«اصفهان، روایت عشق و هنر»؛ برندسازی نوین شهر اصفهان با محوریت گردشگری معنوی و اقتصاد فرهنگی

به گزارش دنیای برند؛ نخستین رویداد فرهنگی «اصفهان، روایت عشق و هنر» با تمرکز بر گردشگری معنوی و تقویت اقتصاد فرهنگی، در گذر تاریخی چهارباغ برگزار میشود. این رویداد، با نمایش هنرها و آیینهای عاشورایی، صنایع دستی و برنامههای آیینی، فرصتی تازه برای نمایاندن چهره الهامبخش اصفهان به عنوان برند پیشتاز گردشگری معنوی و شهری چهارفصل، ایجاد اشتغال و افزایش نشاط اجتماعی است. به گفته مسئولان، «روایت عشق و هنر» الگویی نو برای دیپلماسی فرهنگی، تحکیم هویت محلی و توسعه پایدار برند شهری اصفهان خواهد بود.
به نقل از ایرنا؛ مسعود نیکآیین روز سهشنبه در نشست با خبرنگاران در محل تالار تاریخی اشرف افزود: این رویداد برای نخستینبار در قالب موضوع محور با تمرکز بر گردشگری معنوی برگزار میشود و نمایشگاهی شامل حدود ۱۰۰ غرفه در حوزههای صنایع دستی، گردشگری، هنرهای تجسمی و آیین های مذهبی خواهد بود.
وی گفت: این رویداد تلاش میکند تا آیین های معنوی و اجتماعی محرم از جمله تعزیه، سینه زنی، غذاهای سنتی، نگارگری، خوشنویسی و تولیدات هنری با مضامین عاشورایی را در قالبی فرهنگی، هنری و عرفانی به نمایش بگذارد؛ موضوعی که ضمن تقویت پیوندهای فرهنگی و اجتماعی، زمینهای برای کاهش تنشهای روانی و تقویت حس تعلق جمعی در جامعه را فراهم میآورد.
نیکآیین با اشاره به اینکه این برنامه فرصتی برای معرفی محرم نه فقط به عنوان یک آیین مذهبی بلکه بهعنوان جلوهای از عرفان، مدارا و همبستگی اجتماعی است، گفت: «روایت عشق و هنر» به عنوان یک برند فرهنگی، قدرت نرم اصفهان را در سطح ملی و بینالمللی بازنمایی و جایگاه این شهر را به عنوان مقصدی چهارفصل در گردشگری معنوی تثبیت خواهد کرد.
دستیار ویژه گردشگری و امور بینالمللی استاندار اصفهان همچنین بر نقش مهم این رویداد در رونق اقتصاد محلی تاکید کرد و گفت: غرفههای صنایع دستی با رویکرد عاشورایی، نه تنها به توسعه اشتغال و اقتصاد فرهنگی کمک میکند بلکه حافظه تاریخی جامعه را نیز زنده نگه میدارد.
وی پیوند بین گردشگری، روانشناسی اجتماعی و هنر را یکی از ویژگیهای شاخص این رویداد دانست و افزود: آیینهای محرم با ایجاد فضاهای پالایشی و امیدبخش، روح جامعه را تسکین میبخشند و ظرفیت بالایی برای ترویج صلح، عدالت و عشق دارند.
نیکآیین تاکید کرد: این رویداد، الگویی فرهنگی برای استفاده از آیینها در مسیر توسعه انسانی است و میتواند در حافظه نسل جوان، مفاهیم گردشگری معنوی و هویت فرهنگی ایران اسلامی را نهادینه کند.
گردشگری ابزار احیای نشاط اجتماعی و حل مشکلات اقتصادی اصفهان
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز در این نشست با تاکید بر ظرفیت بالای گردشگری در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی استان گفت: علیرغم چالشهای فراوان داخلی و خارجی، اصفهان به عنوان یکی از استانهای پیشرو در حوزه گردشگری، باید با قدرت بیشتری در این مسیر گام بردارد.
امیر کرمزاده تصریح کرد: استاندار اصفهان با رویکردی جهادی، مسوولیت ستاد گردشگری را شخصاً بر عهده گرفته و این نشاندهنده اهمیت ویژه این بخش در سیاستگذاری کلان استان است.
وی با اشاره به اهمیت رسانهها در تبیین فرهنگ بومی، آداب و رسوم و نقش آن در جذب گردشگر، گفت: رسانههای اصفهان در ایفای رسالت خود عملکرد درخشانی داشتهاند و در شرایط سخت امروز میتوانند نقش تعیینکنندهتری در بازگرداندن آرامش روانی و امید اجتماعی ایفا کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با تاکید بر اینکه گردشگری یک فعالیت چند بعدی و مشارکت محور است، گفت: از راننده تاکسی تا پلیس راهور، همه در شکلگیری تجربه سفر گردشگران نقش دارند و باید فرهنگ عمومی را تقویت کنیم تا با رفتارهای حرفهای، چهرهای مطلوب از شهر به بازدیدکنندگان ارائه شود.
کرمزاده اظهار داشت: ایجاد نشاط اجتماعی، کاهش اضطراب عمومی و تقویت امید در جامعه از اهداف اصلی ماست و رسانهها نیز با اطلاع رسانی هدفمند و تقویت تفکر فرهنگی، میتوانند بازوی قدرتمندی در پیشبرد این ماموریت ملی باشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان نیز گفت: این نمایشگاه با هدف معرفی جلوههای فرهنگی، هنری و مذهبی آیین های عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین (ع)، نقش محرم در سبک زندگی ایرانی و تاثیر آن بر هنرهای سنتی و صنایع دستی برگزار میشود.
حبیبی فزود: این نمایشگاه در طول چهار روز در یکی از زیباترین گذرگاههای شهری جهان، یعنی گذر تاریخی چهارباغ برگزار و محلی برای نمایش آیینها و سنن مذهبی به ثبت رسیده در میراث معنوی کشور از شهرستانهای مختلف استان از جمله آران و بیدگل، نجفآباد، گلپایگان، خمینیشهر و دیگر مناطق استان اصفهان است.
وی همچنین از برگزاری آیین های سنتی عاشورایی همزمان با افتتاح نمایشگاه خبر داد و گفت: نوای زنگ حیدری به عنوان یکی از آیین های عزاداری ثبت شده شهرستان آران و بیدگل در مراسم افتتاحیه اجرا خواهد شد و همچنین سایر آیینها و برنامههای سنتی محرم در روزهای آتی با حضور گروههایی از شهرستانها و مدارس استان اجرا میشود.
مراسم افتتاحیه رویداد عشق و هنر با محوریت گردشگری معنوی روز پنجشنبه ۲۶ تیر ساعت ۱۸:۳۰ با حضور معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، استاندار اصفهان و عموم مردم در مقابل خیابان شیخبهایی برگزار میشود.
این رویداد به مدت چهار روز از ساعت ۱۷ تا ۲۲ در گذر فرهنگی چهارباغ برپا خواهد بود.