بین الملل

اهداف نمایش تانک ها در رفح؛ نجات نتانیاهو از مخمصه غزه

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بن بست در کابینه رژیم صهیونیستی درخصوص استمرار نبرد در غزه درحالی ادامه دارد که هر لحظه ممکن است یکی از طرفین دعوا با خروج از کابینه باعث فروپاشی دولت رژیم صهیونیستی شود. وقوع چنین سناریوی بمعنی واگذاری اداره رژیم به کابینه پیش برد امور با صلاحیت‌های محدود در بحبوحه جنگ خواهد بود که می تواند گرفتاری های رژیم را دو چندان نماید.

این درگیری ریشه در زمانی دارد که گادی آیزنکوت و بنی گانتس به عنوان دو ژنرال برجسته در کابینه جنگی رژیم خواستار تبادل اسرا قبل از ادامه عملیات زمینی در رفح هستند و تاکید دارند تعلل در آزادی اسراء باعث خواهد شد که کابینه را ترک نمایند. در مقابل ایتامار بن گویر و بتصلائل اسموتریچ دو وزیر راستگرا و نژادپرست یهودی، خواستار یکسره کردن کار رفح قبل از تبادل اسرا هستند. آنها همچنین تاکید دارند در صورت تعلل دولت در این امر، از کابینه خارج خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم برای رهایی از این مخمصه، ایده حمله محدود به رفح را مدنظر قرار داده است؛ تا از یکسو با عدم حمله فراگیر روند مذاکرات با حماس را بطور کامل برهم نزده باشد و از سوی دیگر با بزرگنمایی رسانه ای از این حمله در فضای داخلی رژیم بتواند مانع از فروپاشی کابینه شود.

از این رو در طی روز اول حمله تانک های اسرائیلی با حمله به نمادهای شهر غزه و تصویر برداری هالیوودی از مانور تانک های مرکاوا در گمرک شهر رفح با پرچم های بزرگ رژیم صهیونیستی، این عملیات را گرانتر از واقعیت های عینی به صهیونیست های تندرو و شهرک نشین ها بفروشند.

این درحالی است که براساس گزارش منابع نظامی صهیونیست ها عملیات رفح را کوچکتر از انتظار اولیه آغاز کرده اند و تنها دو تیپ زرهی  ۴۰۱ و ۸۴ لشگر ۱۶۲ زرهی ارتش وارد عمل شده اند و در این سه روز هم پیش روی قابل توجهی صورت ندادند که منجر به درگیری شدید در مرکز رفح بشود.

 

 

این تاکتیک صهیونیست ها برای نیل به دو هدف می باشد: اول اینکه با این حمله غیر فراگیر در عرصه نظامی (بزرگنمایی شده در رسانه)، فضای سیاسی لازم برای مذاکرات مربوط به تبادل اسرا را بدست آورند، بطوری که بن گویر و اسموتریچ کمتر در مسیر اقدامات کابینه کنونی کارشکنی نمایند. دومین هدف هم این است که این حمله محدود در واقع مرحله اول از عملیاتی مرحله به مرحله خواهد بود که با توجه به شرایط مذاکرات با حماس در قاهره، پیش روی زمینی به عنوان ابزاری در تبادل اسرا مورد بهره برداری قرار گیرد.

در میانه این طراحی سیاسی و نظامی بنیامین نتانیاهو درخصوص آینده رفح، مسئله مهمتر این است که پاسخ مقاومت غزه چطور خواهد بود. از ابتدای جنگ راهبرد نیروهای مقاومت مبتنی بر جنگ کلاسیک و ایجاد خط دفاعی نبوده و ضربات را در قالب حملات نامنظم به صهیونیست‌ها وارد کرده اند تا نتوانند حضورشان را تثبیت نمایند. در صورتی که در ادامه این نبرد موفق شوند با حملات حساب شده به عقبه دشمن صهیونیستی در رفح، مانع از استمرار پیشروی آنها شوند و این عملیات را ناکام بگذارند، شرایط نتانیاهو برای خروج از مخمصه کنونی فراهم نخواهد شد.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا