فناوری

بازدهی صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات بورسی در ۱۰۰ روز اول دولت چهاردهم

صد روز از آغاز به کار دولت چهاردهم می‌گذرد و باوجود ریسک‌های خارجی، صنایع بورسی بازدهی قابل‌قبولی ثبت کردند. با‌ کاهش دخالت دولت در صنایع، توجه بیشتر به کسب‌وکارها و سیاست ارزی بازتر بورس تهران بار دیگر برای سرمایه‌گذاران جذاب شده است. شاخص ۳ گروه «رایانه»، «مخابرات» و «اطلاعات و ارتباطات» نیز در این مدت همسو با بسیاری از صنایع رشد کردند.

۳۱ مرداد ۱۴۰۳، مجلس به تمامی وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» رأی مثبت داد تا دولت چهاردهم رسماً فعالیت خود را آغاز کند. اگر اولین روز کاری پس از رأی اعتماد را در نظر بگیریم، امروز صدمین روز کاری دولت است.

هنوز بسیاری از وعده‌های انتخاباتی پزشکیان، ازجمله رفع فیلتر، محقق نشده است اما تغییرات رخ داده در دولت افراد را به آینده کسب‌وکارها خوش‌بین‌ کرده است. این خوش‌بینی موجب شده طی ۳ ماه گذشته، باوجود ریسک‌های خارجی در منطقه خاورمیانه، بورس تهران پس از مدت‌ها رشد خوبی بکند.

بیشترین بازدهی میان تمامی صنایع بورسی مربوط به شاخص محصولات چرمی است که طی ۱۰۰ روز گذشته ۵۰ درصد افزایش یافته است. شاخص گروه «رایانه» و «مخابرات» نیز در این مدت بیش از ۲۸ درصد رشد کردند و شاخص گروه «اطلاعات و ارتباطات» هم ۱۶.۵ درصد زیاد شده است.

درحالی‌که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان مرداد، این ۳ صنعت بازدهی منفی داشتند.

بازده صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات در بورس

بحث رفع فیلترینگ و تأثیر آن بر درآمد و سود اپراتورهای بورسی، افزایش سرمایه و تغییر نگاه دولت به کسب‌وکارها از عوامل رشد قیمت سهام شرکت‌های بورسی هستند.

نمادهای پربازده

طی ۱۰۰ روز گذشته، نماد «آپ» شرکت «آسان پرداخت پرشین» بیشترین بازدهی را ثبت کرده و قیمت سهام آن بیش از دوبرابر شده است.

5 نماد پربازده فناوری اطلاعات و ارتباطات در 100 روز اول دولت چهاردهم

بازدهی سهام به‌پرداخت ملت در این مدت ۷۰ درصد بوده و سهام همکاران سیستم نیز ۴۵ درصد رشد کرده است.

فهرست ۱۰ نماد پربازده از میان ۳ گروه «رایانه»، «اطلاعات و ارتباطات» و مخابرات را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید.

بازدهی نمادهای بورسی صنایع فناوری اطلاعات و ارتباطات در 100 روز اول دولت چهاردهم

رشد بازار سرمایه ادامه دارد؟

برای پاسخ به این سؤال باید به فاکتورهای مختلف بسیاری توجه کرد؛ برای مثال درصورت تحقق رفع فیلتر پلتفرم‌های محبوب مثل یوتیوب و اینستاگرام، مصرف اینترنت افزایش قابل‌توجهی می‌یابد. این امر می‌تواند روی درآمد و سودسازی اپراتورهای بورسی اثر بگذارد.

از شرایط سیاسی و بین‌المللی نیز نباید غافل شد. تا چند ماه دیگر، دولت ترامپ روی کار می‌آید و برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند ممکن است روی نرخ دلار اثر بگذارد. باتوجه‌به رویکرد ارزی دولت چهاردهم و سرکوب‌نکردن قیمت‌ها، رشد احتمالی دلار می‌تواند محرک اصلی بورس باشد. اگرچه سابقه بازار سرمایه نشان از رشد دسته‌جمعی نمادها با افزایش نرخ دلار دارد، بازدهی شرکت‌ها قطعاً یکسان نخواهد بود.

منبع: دیجیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا