خواص انجیر در سلامتی بدن
انجیر تازه سرشار از مواد مغذی است و در عین حال کالری نسبتاً کمی دارد که آن را به یک رژیم غذایی سالم تبدیل می کند. انجیر تازه حاوی مقداری کالری از قند طبیعی است. اما خواص انجیر با خوردن چند عدد از آن در یک میان وعده کم کالری و معقول بنظر میرسد.
یک انجیر تازه کوچک (۴۰ گرم) حاوی:
- کالری: ۳۰
- پروتئین: ۰ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کربوهیدرات: ۸ گرم
- فیبر: ۱ گرم
- مس: ۳٪ از ارزش روزانه (DV)
- منیزیم: ۲٪ از DV
- پتاسیم: ۲٪ از DV
- ریبوفلاوین: ۲ درصد DV
- تیامین: ۲٪ از DV
- ویتامین B6: 3٪ از DV
- ویتامین K: 2٪ از DV
تفاوت خواص انجیر با انجیر خشک در میزان کالری
از سوی دیگر انجیر خشک فاقد آب انجیر تازه است. این موضوع باعث میشود حجم آنها بسیار کوچکتر شوند، در حالی که محتوای قند و کالری آن ثابت میماند. اندازه کوچکتر انجیر خشک به این معنی است که احتمال مصرف بیشتر انجیر خشک و در نتیجه قند و کالری بیشتری نسبت به انجیر تازه وجود دارد.
انجیر همچنین حاوی مقادیر کمی از طیف گسترده ای از مواد مغذی است، اما بطور ویژه ای سرشار از مس و ویتامین B6 است. مس یک ماده معدنی حیاتی است که در چندین فرآیند بدن، از جمله متابولیسم و تولید انرژی، و همچنین تشکیل سلول های خونی، بافت های همبند و انتقال دهنده های عصبی نقش دارد.
ویتامین B6 یک ویتامین کلیدی است که برای کمک به بدن در تجزیه پروتئین های غذایی و ایجاد پروتئین های جدید ضروری است. همچنین نقش مهمی در سلامت مغز دارد. بطور خلاصه باید گفت انجیر تازه کالری کمی دارد و حاوی انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. با این حال، انجیر خشک قند و کالری بالایی دارد.
خواص انجیر خشک برای لاغری ؛ اینطوری انجیر بخور لاغر شو را در شادمگ مطالعه کنید.
برجسته ترین خواص انجیر
انجیر فواید بالقوه زیادی دارد. ارتقای سلامت دستگاه گوارش و قلب، همراه با کمک بالقوه به مدیریت سطح قند خون از جمله ی این خواص است:
خواص انجیر برای یبوست
انجیر برای مدت طولانی به عنوان یک درمان خانگی یا یک درمان جایگزین برای مشکلات گوارشی مانند یبوست استفاده می شود.
داشتن فیبر یکی از مهمترین خواص انجیر است که ممکن است با نرم کردن و افزایش حجم مدفوع، کاهش یبوست، و خدمت به عنوان یک پروبیوتیک(منبع غذایی برای باکتری های سالمی که روده شما را تشکیل می دهند) به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
در مطالعات حیوانی، عصاره یا خمیر میوه انجیر به سرعت حرکت غذا از طریق دستگاه گوارش، کاهش یبوست و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند کولیت اولسراتیو کمک کرد.
یک مطالعه بر روی ۱۵۰ فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر همراه با یبوست نشان داد که افرادی که حدود ۴ انجیر خشک (۴۵ گرم) را دو بار در روز مصرف کردند، در مقایسه با گروه شاهد، کاهش قابل توجهی در علائم از جمله درد، نفخ و یبوست داشتند.
علاوه بر این، یک مطالعه مشابه روی ۸۰ نفر نشان داد که مصرف مکمل با حدود ۱۰ اونس (۳۰۰ گرم) خمیر میوه انجیر روزانه به مدت ۸ هفته به طور قابل توجهی یبوست را در مقایسه با گروه کنترل کاهش می دهد .
بهبود عملکرد قلب با بهره گیری از خواص انجیر
خواص انجیر می تواند فشار خون و سطح چربی خون را بهبود بخشد، که منجر به بهبود سلامت عروق و کاهش خطر بیماری قلبی میشود. یک مطالعه نشان داد که عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون در موشهایی با فشار خون طبیعی و همچنین در موشهایی با سطوح بالا میشود. مطالعات حیوانی همچنین بهبود در سطح کلسترول تام، کلسترول HDL (خوب) و تری گلیسیرید را در هنگام مصرف مکمل با عصاره برگ انجیر نشان داده است.
مطالعات انسانی بیشتری برای درک بهتر رابطه بین انجیر و سلامت قلب مورد نیاز است.
خواص انجیر برای دیابت و قندخون
آیا خواص انجیر به دیابت و سطح قند خون نیز مرتبط می شود؟ یک مطالعه تاریخی در سال ۱۹۹۸ روی ۱۰ نفر مبتلا به دیابت نوع ۱ نشان داد که مصرف چای برگ انجیر همراه با صبحانه نیاز آنها به انسولین را کاهش میدهد. در ۳۰ روزی که چای برگ انجیر دریافت کردند، دوز انسولین آنها حدود ۱۲ درصد کاهش یافت.
علاوه بر این، یک مطالعه جدیدتر نشان داد که نوشیدنیهای حاوی دوزهای بالایی از عصاره میوه انجیر نسبت به نوشیدنیهای بدون عصاره میوه انجیر دارای شاخص گلیسمی (GI) پایینتری هستند. به این معنی که این نوشیدنیها تاثیر مطلوبتری بر سطح قند خون خواهند داشت.
با این حال، میوه انجیر به ویژه انجیر خشک قند زیادی دارند و ممکن است در کوتاه مدت سطح قند خون را افزایش دهند. اگر دغدغه ی مدیریت سطح قند خون خود را دارید، باید مصرف انجیر خشک را محدود کنید.
تاثیرات خواص انجیر در جلوگیری از سرطان
بسیاری از مطالعات لوله آزمایش امیدوارکننده ای در مورد خواص انجیر و برگ آن بر سلول های سرطانی انجام شده است.
این مطالعات نشان داده شده است که برگ انجیر و لاتکس طبیعی از گیاهان انجیر، فعالیت ضد توموری در برابر سرطان روده بزرگ انسان، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سلول های سرطانی کبد از خود نشان می دهند.
با این حال، این بدان معنا نیست که خوردن انجیر یا نوشیدن چای برگ انجیر همان اثرات را دارد. مطالعات لوله آزمایش نقطه شروع امیدوارکننده ای را ارائه می دهد. اما مطالعات انسانی بیشتری برای ارزیابی چگونگی تاثیر خوردن انجیر یا برگ انجیر بر رشد سرطان مورد نیاز است.
سلامت پوست در گرو خواص انجیر
برخی از خواص انجیر ممکن است اثرات مفیدی بر روی پوست داشته باشد، به ویژه در افرادی که مبتلا به درماتیت آلرژیک یا پوست خشک و خارش دار در نتیجه آلرژی هستند.
یک مطالعه روی ۴۵ کودک مبتلا به درماتیت نشان داد که کرم تهیه شده از عصاره انجیر خشک، دو بار در روز به مدت ۲ هفته در درمان علائم درماتیت موثرتر از کرم هیدروکورتیزون موثر است .
علاوه بر این، ترکیبی از عصاره های میوه از جمله عصاره انجیر در یک مطالعه آزمایشگاهی و حیوانی نشان داد که اثرات آنتی اکسیدانی روی سلول های پوست نشان می دهد، تجزیه کلاژن را کاهش داده و ظاهر چین و چروک را بهبود می بخشد.
در نهایت باید گفت که انجیر دارای فواید بالقوه مختلفی برای سلامتی است. آنها ممکن است هضم را بهبود بخشند و یبوست را کاهش دهند، به مدیریت چربی خون و سطح قند خون کمک کنند و سلول های سرطانی را از بین ببرند. با این حال، تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.
بررسی ۴ جنبه منفی مصرف بیش از حد انجیر
- انجیر دارای برخی مضرات بالقوه است. به عنوان مثال، از آنجایی که انجیر گاهی اوقات به عنوان یک درمان خانگی برای یبوست استفاده می شود، ممکن است باعث اسهال یا سایر مشکلات گوارشی شود.
- انجیر همچنین نسبتاً غنی از ویتامین K است که می تواند با داروهای رقیق کننده خون تداخل داشته باشد و باعث کاهش اثربخشی آنها شود.
- اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، باید مصرف انجیر و سایر غذاهای غنی از ویتامین K را هر روز ثابت نگه دارید تا خطر عوارض را کاهش دهید.
- در نهایت، برخی از افراد ممکن است به انجیر حساسیت داشته باشند. درختان انجیر همچنین حاوی لاتکس طبیعی هستند که برخی از افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.
دریافت خواص انجیر با گنجاندن آن در رژیم غذایی
راه های مختلفی برای افزودن انجیر به رژیم غذایی شما وجود دارد که هر کدام فواید بالقوه خود را دارند. در اینجا چهار راه اصلی وجود دارد که می توانید انجیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید:
- میوه انجیر: انجیر تازه کالری کمی دارد و یک میان وعده عالی است و افزودنی عالی برای سالاد یا دسر است. با انجیر تازه می توانید مربا یا کنسرو انجیر نیز درست کنید.
- انجیر خشک شده: انجیر خشک سرشار از قند و کالری است، بنابراین باید در مصرف آن متعادل باشید. آنها ممکن است در درمان یبوست نسبت به انجیر تازه مؤثرتر باشند.
- برگ انجیر: اگرچه یافتن برگ این میوه در خارج از خواربار فروشی های تخصصی دشوار است، اما برگ های انجیر مغذی هستند و می توان از آنها به روش های مختلفی استفاده کرد. آنها اغلب به همان روشی که برگ انگور استفاده می شود، به عنوان قالبی برای دلمه در ظروف حاوی برنج، گوشت یا سایر مواد پرکننده استفاده می شود.
- چای برگ انجیر: چای برگ انجیر از برگ خشک انجیر تهیه می شود. می توانید خودتان آن را درست کنید یا دمنوش برگ انجیر را به صورت آنلاین یا در فروشگاه های تخصصی خریداری کنید.
شما می توانید انجیر را به روش های مختلفی میل کنید، اما به دلیل داشتن قند زیاد، باید دقت داشته باشید که انجیر خشک را در حد اعتدال مصرف کنید یا از آن به عنوان یک درمان خانگی گهگاهی برای یبوست بهره ببرید.
پایان
منبع: مجله شاد