برگزاری هفتمین کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیر یونساز با حمایت رایتل
کنفرانس سنجش و ایمنی پرتوهای یونساز و غیریونساز در دو روز همایش با مشارکت دانشگاه شهید بهشتی و سازمان انرژی اتمی، با حمایت شرکت خدمات ارتباطی رایتل و حضور مسئولان بخشهای فعال در حوزه ایمنی و پرتوهای یونساز و غیر یونساز دولتی و خصوصی در روزهای ۱۸ و ۱۹ دی ۱۴۰۳ برگزار شد.
به گزارش توسعه برند به نقل از روابط عمومی رایتل، این اپراتور تلفن همراه همواره از تجهیزات ارتباطی که منطبق با استانداردهای جهانی و ملی حفاظت در برابر اشعه است، استفاده میکند. همچنین شبکه رایتل، تحت نظارت سازمان انرژی اتمی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و مراکز دانشگاهی مربوطه قرار دارد و رعایت موازین ایمنی، بهصورت دورهای توسط مراجع فوق، پایش و تایید میشود.
از جمله محورهای اصلی این کنفرانس میتوان به بررسی اثرات پرتوهای یونساز و غیر یونساز بر زندگی بشر، ارزیابی سطوح تشعشعات الکترومغناطیسی، مقایسه نسل پنجم تلفن همراه با نسلهای قبل، کاربرد لیزرها برای اهداف زیبایی و ملاحظات ایمنی تشعشع و چالشهای اجتماعی فناوری5G اشاره کرد.
این رویداد فرصتی مغتنم برای تبادل دانش و تجربیات میان متخصصان و علاقهمندان به حوزه پرتوها و فیزیک بهداشت است.
متخصصین رایتل در این همایش، محورهای مهمی را مورد بررسی قرار دادند که بخشی از آن در ادامه میآید: در سه دهه گذشته، استفاده از پرتوهای غیریونساز در امور پزشکی، صنعت، مخابرات، آموزش و پژوهش و غیره بسیار افزایش یافته و در نتیجه تعداد افرادی که همه روزه در محل کار و زندگی خود در معرض تابش اینگونه پرتوها قرار میگیرند رو به افزایش است. بررسی اثرات بیولوژیکی این پرتوها بر انسان و دیگر موجودات زنده و نتایج حاصل از پرتوگیری آنها و در نهایت وضع مقرراتی برای استفاده صحیح و بی خطر یا کم خطر از این گونه پرتوها مورد توجه بسیار است. انواع پرتوها در محیط کار و زندگی بشر وجود دارد. برخی از پرتوها به طور طبیعی در محیط یافت میشوند و بسیاری از آنها نیز برای بهرهبرداری از کاربردهای مفیدی که دارند بهطور مصنوعی تولید میشوند.
همچنین مطرح شد: همه پرتوها در صورت استفاده صحیح میتوانند نقش مفید و مثبت در زندگی بشر داشته باشند در حالیکه اگر بدون توجه به خطرات بالقوه آنها مورد استفاده قرار گیرند، میتوانند به انسان آسیب برسانند. بنابراین شناخت پرتوها و اثرات آنها میتواند عامل موثری در کاربرد بهینه پرتوها باشد. پرتوهای غیریونساز به دلیل اینکه درجه بزرگی از طول موج را دارا هستند اثرات مختلفی بر روی بدن دارند.
بر اساس نظر کارشناسان رایتل ارائه شد: هرگونه اثری که امواج مایکروویو مانند امواج موبایل بر انسان میگذارد، از نوع گرمایی است. گرمای این تشعشعات از امواج رادیویی به وجود میآید که میتواند در بافتهای زیستی نفوذ کند و در واقع با گرم شدن عادی بدن کاملا متفاوت است. بدن انسان قادر به خنک کردن بعضی از اعضایی که در امواج موبایل قرار میگیرد، نیست.
در حالت عادی، وقتی عضوی از بدن بیش از حد گرم شود، مغز خون بیشتری به آن قسمت ارسال میکند تا گرمای اضافی کنترل شود. اما نقاطی از بدن، مانند قرنیه چشم بهصورت عادی خنک نمیشود، به همین دلیل قرار دادن این نقاط در معرض گرما به شدت خطرناک است.