بین الملل

آیا ۲۰۲۴ پایان کار محافظه کاران در انگلیس خواهد بود؟

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، “اس ار اف” سوئیس در مطلبی نوشت: بریتانیا احتمالا در سال ۲۰۲۴ با تغییر دولت روبرو است. امسال در بریتانیا انتخابات برگزار می شود. بر اساس نظرسنجی ها، اوضاع برای ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس احتمالا تنگ خواهد شد.

در ادامه این مطلب آمده است: پارلمان بریتانیا هرگز شرایط این چنینی را تجربه نکرده است و در ماه‌های آینده لحن ممکن است حتی تندتر شود. امسال در بریتانیا انتخابات برگزار می شود. بررسی ها نشان می دهد که ممکن است در سال ۲۰۲۴ تغییر دولت در این کشور رخ دهد.

در ۱۴ سال گذشته، بریتانیا توسط محافظه‌کاران اداره می شد که اخیرا رسوایی ها و افول از ویژگی های زندگی سیاسی روزمره این حزب در این کشور بود. «کیراستارمر»، رهبر حزب مخالف کارگر، در پیام سال نو خود اعلام کرد که یک سال امید اکنون آغاز شده است. انگلیسی ها این فرصت را در پای صندوق های رای دارند تا مطمئن شوند که اوضاع در این کشور در نهایت بهتر شود.

هنوز دقیقا مشخص نیست که ۶۵۰ کرسی مجلس عوام بریتانیا دقیقاً چه زمانی دوباره منصوب می شوند. نخست‌وزیر بر اساس قانون اساسی حق انحلال پارلمان را دارد و او پیش بینی می کند که انتخابات تازه در نیمه دوم سال برگزار شود.

ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس پیش‌بینی می‌کند که هنوز کارهای زیادی برای انجام دادن وجود دارد. وی در این باره گفته است: «ما می‌خواهیم تورم را به نصف کاهش دهیم، مالیات‌ها را حتی بیشتر کاهش دهیم، اقتصاد خود را ارتقا دهیم و به‌ویژه مهاجرت غیرقانونی را متوقف کنیم.»

در ادامه این گزارش آمده است: اکثر این وعده ها تا به امروز محقق نشده است. بار مالیاتی بر شهروندان در انگلیس بیش از چندین دهه است. بیش از هفت میلیون بریتانیایی ماه هاست که در بیمارستان ها منتظر یک قرار درمانی هستند و دولت هنوز نتوانسته جلوی مهاجرت غیرقانونی را بگیرد.

استارمر در سخنانی گفته است: ما برنامه ای داریم تا بریتانیا را دوباره امن کنیم و در نهایت کشور ویران شده خود را بازسازی کنیم.

این روزنامه سوئیسی در ادامه نوشت: اما اگر ریشی سوناک بخواهد انتخابات را به تعویق بیندازد، احتمالاً دلایل شخصی نیز وجود دارد: او تنها یک سال و نیم است که نخست وزیر بوده است و طبق نظرسنجی ها، فقط ۲۰ درصد از بریتانیایی ها در حال حاضر به محافظه کاران رای می دهند.

بنابراین، استارمر در این شرایط امیدهای مشروعی دارد که امسال به داونینگ استریت نقل مکان کند و او هم‌اکنون می‌گوید که حزبش چه کاری را بهتر انجام می‌دهد.

وی در این باره می گوید: «ما برنامه‌ای داریم تا کشورمان را دوباره امن کنیم، […] که سیستم مراقبت‌های بهداشتی بیماران را بهبود بخشیم، فرصت های برابر برای همه ایجاد کنیم و در نهایت کشور ویران شده خود را بازسازی کنیم.

البته او هنوز دقیقاً نحوه عملکرد این طرح را فاش نکرده است. وعده ها و ساده سازی ها بخشی از یک سال انتخاباتی است. اما برای پیتر هنسی، مورخ و نویسنده معروف انگلیسی این ها کافی نخواهد بود.

به گفته پیتر هنسی یک بدبینی خطرناک در بریتانیا در حال گسترش است، وی اخیراً آن را در مقاله ای برای بی بی سی آورده است. در این مقاله آمده است: از زمان بحران مالی در سال ۲۰۰۸، ما به طور فزاینده ای این احساس را داشتیم که در کشوری زندگی می کنیم که دیگر هیچ چیز در آن درست کار نمی کند. این منجر به بدبینی عمومی شد. برگزیت همچنین تضمین کرد که خشم و عصبانیت به ابزاری برای بحث سیاسی تبدیل شود.

وی تاکید کرد: این شرایط طولانی و تلخ شده است. اگر نتوانند جلوی این مارپیچ نزولی را بگیرند، بریتانیا در نهایت به سرانجام دشواری دچار خواهد شد.

به گفته هنسی دستور خروج از این مارپیچ نزولی، نجابت و تمایل به اجماع است. نیازی به بودجه یا قانون جدید نیست – این فقط بحث حسن نیت است.

اما اینکه آیا چنین شرایطی در ماه های آینده خود را نشان خواهد داد جای سوال دارد.

پایان


منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا