وب گردی

آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی

اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی و نسل‌کشی این رژیم در نوار غزه همچنان ادامه دارد و نیرو‌های پلیس طی روز‌ها و ساعات اخیر دانشجویان بیشتری را مورد ضرب و شتم قرار داده یا دستگیر کرده‌اند.

این روند در حالی تشدید می‌شود که سازمان‌های مدافع حقوق بشر در غرب، اکثرا در قبال این حجم از خشونت بی‌سابقه و پادگانی ساختن فضای دانشگاه‌ها سکوت کرده و اقدامات پلیس را مصداق ایجاد آرامش و امنیت در فضای اجتماعی- علمی آمریکا قلمداد کرده‌اند. در این میان، دانشگاه کالیفرنیا بار دیگر به کانون اعتراضی گویا علیه صهیونیسم و حامی اصلی آن، یعنی واشنگتن تبدیل شده است. به عبارت بهتر، آتشفشان اعتراضات در آمریکا بیش از روز‌های گذشته شعله‌ور شده است. 
 
در دانشگاه کالیفرنیا چه می‌گذرد؟
با گسترش اعتراضات حامیان فلسطین در دانشگاه کالیفرنیا، مقامات این دانشگاه درصدد مخابره آدرسی کاملا وارونه از این اعتراضات گسترده هستند. مری اوساکو، معاون ارتباطات راهبردی دانشگاه کالیفرنیا در این خصوص می‌گوید: «این وضعیت زمانی تغییر کرد که برخی تظاهرکنندگان از سدی که دانشگاه برای جدا کردن دو گروه ایجاد کرده بود، عبور کردند.» این در حالی‌است که اعضای مرکز عدالت اجتماعی هریت تابمن قصد داشتند از حق دانشجویان برای اعتراض حمایت کنند، در حالی که اعضای کمپین «ایستادگی در حمایت از دانشجویان یهودی» در همکاری با شورای آمریکایی- اسرائیلی (آیپک) با مخالفت با این امر تلاش داشته با آنچه «نفرت‌پراکنی و یهودی‌ستیزی» نامیده، مقابله کند. 
 
سایه آیپک بر خشونت پلیس آمریکا
در اینجا متوجه نقش خاص لابی آیپک در سرکوب اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌شویم. آیپک، از زمان آغاز جنگ غزه تا‌کنون هدایت و مدیریت خطوط اصلی تحلیلی و خبری رسانه‌ها و جریانات قدرت در آمریکا را به‌عهده داشته است. ایده‌هایی مانند دستگیری گسترده دانشجویان و استقرار کمپین ایستادگی در حمایت از دانشجویان یهودی!، جملگی منبعث از استراتژی‌های همین لابی بوده است. طی دو هفته گذشته، اعتراضات حامیان فلسطین به دنبال دستگیری گسترده صد‌ها نفردردانشگاه کلمبیا، به دانشگاه‌های سراسر آمریکا تسری یافته است. از آن زمان، صد‌ها معترض ازکالیفرنیا و تگزاس تا آتلانتا و بوستون به‌دلیل تقلید از اردوگاه‌های چادری که دانشجویان کلمبیا برای جلب توجه به بحران انسانی در غزه استفاده می‌کردند، دستگیر شده‌اند. لابی آیپک، مولد اصلی قانون مترادف‌سازی یهودستیزی با صهیونیسم‌ستیزی و جرم‌انگاری آن در آمریکا (و متعاقبا اروپا) محسوب می‌شود. در جریان اعتراضات دانشجویی گسترده اخیر نیز دستورالعمل اصلی لابی آیپک به مدیران دانشگاه‌ها، تاکید بر یهود‌ستیزی و اجتناب از به کارگیری واژگانی مانند «نسل‌کشی» یا «جنایت» درغزه است. این دستورالعمل، ازسوی مقامات دانشگاه‌های آمریکایی اجرایی شده است. به‌عنوان مثال، مسئولان علمی در آمریکا، از‌جمله مدیران دانشگاه کلمبیا، گفته‌اند که این اعتراضات به‌عنوان اقدامات غیرمجاز، قوانین دانشگاه را زیر پا می‌گذارند، روند یادگیری را مختل می‌کنند و زمینه‌ساز آزار و اذیت و یهودی‌ستیزی شده‌اند. 
 
مطالباتی که آیپک را بهت‌زده کرده است
در عین حال، مطالبات مطرح شده از سوی دانشجویان معترض، دیگر معطوف به پایان دادن به جنگ غزه نیست و موضوعاتی مهم‌تر از‌جمله خارج کردن سرمایه‌های دانشگاهی از شرکت‌هایی که با ارتش اسرائیل درگیر هستند و پایان کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم اشغالگر صهیونیستی را در‌بر می‌گیرد. یکی از اقداماتی که لابی آیپک در دانشگاه‌های آمریکا (خصوصا در بحبوحه اعتراضات) صورت داده است، حضور افرادی ازبیرون دانشگاه‌ها درمیان تجمعات وترغیب آنها به سردادن شعار‌های ضد‌یهودی (به جای شعار‌های ضد‌صهیونیستی) و بهره برداری رسانه‌ای و تبلیغاتی از آنهاست. این اقدام، در راستای همان سیاست کلان آیپک – که به آن اشاره شد- صورت می‌گیرد. 

در تازه‌ترین روند سرکوب اعتراضات غیرتمندانه دانشجویی در آمریکا، بیش از ۲۰۰ نفر در تعدادی از دانشگاه‌ها، از‌جمله دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس دستگیر شدند. در میان بازداشت‌شدگان جیل آستین، نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا از حزب سبز هم دیده می‌شود. او در بیانیه‌ای این سرکوب را شرم‌آور خواند. با این حال جوبایدن، دونالد ترامپ و رابرت کندی سه نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در مواضع خود، جملگی خطوط قرمز آیپک که به صورت غیرعلنی به سران دوحزب دموکرات و جمهوریخواه ابلاغ شده را در نظر گرفته و نسل‌کشی غزه را مورد تأیید قرار داده‌اند. این افراد، اعتراضات دانشجویی را نقطه‌ای تاریک در تاریخ علمی آمریکا قلمداد کرده‌اند! در این میان، جو بایدن نگران از دست رفتن حمایت‌ها از خود است. جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، در گفت‌وگویی با شبکه‌ای بی‌سی نیوز گفت که رئیس‌جمهور اذعان دارد بسیاری از آمریکایی‌ها احساسات قوی نسبت به جنگ در غزه دارند! این ادعای وقیحانه در حالی صورت می‌گیرد که بایدن نه فقط در کنار نتانیاهو مدیریت عملیاتی و فرامتنی جنگ غزه را به‌عهده دارد، بلکه به پلیس فدرال اختیار کاملی برای سرکوب اعتراضات دانشجویی داده است. در مقابل، رئیس‌جمهورآمریکا دستان گروه‌های اندک طرفدار صهیونیسم در دانشگاه‌های این کشور را در دفاع از جنایات اسرائیل باز گذاشته است.

منبع: روزنامه جام جم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا