«خط شکن»؛ روایتی ناگفته از یک عمر مجاهدت شهید «ابونعمه»
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، رژیم صهیونیستی روز ۱۴ تیرماه همزمان با سفر «عاموس هوکشتاین» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در پرونده اختلافات لبنان و رژیم صهیونیستی به بیروت و تلآویو، دست به ترور «محمد نعمه ناصر» (معروف به ابونعمه) فرمانده گردان «عزیز» حزبالله لبنان کرد.
شهید ابونعمه در زمره نسل نخست مجاهدین مقاومت اسلامی لبنان بود که در سن ۱۷ سالگی همزمان با تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان در سال ۱۹۸۲ به هستههای اولیه مقاومت ملحق شده بود.
وی در سالهای نخست حضور خود در میان نیروهای مقاومت اسلامی لبنان، مسئولیت شکلدهی هستههای رزمی مختلف در روستاها و شهرکهای جنوب لبنان، ذخیرهسازی سلاح و جمعآوری اطلاعات از واحدهای رزمی ارتش اسرائیل را عهدهدار بود.
حضور ابونعمه در میان نیروهای مقاومت اسلامی لبنان در شرایطی بود که کلیه اعضای خانواده وی در روستای «حداثا»، در نوار امنیتی جنوب لبنان در خطر بازداشت و حبس توسط ارتش اسرائیل قرار داشتند.
ارتش اسرائیل در نتیجه ضربات متحمل شده از سوی همرزمان ابونعمه سرانجام در سال ۱۹۸۵ با به فراموشی سپردن رویای اشغال بیروت و الحاق خاک این کشور به سرزمینهای الحاقی – همانند آنچه در جریان جنگ ۱۹۶۷ بر سر صحرای سینای مصر و اراضی اشغالی جولان و قدس آورده بود- مجبور به عقب نشینی به نوار مرزی جنوب لبنان و شمال سرزمینهای اشغالی شد.
شهید ابونعمه در همین زمان و در حدفاصل سالهای ۱۹۸۵ تا دهه ۱۹۹۰ مسئولیت واحد اطلاعاتی مقاومت اسلامی لبنان را در روستاهای رشاف، الطیری تا منطقه بنت جبیل عهدهدار بود تا بدین شکل امر تغذیه اطلاعاتی و شناسایی را در جهت تامین عملیاتهای واحدهای نخبه رزمی حزبالله متقبل شود.
وی در بسیاری از عملیاتهای نظامی علیه پایگاههای اشغالگران صهیونیست در محور بنت جبیل –از شهرک صربین تا روستاهای جنوب رودخانه لیطانی و جنوب نبطیه – حاضر بود.
شهید ابونعمه در جریان عملیات حمله به پایگاه ارتش اسرائیل در منطقه بیت یاحون بنت جبیل با به خطر انداختن جان خود موفق شد تا یکی از رزمندگان مقاومت اسلامی را که بر اثر آتش نظامیان صهیونیست مجروح شده بود در میان حیرت همرزمانش پس از سه ساعت محاصره به پشت جبهه منتقل کند، تا بدین شکل جایگاه خود را در زمره فرماندهان شجاع و متبحر حزبالله تثبیت کند.
مهارت بالای وی در امور اطلاعاتی و عملیاتی در جریان شناسایی و به هلاکت رساندن یکی از افسران برجسته ارتش مزدور جنوب لبنان به فرماندهی «آنتوان لحد» بیش از پیش نمایان شد.
ابونعمه در جریان این عملیات موفق شد تا برجسته ترین افسر بمبگذار و خرابکار ارتش جنوب لبنان با عنوان (المصری) را که تبحر بالایی در طراحی بسته های انفجاری علیه رزمندگان مقاومت اسلامی لبنان داشت به همراه ۴ نفر دیگر از مزدوران لحد به هلاکت برساند.
این فرمانده خط شکن البته در آوریل سال ۱۹۹۵ با چشمان خود شاهد عملیات شهادتطلبانه هم رزم شهیدش «صلاح غندور»، از فرماندهان برجسته حزب الله در حمله به مقر «مقر۱۷» ارتش اسرائیل در محور بنت جبیل بود و مسئولیت فیلمبرداری این عملیات بزرگ حزب الله علیه نظامیان اسرائیلی را عهده دار بود و موفق شد تا پس از پشت سر گذاشتن کمینهای متعدد نظامیان ارتش اسرائیل، تصاویر اختصاصی این عملیات بزرگ در تاریخ مقاومت اسلامی لبنان را به دست همرزمانش در حزبالله برساند.
شهید ابونعمه تا زمان عقب نشینی نهایی ارتش اسرائیل از جنوب لبنان در تابستان سال ۲۰۰۰ در زمره نیروهای اصلی محور بنت جبیل باقی ماند و مسئولیت اجرای عملیات های مهمی علیه نظامیان صهیونیست به ویژه دو عملیات «بیت یاحون» و «حداثا» در سال ۱۹۹۹ را پذیرا شد.
او با پایان ماموریت خود در جبهه جنوب لبنان پس از آزادی این منطقه، مسئولیت پرونده فلسطین را در چارت تشکیلاتی حزبالله عهده دار شد و برای چند سالی آموزش و حمایت از گروه های مقاومت فلسطین را در داخل سرزمین های اشغالی متقبل شد.
در جریان جنگ ۳۳ روزه شهید ابونعمه بار دیگر راهی منطقه «کونین» در جنوب شد و با استفاده از سلاح های فردی در کنار نیروهای ویژه حزبالله با تجاوز ارتش اسرائیل به زادگاه پدریش، روستاهای حداثا و بیت یاحون که در زمره نزدیکترین روستاهای لبنانی به مرزهای فلسطین اشغالی به شمار میرفتند، مقابله کرد
ابونعمه پس از جنگ تموز ۲۰۰۶ مسئولیت واحد عملیات مقر «سیدالشهدا» در جنوب لبنان را قبول کرد؛ اما با آغاز جنگ داخلی در سوریه وی به همراه برخی از همرزمانش در حزبالله در سال ۲۰۱۲ راهی منطقه زبدانی لبنان شد و پس از تامین امنیت این منطقه از خاک لبنان به حمص سوریه رفت و در نبرد طاقت فرسا و سرنوشت ساز«خالدیه» توانست تا خطوط نیروهای تکفیری را در هم شکند.
دو سال بعد همزمان با حمله داعش به خاک عراق و اشغال موصل توسط تروریست های تکفیری، شهید ابونعمه به همراه یارانش راهی بغداد شد و برای مدت ۳ ماه مسئولیت تامین امنیت شهر سامرا و سپس جرف الصخر و آمرلی را عهدهدار شد.
شهید ابونعمه پس از دفع حملات داعش در این جبهه بار دیگر راهی جبهه های شرقی سوریه شد و در جریان نبرد با نیروهای تکفیری درخاک سوریه مجروح شد.
با شهادت «حسن محمد الحاج»، از فرماندهان عالیرتبه حزبالله لبنان در سال ۲۰۱۶، شهید ابونعمه که دیگر تجربه نبرد در کلیه خطوط مقاومت از جنوب لبنان تا سوریه و عراق را در کارنامه خود داشت، به صورت رسمی به عنوان فرمانده گردان «عزیز» حزبالله لبنان انتخاب شد. حضور این شهید مقاومت در راس فرماندهی این واحد در شرایطی بود که منطقه عزیز در جنوب لبنان در زمره سختترین و صعبالعبورترین مناطق عملیاتی برای گروههای مقاومت به شمار می رفت.
با آغاز عملیات طوفان الاقصی و پیوستن حزبالله به جبهه یاری به غزه، شهید ابونعمه مسئولیت فرماندهی اللبونه و راسالناقوره، نقطه تلافی مرزهای زمینی و دریایی سرزمینهای لبنان و فلسطین اشغالی را عهده دار شد.
وی در جریان عملیات رزمندگان گردانهای قدس، شاخه نظامی جهاد اسلامی فلسطینی در حمله به پایگاه اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی در «عرب العرامشه»، در شمال سرزمینهای اشغالی، مسئولیت نظارت بر این عملیات را بر عهده داشت.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این باور بودند که ترور شهید ابونعمه در روز ۱۴ تیرماه ۱۴۰۳ با دستور مستقیم بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و با هدف به شکست کشاندن فشارهای بینالمللی بر رژیم صهیونیستی به منظور کاستن از حجم عملیات وحشیانه نظامی اسرائیل به نوار غزه و ناکام گذاشتن تلاشهای میانجیگران منطقهای و بینالمللی به منظور مهار تنش در جبهه جنوب لبنان و شمال سرزمینهای اشغالی صورت پذیرفته است.
شهادت شهید ابونعمه نه تنها خللی در عزم راسخ مقاومت اسلامی لبنان در دفاع از زنان و کودکان مظلوم غزه ایجاد نکرد، بلکه تنها ساعاتی پس از شهادت این فرمانده مقاومت، حزب الله با شلیک ۲۰۰ موشک و پرواز پهپادهای انتحاری به عمق ۴۰ کیلومتری سرزمینهای اشغالی از همان جبهه ای که شهید ابونعمه فرماندهی آن را بر عهده داشت، انتقام این فرمانده مقاومت اسلامی لبنان را نظامیان صهیونیست گرفت.
پایان