اثر خطرناک افزایش دمای جهان بر اختلال خواب/کشف داروی ایرانی جدید برای درمان سنگ کلیه

حوزه علم و دانشگاه امروز ۲۹ اردیبهشت شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
حوزه علم و دانشگاه امروز ۲۹ اردیبهشت شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
به گزارش مجله تیتر ۱۲ به نقل از ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
اثرات شگفتانگیز رواندرمانی بر کاهش دردهای مزمن
درمانهای روانشناختی میتوانند به تسکین درد کمک کنند و اکنون پژوهش تازهای از دانشگاه Aarhus BSS نشان میدهد چه اتفاقاتی در مغز رخ میدهد و چه روشهایی برای بیماران، پزشکان و روانشناسان قابل استفاده است.
فصل نوین حکمرانی فناوری در ایران با طرح ملی هوش مصنوعی
با تصویب کلیات طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس، ایران رسماً گام نخست را برای ورود به عرصه حکمرانی فناوری برداشت؛ طرحی که قرار است با ایجاد نهادهای راهبردی، تأمین مالی پایدار و تدوین سیاستهای ملی، زیرساخت حضور کشور در رقابت جهانی هوش مصنوعی را فراهم کند. اما در حالیکه متن طرح بر تأسیس «سازمان ملی هوش مصنوعی» زیر نظر رئیسجمهور تأکید دارد، برخی اظهارنظرها از احتمال تقلیل آن به یک «ستاد» زیرمجموعه معاونت علمی ریاستجمهوری حکایت دارد.
با افزایش دمای جهانی، اختلال خواب خطرناکتر میشود
با افزایش دمای هوا، یکی از اختلالات شایع خواب، با شدت بیشتری افراد را درگیر میکند. این موضوع نگرانیهایی را درباره تأثیرات تغییرات اقلیمی بر سلامت عمومی بهوجود آورده است.
پیشرفت تحقیقات دانشجویی در گرو مشارکت نهادها
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: حضور نهادهایی مانند بنیاد نخبگان و وزارت بهداشت در همایشهای دانشجویی نشاندهنده ضرورت مشارکت و همافزایی در رشد و توسعه تحقیقات علمی است.
روند جذب اساتید در دانشگاهها اصلاح شد
معاون آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی از اصلاح روند جذب اعضای هیات علمی در دانشگاهها خبر داد و گفت: به نظر میرسد بتوانیم روند مهاجرت را طی سالهای آتی متوقف کنیم و به زودی شاهد مهاجرت معکوس اساتید و نخبگان به کشور خواهیم بود.
تولید کود آهسته رهش از ضایعات کشاورزی
یکی از فناوران کشور کود آهسته رهش پایه پلیمری زیست تخریب پذیر را به صنعت کشاورزی معرفی کرد که به گفته وی این محصول در مدت ۱۳۲ روز اقدام به رهایش کنترل شده نیتروژن میکند.
پارک موزه علوم زمین مشهد موزه برتر کشوری شد
همزمان با ۲۸ اردیبهشت و روز جهانی موزهها پارک موزه علوم زمین مشهد به عنوان موزه برتر کشور انتخاب و معرفی شد.
اعلام شرایط جدید آزمون پایان دوره دکتری داروسازی
شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی شرایط جدید شرکت در آزمون پایان دوره دکتری عمومی داروسازی را اعلام کرد.
اعلام ۱۰ راهبرد کلیدی بنیاد ملی نخبگان برای سال ۱۴۰۴
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، راهبردهای تحولی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۴۰۴ را با هدف نیل به نسل جدیدی از بنیاد با رویکرد تحول در فرآیندهای شناسایی، توانمندسازی و نگهداشت استعدادهای برتر و نخبگان کشور ابلاغ کرد.
رباتها دیگر برای آموزش دیدن نیازمند انسانها نیستند
بررسی جدید پژوهشگران انگلیسی و آلمانی نشان میدهد که انسانها دیگر کنترل انحصاری بر آموزش رباتهای اجتماعی برای تعامل موثر ندارند.
روایتی از تولد یک سامانه پیشرفته در دل تحریمها
در شرایطی که تحریمها دسترسی به سامانههای پایش تجهیزات صنعتی را دشوار کرده، یک شرکت دانشبنیان ایرانی موفق به طراحی و بومیسازی سامانه پایش وضعیت ماشینآلات دوّار شده است؛ سامانهای که با دقت بالا و قابلیت مانیتورینگ برخط، هماکنون در پارس جنوبی نصب شده و گامی مهم در خودکفایی صنعتی کشور بهشمار میرود.
چرا اپل هنوز در دنیای هوش مصنوعی حرفی برای گفتن ندارد؟
افراد مطلع میگویند که ناتوانی مداوم اپل در تسلط بر هوش مصنوعی، تهدیدی جدی برای سلطه آیفون و همچنین برنامههای آیندهنگرانه این شرکت، از جمله ساخت رباتها و دیگر محصولات پیشرفته محسوب میشود.
توسعه نرمافزاری برای ارتقای امنیت سایبری سازمانها
یک شرکت دانشبنیان نرمافزاری را با هدف ارتقای امنیت سایبری سازمانها و شبکهها به تولید رساند.
تولید ماسکهای هوشمند و سیستمهای کنترل گردوغبار
یکی از شرکتهای عضو مرکز رشد فناوری نخبگان منطقه نوآوری ایران توانسته است در راستای ارائه راهکارهای نوین در زمینه کنترل آلودگی هوا و تصفیه هوا، ماسکهای هوشمند و سیستمهای کنترل گردوغبار تولید کند.
ویدئوی ناسا از پرواز بر فراز قمر «شارون»
ناسا ویدئویی را از قمر «شارون» سیاره پلوتو منتشر کرده که توسط فضاپیمای رباتیک این آژانس فضایی در سال ۲۰۱۵ ثبت شده است.
داروی جدید درمان سنگ کلیه، جایگزین موثر جراحی و سنگشکن
استاد دانشگاه آزاد اسلامی از موفقیتهای یک داروی گیاهی جدید برای درمان سنگ کلیههای زیر ۱۰ میلیمتر خبر داد.
بازدید وزیر علوم اندونزی از دستاوردهای جهاددانشگاهی در حوزه هوش مصنوعی
در دومین روز نمایشگاه بینالمللی همکاریهای علمی و فناوری و هوش مصنوعی، وزیر علوم اندونزی و نمایندگان کشورهای ترکیه و جمهوری اسلامی پاکستان، با حضور در غرفه جهاددانشگاهی از دستاوردها و توانمندیهای این نهاد در حوزه هوش مصنوعی بازدید و بر تمایل خود برای توسعه همکاریهای مشترک تاکید کردند.
روشی بدون دارو برای تقلید از اثرات «اوزمپیک»
پژوهشگران روشی بدون دارو را برای تقلید از اثرات «اوزمپیک» شناسایی کردهاند.
ضرورت تحقیق و پژوهش میدانی در توسعه علوم اجتماعی ایران
استاد دانشگاه تهران بر لزوم ادامه تحقیقات میدانی و بهرهگیری از روشهای مناسب در جمعآوری دادهها در ایران تأکید کرد.
۱۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی در صف دریافت خوابگاه متاهلی
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی متاهل دانشگاههای علوم پزشکی کشور در صف دریافت خوابگاههای متاهلی هستند، گفت: هر دانشجویی که متاهل باشد، میتواند بدون نوبت تا سقف مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان وام دریافت کند.
پرندگان هم رفاقت میکنند!
ما معمولا دوستی را رفتاری انسانی میدانیم و آن را قلمرو انحصاری خود تلقی میکنیم. این تصور نیز تا حد زیادی درست است زیرا به ندرت در دنیای حیوانات شاهد روابط همکارانهای فراتر از پیوندهای خونی هستیم. پیچیدهترین نوع رابطهی شبیه به رفاقت که در مهرهداران دیده شده، تحت عنوان «پرورش مشارکتی» شناخته میشود؛ حالتی که در آن دو موجود در بزرگ کردن یک نوزاد با هم همکاری میکنند. اما در مورد سارهای آفریقایی، پیوندهایی که آنها با یکدیگر برقرار میکنند بسیار فراتر از وظایف ساده والدین است.
توجه به اخلاق در کاربرد هوش مصنوعی
وزیر علوم، در آیین افتتاحیه دومین اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی عضو سکوی گفت و گوی ۱۵-OIC، با اشاره به ضرورت تدوین نقشه راه هوش مصنوعی در کشورهای اسلامی، توجه به اخلاق در کاربرد هوش مصنوعی را مورد تاکید قرار داد.
تصاویر ماهوارهای ابزاری بیرقیب در پایش آلودگی هوا
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به ظرفیتهای روبهرشد صنعت فضایی کشور بر اهمیت بهکارگیری تصاویر ماهوارهای، تعریف پروژههای مشترک و استفاده از سنجندههای تخصصی برای پایش آلایندهها تأکید کرد.
پایان