آلمان برای جذب نیروی کار ماهر دست به دامن مغرب می شود
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه “فرانکفورتر روند شای” آلمان، آلمان در حالی که این روزها به شدت با کمبود نیروی کار ماهر مواجه است تلاش میکند با جذب نیرو از دیگر کشورها شرایط را بهبود بخشد و در همین راستا رئیس جمهور آلمان چندی پیش در سفر به ویتنام توافقی را در این باره با این کشور امضا کرده است.
دولت فدرال آلمان در ماههای اخیر تلاش کرده است که کارگران ماهر را در بسیاری از نقاط جهان از جمله برزیل، هند و کنیا جذب کند.
اشتاین مایر چندی پیش در جریان سفر به این کشور و پس از گفتگو با همتای ویتتنامی خود گفت: ما در آلمان نیاز زیادی به کارگران ماهر داریم و ما خوشحالیم که ویتنام برای این همکاری با آلمان آماده است.
کمبود نیروی کار در بسیاری بخش ها به بحرانی چالش برانگیز در آلمان تبدیل شده است.
چندی پیش انجمن کارمندان دولت آلمان با اشاره به کمبود کارکنان در بسیاری بخشها درباره تضعیف خدمات دولتی در چنین شرایطی هشدار داد.
به گفته انجمن کارمندان دولت Dbb، خدمات ایالتی به دلیل کمبود پرسنل به طور فزایندهای در معرض خطر هستند. اولریش سیلبرباخ، رئیس Dbb، گفت: دولت بیش از ۵۵۰۰۰۰ کارمند را از دست داده است و با بازنشستگی کارکنان بومی وضعیت بدتر میشود.
بیش از ۱.۳ میلیون کارمند در ده سال آینده در آلمان بازنشسته می شوند. سیلبرباخ گفت: کمبود پرسنل توانایی و شایستگی دولت و مدیریت برای اقدام را به خطر می اندازد.
حالا در این شرایط مغرب و آلمان هم خواهان تعمیق روابط خود هستند. این مناسبات با موضوع کارگران ماهرمسئله بازگشت به کشور و مسئله ادغام عمیق تر می شود.
وزیر توسعه آلمان در یک تور تبلیغاتی در مغرب تاکید کرد: آلمان در مجموع به ۴۰۰۰۰۰ کارگر ماهر در سال نیاز دارد که به زعم وی مغرب می تواند در این راستا به آلمان کمک کند.
از طرفی از ۳۵۰۰۰۰ درخواست پناهندگی در آلمان در سال ۲۰۲۳، تنها ۱۵۰۰ مورد از شهروندان مغربی بوده است. به گفته وزارت کشور فدرال، سال گذشته حدود ۲۷۰ مغربی اخراج شدند که نیمی از آنها به مغرب منتقل شدند.
سونیا شولزه، وزیر توسعه آلمان همراه با کمیسر ادغام دولت فدرال، ریم آلابالی رادوان، به رباط، پایتخت مغرب سفر کرد. او می خواهد مرکز دیگری برای مهاجرت و توسعه در این کشور و محل مشاوره و کمک برای عودت کنندگان و مهاجران باز کند.
مغربی ها نیز به تبادل و روابط عمیق تر با آلمان علاقه مند هستند. نرخ بیکاری در این کشور بالاست، حتی در میان افراد تحصیل کرده هم این نرخ حدود ۲۰ درصد است. به زعم آلمان این مسئه نباید دست کم گرفته شود. هشت درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور حواله های خارج از کشور است. این به این معنی است: مغربی های خارج از کشور سهم قابل توجهی در تثبیت اقتصاد داخلی دارند.
شولزه البته انتظارات بسیار بالا در این باره را کاهش داده و گفت: ما نمیتوانیم سالانه ۴۰۰۰۰۰ کارگر ماهر را به آلمان بیاوریم. اما ما میخواهیم نشان دهیم که چگونه می توان در این زمینه کار کرد. وی افزود: باید مثال بزنیم، چیزهایی را امتحان کنیم و شرکای جدیدی پیدا کنیم.
وزیر توسعه آلمان همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: در بسیاری از بخشها، اقتصاد آلمان بدون کارگران خارجی دیگر کار نخواهد کرد . شولزه گفت: به همین دلیل است که ما به مغربی ها نیاز داریم، آنها بخشی از جامعه ما هستند.
کشارزان آلمانی مجددا با تراکتور خیابانها را مسدود کردند
پایان
منبع