛ بسته به گونه انتخابی این رنگ ها متفاوت خواهند بود. برای برداشت، گوجه ها را به آرامی از ساقه جدا کنید تا به بوته آسیبی وارد نشود. گوجه های برداشت شده می توانند بلافاصله مصرف شوند یا برای نگهداری در یخچال قرار داده شوند.

کاشت گوجه - آموزش کاشت گوجه گیلاسیکاشت گوجه - آموزش کاشت گوجه گیلاسی

عمر بوته گوجه گیلاسی

بوته گوجه گیلاسی به طور متوسط حدود یکسال عمر می کند.

فصل کاشت گوجه گیلاسی در گلدان

اگرچه کاشت گوجه گیلاسی در گلدان معمولاً از اوایل فروردین تا پایان تابستان توصیه می شود. اما اگر شرایط محیطی مساعد باشد می توانید اولین میوه ها را تنها چند هفته پس از کاشت برداشت کنید.

همانطور که گفته شد هوای خنک بهاری یا تابستانی برای شروع کاشت مناسب است. اما حفاظت از گیاه در برابر سرمای بیش از حد ضرورت دارد. فراموش نکنید که این گیاه به طور طبیعی رشد سریعی دارد و تنها با کمی توجه و تنظیم شرایط محیطی می توانید نتیجه ای فوق العاده بگیرید. با رعایت اصول بالا باغچه ای کوچک از گوجه های تازه و خوش رنگ خواهید داشت که لذت و سلامتی را به زندگی شما هدیه می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا