تخلیه جرم گوش با شمع ؛ راه شنوایی تو سه سوته باز کن
تخلیه جرم گوش با شمع یکی از روش های سنتی و طبیعی برای پاک سازی گوش ها از تجمع موم و آلودگی ها است. این روش به ویژه در فرهنگ های مختلف به عنوان یک درمان خانگی محبوب شناخته می شود که طی یک فرایند، از شمع های مخصوصی که به طور معمول از موم طبیعی ساخته شده اند، استفاده می شود. به طور کلی هدف این روش بهبود بهداشت گوش و کاهش احساس سنگینی یا انسداد در گوش ها است. به همین خاطر ما در این مطلب از شادمگ می خواهیم در مورد خواص شمع گوش و نحوه تخلیه جرم گوش با شمع صحبت کنیم.
شمع گوش چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است ؟
پیش از هر چیزی باید گفت تخلیه جرم گوش یک فرایند بسیار حساس است که بایستی با دقت بسیاری انجام شود. بنابراین توصیه می شود برای انجام اینکار هرگز نباید از اشیاء خارجی و نوک تیز استفاده کنید.
شمع گوش یکی از روش های سنتی و خانگی برای تخلیه جرم گوش است. این شمع ها معمولاً از موم طبیعی و پارچه های مخصوص ساخته شده اند و به صورت مخروطی شکل طراحی شده اند. نحوه عملکرد شمع گوش به این صورت است که شمع توخالی را در مجرای گوش قرار می دهند و سپس آن را روشن می کنند. حرارت ناشی از شعله شمع باعث ایجاد مکش می شود که به تخلیه جرم گوش کمک می کند. این فرآیند به طور معمول به عنوان یک روش آرامش بخش و تسکین دهنده برای پاک سازی گوش ها شناخته می شود. با این حال، استفاده از شمع گوش باید با احتیاط انجام شود و توصیه می شود قبل از استفاده، با پزشک مشورت شود تا از ایمنی و مناسب بودن این روش اطمینان حاصل گردد.
خواص شمع گوش در طب سنتی
شمع گوش در طب سنتی به عنوان یک روش طبیعی برای پاک سازی گوش ها و بهبود سلامت عمومی شناخته می شود. تمیز کردن گوش ها و تخلیه جرم آن برای حفظ سلامت گوش ها بسیار مهم است. زیرا تجمع موم گوش می تواند منجر به احساس سنگینی، کاهش شنوایی و حتی عفونت های گوش شود. در یک بیان ساده تر اینگونه بگوییم که اگر جرم گوش به طور مناسب تخلیه نشود، ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی مانند درد، خارش و احساس انسداد در گوش هایمان گردد. بنابراین توجه به بهداشت گوش و استفاده از روش های مؤثر برای تخلیه جرم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به خواص شمع گوش در طب سنتی اشاره می کنیم:
پاک سازی جرم گوش
یکی از فواید تخلیه جرم گوش با شمع، پاکسازی گوش ها از هرگونه جرم و آلودگی است. به این صورت که حرارت ناشی از شعله شمع باعث ایجاد مکش در مجرای گوش می شود که این فرایند به تخلیه موم و آلودگی ها کمک می کند. جدای از آن، تخلیه جرم گوش با شمع باعث می شود احساس سنگینی در ناحیه گوش ها کاهش پیدا کرده و در نتیجه حس شنواییمان بهبود یابد.
تسکین درد و التهاب
از دیگر خواص تخلیه جرم گوش با شمع می توان به تسکین درد و التهابات ناحیه گوش و مجرای داخلی آن اشاره نمود. به این صورت که حرارت ناشی از شمع به آرامش عضلات و بافت های اطراف گوش کمک می کند و می تواند احساس درد ناشی از التهابات مختلف را کاهش دهد. این خاصیت به ویژه برای افرادی که از عفونت های گوش یا سینوزیت رنج می برند، مفید است. همچنین استفاده از شمع گوش باعث بهبود جریان خون در ناحیه گوش ها شده و به تسریع روند بهبودی آسیب ها و التهابات کمک می کند.
افزایش شنوایی
یکی دیگر از خواص شمع گوش کمک به بهبود شنوایی است. در واقع با تخلیه گوش ها از هرگونه جرم و آلودگی به کمک روش های طبیعی و موثر مانند وضوح صداهای دریافتی بهبود یافته و احساس انسداد در گوش هایمان کاهش پیدا می کند. بنابراین می توان گفت این روش به ویژه برای افرادی که به دلیل تجمع موم گوش دچار کاهش شنوایی شده اند بسیار مفید است.
بهبود درد سینوس ها
بهبود درد سینوس ها از دیگر فواید شگفت انگیز تخلیه جرم گوش با شمع است. حال می پرسید چگونه؟ باید بگوییم زمانی که از روش شمع گوش استفاده می کنید حرارت ناشی از شعله شمع باعث ایجاد گرما در ناحیه گوش و سینوس ها می شود که این امر خود باعث تسکین التهاب و درد در این نواحی می گردد. به علاوه اینکه گرمای تولید شده از شمع گوش، می تواند به کاهش فشار در سینوس ها و تسهیل جریان هوا و ترشحات کمک کند. جالب تر اینکه تحقیقات ناشی از طب سنتی نشان داده که روش شمع گوش بسیار آرامش بخش بوده و می تواند موجبات کاهش تنش و استرس مرتبط با درد سینوس ها را نیز فراهم آورد.
طرز استفاده از شمع گوش
- یک مکان آرام و راحت انتخاب کنید که در آن بتوانید به راحتی دراز بکشید. بهتر است از یک سطح صاف و ایمن استفاده کنید.
- یک حوله یا پارچه بزرگ زیر خود قرار دهید تا از هرگونه کثیفی جلوگیری شود.
- لوازم مورد نیاز برای تخلیه جرم گوش با شمع از قبیل: شمع گوش مخصوص، قیف یا ظرف کوچک برای جمع آوری موم ذوب شده، فندک یا کبریت برای روشن کردن شمع، یک پارچه تمیز برای پاک سازی ناحیه گوش بعد از استفاده و یک دستمال کاغذی یا پنبه برای جلوگیری از ورود موم به داخل گوش را آماده کنید
- به آرامی دراز بکشید و سر خود را به سمت یک طرف متمایل کنید تا گوش آسیب دیده رو به بالا باشد.
- شمع را به صورت عمودی در مجرای گوش قرار دهید. به طوری که نوک شمع درون گوش قرار گیرد و قسمت پایینی آن به سمت بیرون باشد.
- از یک دستمال کاغذی یا پنبه برای جلوگیری از ورود موم به داخل گوش استفاده کنید.
- با احتیاط شمع را روشن کنید. توجه داشته باشید که شعله باید به طور یکنواخت بسوزد و نباید به شمع فشار بیاورید.
- در حین سوختن شمع، مراقب باشید که شعله به سمت صورت یا موهای شما نرود.
- در حین سوختن شمع به احساس خود توجه کنید. اگر احساس درد یا ناراحتی کردید فوراً شمع را خاموش کنید و آن را خارج کنید.
- معمولاً شمع باید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بسوزد. در این مدت، حرارت و مکش ناشی از سوختن شمع باعث تخلیه جرم گوش می شود
- پس از اتمام زمان شمع را به آرامی خارج کنید و آن را در ظرف یا قیف قرار دهید تا موم ذوب شده جمع آوری شود.
- می توانید شمع را با آب یا در یک ظرف ایمن خاموش کنید.
- پس از استفاده با یک پارچه تمیز یا دستمال کاغذی، ناحیه اطراف گوش را پاک کنید.
- در صورت نیاز می توانید از یک قطره روغن زیتون یا روغن بادام برای مرطوب کردن گوش استفاده کنید.
- در هنگام استفاده از فرد دیگری بخواهید که شما را نظارت کند تا در صورت بروز مشکل، به یاریتان بیاید