بین الملل

اعتراضات ضد اسرائیلی به دانشگاه برلین کشیده شد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه دی ولت آلمان در مطلبی با اشاره به اعتراضات ضد اسرائیلی در دانشگاه هومبولت برلین و سر داده شدن شعارهای ضد صهیونیستی از طرف ده ها معترض نوشت: پس از اینکه تظاهرکنندگان پیشنهاد مذاکره از سوی مدیریت دانشگاه را رد کردند، ده ها افسر پلیس عملیات تخلیه را آغاز کردند. بر اساس گزارش‌های رسانه‌ها، تجمع‌کنندگان پیش از این بر سر رئیس دانشگاه فریاد زده و او را «صهیونیست» خطاب کرده بودند.

آنچه اکنون شرکت کنندگان در تجمع ضد اسرائیلی روز جمعه را تهدید می کند نامشخص است. پلیس اوایل صبح شنبه گفت که حدود ۱۵۰ نفر در این اعتراضات ثبت نام کرده اند. مشخصات شخصی ۴۰ نفر ثبت شد. به گزارش “تاگس اشپیگل”، شرکت کنندگان شعار ممنوعه «از رودخانه تا دریا» را سر دادند که به معنای نابودی اسرائیل است. ویدئویی نشان می‌دهد که تظاهرکنندگان در صحن دانشگاه ، شعار «یالله، یالله، انتفاضه» سر دادند.

شعارهای تظاهرکنندگان فقط یک متجاوز را می شناسد: اسرائیل. آنها مکرراً این ایده را مطرح می کنند که اسرائیل در حال نسل کشی در غزه است و عمداً می خواهد مردم ساکن غزه را به قتل برساند.

در یک بروشور تظاهرکننده به زبان انگلیسی آمده است: «ما از دانشگاه‌ها می‌خواهیم که همدستی آلمان در نسل‌کشی جاری را محکوم کنند» و دانشگاه‌ها «دولت فلسطین» را به رسمیت بشناسند.

در این شرایط فلیکس کلاین، کمیسر یهودی ستیزی دولت فدرال آلمان، از تشدید اعتراضات طرفدار فلسطین در دانشگاه ها ابراز نگرانی کرد. کلاین به راینیشه پست گفت: «متاسفانه، نگرش یهودستیزانه گسترده است و می‌تواند به سرعت منجر به تشدید تنش شود. با این حال، “به آن ابعادی نرسیده است که در ایالات متحده می توان از آن شکایت کرد”. کلاین “با نگرانی شدید روحیه تهاجمی ضد اسرائیلی در دانشگاه های آلمان را مورد بررسی قرار می دهد.

کلاین افزود: من مدام در مورد موارد کاملاً غیرقابل قبولی می شنوم که در آن دانشجویان یهودی مقصر کارهای ارتش اسرائیل نشان داده می شوند. یهودیان در بازداشت دسته جمعی قرار می گیرند و تنها در صورتی اجازه ورود به سالن های سخنرانی یا اتاق های سمینار را می یابند که اقدام نظامی اسرائیل را محکوم کنند. در نتیجه، بسیاری دیگر جرات رفتن به دانشگاه را ندارند یا هویت یهودی خود را آشکارا نشان نمی دهند.

بتینا استارک-واتزینگر، وزیر آموزش فدرال آلمان نیز از دانشگاه ها خواست تا اقداماتی مداوم علیه یهودی ستیزی انجام دهند. او به راینیشه پست گفت: «شورش های گسترده چند روز گذشته باید یادآور و هشداری برای ما باشد. این مقام آلمانی گفت که در موارد بسیار جدی، دانش آموزان باید از تحصیل خارج شوند. وی تاکید کرد: “وسعت نفرت از اسرائیل و یهودیان در بسیاری از دانشگاه های غربی” غیرقابل تحمل است.

دانشگاه نخبگان ساینس پو پاریس هم روز جمعه به دنبال تنش ها بر سر راهپیمایی های همبستگی طرفدار فلسطینیان، به فعالیت های آنلاین روی آورد. همانطور که خبرنگاران خبرگزاری فرانسه گزارش دادند، اکثر ساختمان ها در این دانشگاه بسته بودند و پلیس همچنین یک جاده دسترسی را مسدود کرد. قبل از آن حدود ۱۰۰ دانشجو به تحصن مسالمت آمیز در دانشگاه رای دادند.

علاوه بر این، شش دانشجو در این دانشگاه دست به اعتصاب غذا زده اند تا از تشکیل کارگروهی برای بررسی روابط بین دانشگاه های ساینس پو و اسرائیل اطمینان حاصل کنند. در یک مناظره دو ساعته یکی از نمایندگان مدیریت دانشگاه اظهار داشت که چنین “بررسی” منتفی است.

در پی رد درخواست دانشجویان مبنی بر قطع ارتباط با دانشگاه های اسرائیلی مدیریت دانشگاه علوم سیاسی پاریس (سیانس‌پو) از تعطیلی ساختمان اصلی خود در پاریس در روز جمعه ۳ ماه مه (۱۴ اردیبهشت) به دلیل ادامه اعتراضات خبر داد.

به این ترتیب در حالیکه اعتراضات علیه اسرائیل د فرانسه وارد دومین هفته خود شده است شده است، امتناع دانشگاه سیانس‌پو از ایجاد کارگروهی برای بررسی روابط با دانشگاه‌های اسرائیلی در نتیجه گردهمایی روز پنج شنبه در دانشگاه سیانس‌پو، برخی از دانشجویان را در سراسر شعب دانشگاه علوم سیاسی فرانسه به ادامه اعتراضات ترغیب کرده‌ است، چرا که آن‌ها عموما خواستار قطع شدن این روابط بر سر جنگ غزه هستند.

از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و جنبش مقاومت فلسطین حماس، تجمعات و تنش های مکرر طرفدار فلسطین در Sciences Po صورت گرفته است. پلیس چندین بار وارد عمل شد. شامگاه پنجشنبه، نیروهای امنیتی اردوگاه اعتراضی را با حدود ۳۰۰ دانشجو که چادر زده بودند، متلاشی کردند.

سیلوی ریتالو، وزیر آموزش عالی، از مدیریت دانشگاه خواست نظم عمومی را حفظ کند و “از تمام اختیاراتی که برای انجام این کار داشتند” استفاده کند.

راهپیمایی‌های طرفدار فلسطین عمدتاً در پردیس‌های مختلف Sciences Po گسترش یافت، اما اقدامات همبستگی در دانشگاه‌های دیگر در سراسر این کشور مانند لیل، لیون و سنت اتین نیز برگزار شد.

روزنامه اتریشی دی پرسه هم در مطلبی نوشت: از ۷ اکتبر، بحث‌ها و رویدادهای داغی در دانشگاه‌های محلی اتریش وجود داشته است که از گفتمان صلح‌آمیز گرفته تا بیانیه‌های آشکارا ضدیهودی را شامل می‌شود.

آلون ایشای، رئیس دانشجویان یهودی اتریشی، در پاسخ به سوالی درباره رویدادهای چند دانشگاه نخبه ایالات متحده گفت: ما می بینیم که یهودی ستیزی با چه سرعتی می تواند در همه دانشگاه ها ظهور کند و سرعت بگیرد.»

شبکه الجزیره هم گزارش داد:‌ «به موازات گسترش اعتراضات دانشجویی در ایالات متحده، دانشجویان در دانشگاه‌های نیوکاسل، بریستول، وارویک، لیدز، شفیلد و هالام انگلیس هم شروع به سازماندهی تجمعاتی که شامل برپایی خیمه در داخل و اطراف ساختمان‌های دانشگاه بود، کردند»

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا