اقتصاد

آیا قیمت نفت روند افزایشی خود را ادامه می‌دهد؟

بر اساس پیش‌بینی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، هر بشکه نفت در هفته ابتدایی ۲۰۲۵ بین ۷۲ تا ۷۸ دلار معامله خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شانا، قیمت نفت در نخستین روز معاملاتی سال ۲۰۲۵ میلادی (پنجشنبه، ۱۳ دی) به بالاترین حد خود در دو ماه گذشته رسید؛ قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در روز جمعه نیز روند افزایشی خود را ادامه داد و به ۷۶ دلار و ۵۰ سنت به ازای هر بشکه رسید.

برخی تحلیلگران افزایش حدود ۴ درصدی قیمت نفت در هفته پایانی سال ۲۰۲۴ را تحت‌ تأثیر هوای سردتر اروپا و ایالات متحده آمریکا، همچنین محرک‌های اقتصادی اضافه از سوی دولت چین می‌دانند، اما آیا روند افزایشی قیمت نفت در هفته‌ پیش‌ رو تداوم خواهد داشت؟  

بر اساس پیش‌بینی مؤسسه مطالعات بین‌المللی انرژی، با توجه به عوامل مختلف تأثیرگذار بر بازار نفت، دامنه نوسان قیمت نفت در هفته پیش‌ رو بین ۷۲ تا ۷۸ دلار به ازای هر بشکه خواهد بود.

«کاهش ذخایر نفت خام آمریکا»، «قطع صادرات گاز روسیه به اروپا»، «خوش‌بینی نسبت به ارائه مشوق‌های اقتصادی توسط دولت چین» و «سردی هوا در نیمکره شمالی و افزایش تقاضا برای سوخت‌های حرارتی» از جمله مهم‌ترین عوامل تقویت‌کننده تقاضا در بازار نفت در هفته پیش‌ رو محسوب می‌شوند.  

نگاه بازار نفت به چین، آیا پکن آماده رویارویی با ترامپ است؟

به گزارش رویترز، چین برای نخستین بار در یک دهه گذشته حقوق کارمندان را افزایش داده است. به عقیده تحلیلگران، پکن با این اقدام به دنبال جلوگیری از کند شدن اقتصاد و افزایش رشد مصرف داخلی است.  

در آستانه شروع کار ترامپ در ۲۰ ژانویه (اول بهمن)، شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در سخنرانی خود به مناسبت آغاز سال میلادی، بر قدرت اقتصاد چین و توانایی این کشور برای غلبه بر چالش‌ها تأکید کرد و گفت: «اکنون با شرایط جدیدی مواجه هستیم. از جمله چالش ناپایداری و عدم ثبات در محیط خارجی و فشار تبدیل از محرک‌های رشد قدیمی به محرک‌های جدید، اما می‌توانیم با سختکوشی خود پیروز شویم. مثل همیشه، در باد و باران رشد می‌کنیم و در روزهای سخت، قوی‌تر می‌شویم. باید اعتمادبه‌نفس داشته باشیم.»

افزون بر وعده رئیس‌جمهور چین مبنی بر اتخاذ سیاست‌های کلان‌تر برای بهبود رشد اقتصادی، «تصمیم اوپک‌پلاس مبنی بر تأخیر در افزایش تولید» همچنان یکی از دیگر محرک‌های تقاضا در بازار نفت به‌شمار می‌رود که از افت قیمت‌ها در کوتاه‌مدت جلوگیری می‌کند.  

از سوی دیگر، «تداوم نگرانی‌ها نسبت به وضعیت رشد تقاضا در ماه‌های آتی»، «احتمال ایجاد جنگ تجاری با چین و اروپا در دوران ترامپ» و «افزایش احتمال دستیابی به آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی» از جمله عواملی هستند که اجازه رشد بیش‌ازحد قیمت‌ها در بازار نفت را نمی‌دهند.

به گزارش تیتر۱۲، اضافه‌بهای ژئوپلیتیکی قیمت نفت بدون تغییر نسبت به هفته‌های اخیر در همان بازه ۲ تا ۳ دلاری قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود دست‌کم در هفته آتی نیز در همین سطوح باقی بماند. 

تحلیل تحولات جهانی بازار نفت در هفته پیش‌ رو (۱۵ تا ۲۱ دی ۱۴۰۳)

منبع: شانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا