بین الملل

از حاشیه تا متن سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا

نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی شب گذشته خود در کنگره آمریکا، بدون اشاره به جنایات نظامیان اسرائیلی و ویرانی گسترده نوار غزه مدعی شد که جنگ تا زمانی که حماس تسلیم شود و هرگونه تهدید از نوار غزه برچیده شود، ادامه خواهد یافت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی روز گذشته در نشست مشترک با کنگره آمریکا به سخنرانی پرداخت که ۲۹۲ روز از جنگ در نوار غزه می گذرد و جنایات وحشیانه نظامیان این رژیم انتقادات شدیدی را در سطح بین المللی به همراه داشته است.

نتانیاهو در سخنرانی خود با طرح تهدید ایران و متحدین آن خواستار مقابله موثر و شکل‌گیری یک اجماع بین‌المللی برای این امر شد. نخست وزیر رژیم صهیونیستی بدون اشاره به جنایات نظامیان اسرائیلی و ویرانی گسترده نوار غزه مدعی شد که جنگ تا زمانی که حماس تسلیم شود و هرگونه تهدید از نوار غزه برچیده شود، ادامه خواهد یافت.

بی بی درباره احتمال توافق برای آزادی اسیران اسرائیلی نیز تصریح کرد و اطمینان داد که چنین توافقی در دسترس است، اما جزئیات بیشتری درباره رئوس توافق مذکور ارائه نکرد.

این در شرایطی است که در داخل کابینه نتانیاهو درباره قبول آتش بس در غزه اختلاف نظرهای شدیدی وجود دارد؛ اپوزیسیون و بخش بزرگی از جامعه صهیونیستی خواستار آزادی اسیران حتی به بهای پایان یافتن جنگ هستند و دستگاه های امنیتی و نظامی اسرائیل نیز درصدد اجرایی ساختن این توافق هستند.

در همین راستا یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و چندین نفر از اعضای این حزب خواستار تحقق توافق تبادل اسرا و آتش بس هستند، اما از آنجاکه چنین توافقی باید در ازای توقف در جریان جنگ  (موقت یا بلند مدت) و آزادی چندین نفر از زندانیان فلسطینی رخ دهد، جناح با مخالفت جناح راست افراطی به رهبری اسموتریچ و بن گویر همراه شده، به نحوی که این دو بارها تهدید به خروج از ائتلاف در صورت توقف در جنگ پیش از پیروزی کامل کرده اند.

نتانیاهو همچنین درباره آینده غزه پس از جنگ به بیان اینکه اسرائیل قصد اشغال و ماندن در غزه را ندارد و نمی خواهد در آنجا شهرک سازی کند، بسنده کرد. وی در ادامه گفت اما امنیت کلی غزه باید در اختیار اسرائیل باقی بماند تا این منطقه مجدداً به تهدیدی علیه اسرائیل مبدل نشود.

 

حواشی سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا

برخی از خانواده های اسیران اسرائیلی که در این سفر همراه نتانیاهو بودند، در حین سخنرانی نتانیاهو با نشان دادن شعارهایی بر روی پیراهن های خود که «توافق اکنون» را خواستار شده بود، از سالن نشست اخراج و بازداشت شدند.

همزمان با سخنرانی نتانیاهو، تظاهرات عظیمی نیز بیرون از ساختمان کنگره آمریکا علیه رژیم صهیونیستی در جریان بود. معترضان نسبت به میزبانی کاخ سفید و کنگره از نتانیاهو به دلیل جنایات جنگی اعتراض داشتند و خواستار بازداشت نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی شدند. نتانیاهو در جریان سخنرانی خود با ادبیاتی عجیب و غریب و دور از شأن یک مقام رسمی، معترضان را «احمق های مفید» برای ایران خواند.

در کنار این رویداد عدم حضور نمایندگان ارشد و برجسته دموکرات‌های در این نشست نیز حائز اهمیت زیادی بود. از مجموع  ۲۶۳ نماینده و سناتور حزب دموکرات ۱۳۵ نفر (۱۱۲ نماینده و ۲۳ سناتور) سخنرانی نتانیاهو را تحریم کردند. نانسی پلوسی، آدام شف، جیمز کلایبرن، بنی تامپسن، برنی سندرز و همچنین کامالا هریس، معاون رئیس جمهور و رئیس سنا نیز از جمله افرادی بودند که در این سخنرانی شرکت نکردند.

روند تحریم نتانیاهو در حزب دموکرات در سال های اخیر به شدت رشد کرده و به بیش از ۵۰ % رسیده است؛ این در حالی است که در سال ۲۰۱۵، تنها ۵۶ نماینده و سناتور دموکرات سخنرانی نتانیاهو را تحریم کرده بودند.

 

 

نتانیاهو اگرچه از کمک‌های جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به اسرائیل در جریان این جنگ تشکر کرد، اما در عین حال به فشارهای دولت بایدن علیه ارتش اسرائیل نیز اشاره کرد و مدعی شد آمریکا، اسرائیل را از داشتن برخی تسلیحات محروم کرده است و این موضوع بر عملکرد ارتش در جنگ تأثیر منفی گذاشته است. نتانیاهو همچنین از فشارهای دولت بایدن در مخالفت با حمله اسرائیل به رفح انتقاد کرد.

در مجموع بازتاب های رسانه های سخنرانی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در نشست شب گذشته کنگره آمریکا نشانگر این حقیقت بود که روند افت مقبولیت نتانیاهو در افکار عمومی و نیز سیاستمداران و مقامات آمریکایی در سال های اخیر شدت گرفته و به عرصه عمومی کشیده است. به نظر می رسد هرچه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ادامه پیدا کند، احساسات ضد اسرائیلی در میان افکار عمومی و نیز کادر سیاسی کشورهای جهان نیز تشدید خواهد شد.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا