وب گردی

خواص آویشن چیست ؟ + طرز تهیه دمنوش و دستور زمان مصرف

آویشن گیاهی است با برگ های سبز و کوچک که علاوه بر طعم و رایحه دلنشین از خواص درمانی زیادی نیز بهره می برد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آویشن یا آزربه گیاهی از خانواده نعناعیان است که به صورت بوته‌ای و چندساله رشد می‌کند. این گیاه نه‌تنها ادویه‌ای بسیار خوش‌طعم و خوش‌عطر بوده، بلکه می‌تواند یک گیاه دارویی بسیار پرخاصیت نیز باشد. آویشن از گونه‌های مختلفی تشکیل شده که دو نوع آن با استقبال بسیار بالایی همراه بوده است. یک نوع معمولی که دارای عطر و طعم مطبوعی بوده و در صنایع غذایی مورد استقبال قرار گرفته است و در غذاهایی مانند پیتزا، پاستا، ذرت مکزیکی و… از آن استفاده می‌شود. نوع دوم آویشن لیمویی بوده که به خاطر مزه و طعمی بین آویشن و لیمو مشهور شده است و مورد پسند خیلی از افراد و خانواده‌ها قرار گرفته و در پخت و پز از آن استفاده می‌شود.

طبع آویشن

طبع آویشن گرم و خشک است و به‌عنوان مصلح برخی از مواد غذایی مانند پنیر، ماست، سیب زمینی، لوبیا سبز و نخود سبز به کار می‌رود.

طرز تهیه دمنوش آویشن

آویشن از جمله گیاهانی است که وقتی آن را خشک می‌کنید بازهم تمام خواص خود را حفظ می‌کند و شما می‌توانید از خشک شده آن برای تهیه دمنوش آویشن استفاده کنید و تنها تفاوت در میزان استفاده از آویشن خشک شده نسبت به آویشن تازه است. شما برای استفاده از این گیاه در دمنوش، یک قاشق چایی خوری آویشن خشک شده آن را درون یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه به آن زمان می‌دهید تا دم بکشد. پس از اینکه دمنوش شما آماده شد کافیست آن را صاف کرده و با اضافه کردن شیرین کننده‌هایی مانند عسل طعم و مزه دلچسبی برای نوشیدنی خود ایجاد کنید. از لیمو و سایر گیاهان مورد استفاده در دمنوش ها نیز می‌توان برای خوشمزه‌تر شدن دمنوش آویشن استفاده کرد.

اشکال مختلف مصرف آویشن

  • دمنوش و شربت آویشن و عرق آویشن

  • روغن آویشن

  • پودر آویشن یا آویشن خشک

  • چای آویشن

  • بخور آویشن

خواص آویشن

درمان عفونت ریه با آویشن

آویشن به مبارزه با عفونت‌های تنفسی کمک می‌کند و یک خلط‌آور طبیعی است که به عنوان یک ضدعفونی‌کننده عمل می‌کند و به دفع مخاط کمک می‌کند.

خواص آویشن برای سرماخوردگی، عفونت گلو و سرفه

عصاره آویشن به دلیل خواص بالزامیک و سیال کنندگی خود، یکی از بهترین داروهای طبیعی برای مقابله با سرفه‌های شدید، گلودرد و هر نوع اختلال تنفسی است. آسم، سرماخوردگی و برونشیت همگی بیماری‌هایی هستند که با آویشن بهبود می‌یابند.

خواص آویشن برای معده و روده

یکی از دلایل رایج معده درد، نفخ است. از جمله خواص آویشن، بهبود هضم و تسکین گاز معده و درمان معده درد و روده درد است. سو هاضمه یکی از دلایل نفخ است که با مصرف این سبزی به شکل چای یا کپسول نرم آویشن می‌توانید نفخ معده را از بین برد.

آویشن برای حالت تهوع و استفراغ

همانطور که اشاره کردیم آویشن خاصیت میکروب زدایی بالایی دارد. اگر دلیل تهوع و استفراغ شما مسائل عفونی روده و رفلاکس معده باشند، این داروی گیاهی می‌تواند به شما در برطرف سازی این مشکلات کمک کند.

خاصیت ضد التهابی آویشن

از خواص آویشن می‌توان به خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن اشاره کرد. آویشن تا حد زیادی چرک و عفونت گلو را از بین می‌برد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

آویشن از ویتامین‌های A و C، مواد معدنی، روغن تیمول و آنتی اکسیدان‌ها سرشار است. استفاده روزانه از عرق آویشن و دمنوش لاغری آویشن می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت کند.

کنترل فشار خون با آویشن

آویشن از سطح بالای پتاسیم برخوردار است. پتاسیم می‌تواند فشار خون و ضربان قلب را کنترل کند، درنتیجه مصرف آویشن و فشار خون با یکدیگر ارتباط داشته و می‌تواند برای کنترل فشار خون مؤثر باشد.

جلوگیری از رادیکال‌های آزاد

دمنوش آویشن سرشار از آنتی‌اکسیدان است. نوشیدن این دمنوش به‌صورت روزانه می‌تواند از تشکیل رادیکال‌های آزاد در سلول‌های بدن جلوگیری کرده و خطر ابتلاء به سرطان را کاهش دهد.

کاهش استرس و اضطراب

از دیگر خواص دمنوش آویشن، کمک به کاهش استرس و اضطراب است. این دمنوش می‌تواند خواص آرامش‌بخش داشته باشد و ذهن شما را از فشارهای روانی پاکسازی کند.

پیشگیری از بیماری‌های قلبی

خواص آنتی‌اکسیدان این دمنوش می‌تواند برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز بسیار مفید باشد. این دمنوش می‌تواند رگ‌های خونی را باز کرده و سطح کلسترول بد را در بدن کاهش دهد.

درمان آکنه با آویشن

یکی از عوامل مؤثر در بروز آکنه‌های پوستی، باکتری‌ها هستند. خواص ضدباکتریایی دمنوش آویشن می‌تواند رشد و تکثیر این باکتری‌ها را مهار کند. همچنین خواص ضدالتهابی این گیاه در کاهش عوارض آکنه مانند قرمزی و تورم پوست مؤثر است.

درمان بوی بدن دهان و افت با آویشن

اگر دهان شما بوی بدی می‌دهد و یا دچار عفونت‌های لثه هستید از گیاه آویشن به‌صورت جوشانده استفاده کنید. این گیاه فواید زیادی در از بین بردن عفونت‌های دهان دارد و به علت معطر بودن می‌تواند بوی بددهان را نیز از بین ببرد.

آشپزی با پودر آویشن

آویشن یک ماده فوق‌العاده است که در غذاهای سراسر جهان، به‌ویژه در فرانسه، ایتالیا و ایران استفاده می‌شود. هنگام تهیه گوشت یا مرغ می‌توان آن را با آویشن طعم‌دار کرد تا در کنار خواص درمانی، از مزه لذت‌بخش آویشن نیز بهره ببرید.

خواص آویشن برای لاغری

دمنوش آویشن ازجمله دمنوش‌های است که می‌تواند در جهت کاهش وزن مؤثر واقع شود. آویشن به دلیل طبع گرمی که دارد متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد و از این طریق به کاهش وزن کمک می‌کند.

آویشن

چه کسانی نباید آویشن مصرف کنند؟

با وجود خواص فراوانی که در مورد دمنوش آویشن وجود دارد، اما برخی افراد نباید از آن استفاده کنند، در غیر این صورت ممکن است باعث ایجاد نتایج معکوس و در برخی مواقع خطرناک شود.

  • افرادی که به دمنوش آلرژی دارند.
  • افرادی که فشار خون بالایی دارند.
  • بانوانی که باردار هستند یا در دوران شیردهی به سر می‌برند.
  • افرادی که دچار بیماری تیروئید هستند.
  • افرادی که دچار حساسیت‌های پوستی هستند.
  • کسانی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند.
  • کودکانی که سنشان زیر ۱۰ سال است.
  • افرادی که دارای ناراحتی‌های شدید قلبی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا