تشدید تنش میان شهرک نشینان شمال و کابینه نتانیاهو در سایه حملات حزب الله
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در شرایطی که شهرکنشینان در شمال فلسطین اشغالی با آغاز عملیاتهای حزبالله در حمایت از غزه از ۸ اکتبر، همانند صهیونیستهای ساکن شهرکهای اطراف غزه برای نخستین بار طعم آوارگی را میچشند و جرات بازگشت به شهرکها را ندارند، وبسایت عبری والا در گزارشی اعلام کرد که حملات حزبالله لبنان موجب افزایش اختلاف و تنش بین ساکنان شمال با کابینه بنیامین نتانیاهو شده است.
این رسانه عبری به عملیات چند روز قبل حزبالله علیه الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی اشاره کرد که در جریان آن یک نفر کشته و دست کم ۱۰ تن زخمی شدند.
وبسایت صهیونیستی والا در ادامه گزارش خود تاکید کرد که بعد از کشته شدن یک نفر در حمله موشکی به منطقه الجلیل، تنشها بین ساکنان شمال و کابینه اسرائیل افزایش یافته و این حوادث درحالی است که کابینه به دلیل ترس از پرداخت غرامت، از صدور دستور رسمی برای تخلیه شهرکها خودداری میکند.
«لیئات رون» خبرنگار وبسایت والا در گزارشی تحت عنوان «شمال به سرنوشت خود رها شده است: آنها ما را میکشند و کابینه پاسخ قاطعی نمیدهد» به نقل از «ایتان داویدی» رئیس شهرک مرگلیوت در الجلیل که چند روز قبل هدف قرار گرفت اعلام کرد که ما «اهداف آسانی هستیم، ما را رها کرده اند تا غرامت کمتری بدهند».
ساکنان شمال فلسطین اشغالی، کابینه و فرماندهی شمالی ارتش اسرائیل را مسئول اتفاقی که چند روز قبل در شهرک مرگلیوت افتاد و منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۱۰ نفر شد، دانسته و اعلام کردند که اگر مناطق مشرف به شهرکهای شمالی پاکسازی میشد چنین حملاتی رخ نمیداد.
رئیس شهرک مرگلیوت در ادامه گفت که کابینه اسرائیل به دنبال عادی کردن زندگی در شمال است اما با این کار روی زندگی کشاورزان قمار میکند؛ بدون اینکه خطرات آن را محاسبه کرده باشد. مسئله پرداخت غرامت از جمله دلایل اصلی است که موجب میشود کابینه دستور رسمی برای تخلیه شهرکها صادر نکند؛ زیرا اگر چنین دستوری صادر شود مثلا کشاورزان و مرغدارانی که نمیتوانند در شمال به مزارع خود بروند به طور خودکار غرامت دریافت میکنند.
درحالی که عملیاتهای دقیق حزبالله علیه مواضع دشمن صهیونیستی طی ۵ ماه گذشته، جبهه شمالی فلسطین اشغالی را در سطوح مختلف فلج کرده رسانههای این رژیم اعلام کردند که فعالیتهای تجاری در کریات شمونه و شلومی در منطقه شمال به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و درآمدهای حاصل از فعالیتهای تجاری در این مناطق ۷۵ درصد کاهش یافته است.
«استپان کلور» محقق دانشگاه عبری در قدس اشغالی در این زمینه اعلام کرد که جنگ گسترده با حزبالله ممکن است اسرائیل را برای یک ماه یا بیشتر فلج کند، به ویژه با توجه به زرادخانه نظامی که حزبالله در اختیار دارد.
روشن است که با تخلیه شهرکها و تعطیلی مشاغل، اقتصاد اسرائیل در بخشهای مختلف آن متحمل زیانهای قابل توجهی میشود. «تومر فضلون» کارشناس اقتصادی در دانشگاه تلآویو در مقالهای به این منظور اعلام کرد که درگیری در منطقه شمالی، اقتصاد این منطقه را در درازمدت به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد و این تاثیر بسیار مرگبار خواهد بود.
بخش صنعتی و گردشگری نیز دو حوزه حیاتی و منبع درآمد مهم برای صهیونیستها به شمار میروند که طی جنگ کنونی آسیب قابل توجهی دیدهاند. بر اساس دادههای وزارت اقتصاد رژیم صهیونیستی، ۸۵ کارخانه بزرگ در شمال اسرائیل (فلسطین اشغالی) و الجلیل اعلی که از ابتدای جنگ تحت نظارت این وزارتخانه قرار دارند میانگین تولید خود را به ۷۰ درصد کاهش دادهاند و علت این امر کمبود کارگر و ترس از ورود به کارخانهها در سایه حملات (حزبالله) است.
پایان