خواص رب انار ؛ – مجله اینترنتی شادمگ
خواص رب انار برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از سرطان، چربی سوزی، بهبود عملکرد ارگان های مختلف بدن و … ثابت شده است. رب انار از آب انار تهیه می شود که سرشار از پلی فنول و آنتی اکسیدان، نیاسین و فولات، کلسیم، پتاسیم، روی، ویتامین K و همچنین ویتامینهای A، C و B است. از این رو مصرف آن به تنهایی یا به عنوان چاشنی در غذاها کمک زیادی به سلامتی می کند. در ادامه بیشتر با خواص این چاشنی می پردازیم.
خاصیت رب انار بعد از غذا
از خواص رب انار بعد از غذا می توان به بهبود عملکرد هضم غذا اشاره کرد. تسریع فرآیند هضم غذا با مصرف رب انار به دلیل وجود ترکیبات فیبری و پلی فنول ها است. مصرف رب انار بعد از وعده های غذایی باعث تقویت معده، کاهش التهابات معده و روده و جلوگیری از کبد چرب می شود. افرادی که بعد از غذا یک قاشق رب انار مصرف می کنند عملکرد دستگاه گوارش آن ها بهتر شده و کمتر دچار مشکلات گوارشی می شود.
طرز تهیه رب انار ترش و ملس را در شادمگ بخوانید.
خواص رب انار برای مردان
خواص رب انار در مردان به صورت زیر است:
درمان سرطان پروستات
شیوع سرطان پروستات در مردان به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. تحقیقات نشان داده که مصرف رب انار و خواص آنتی اکسیدانی آن می تواند تولید سلول های سرطانی را کاهش دهد و حتی می تواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود.
درمان اختلالات نعوظ
میوه انار یکی از موثرترین میوه ها برای تقویت عملکرد جنسی و قدرت باروری است. وجود آنتی اکسیدان ها زیاد باعث کاهش استرس اکسیداتیو می شود. چون استرس اکسیداتیو می تواند در عملکرد اسپرم ها اختلال ایجاد کند و قدرت باروری را کاهش دهد. همچنین مصرف رب انار باعث افزایش هورمون تستوسترون می گردد.
بهترین زمان خوردن رب انار
بهترین زمان مصرف رب انار و بهره مندی از خواص رب انار به هدف فرد بستگی دارد. افرادی که به منظور لاغری و کاهش وزن این ماده را مصرف می کنند بهتر است آن را در صبح ناشتا مصرف کنند. اما افرادی که برای درمان کبد چرب و بهبود فرآیند هضم غذا می خواهند رب انار مصرف کنند بهترین زمان بعد از وعده غذایی است.
مضرات رب انار برای کلیه
افرادی که دچار بیماری های کلیوی و مشکلات پیش زمینه ای هستند نباید در مصرف رب انار زیاده روی کنند. درست است که رب انار یکی از روش های موثر طب سنتی برای درمان رسوب کلیه است. مطالعات نشان داده که رب انار می تواند به کاهش تشکیل سنگ کلیه کمک کند.
مهار کردن مکانیسم تشکیل سنگ کلیه یکی از خواص رب انار است. نتایج مطالعات حیوانی بر روی رب انار نشان داده که مصرف این ماده می تواند به تنظیم اگزالات، فسفات و کلسیم در جون کمک کند تا سنگ کلیه ایجاد نشود. با این وجود اگر مشکل کلیوی خاصی ندارید می توانید بدون نگرانی از مضرات این ماده را مصرف کنید.
یکی از بهترین و طبیعی ترین روش ها برای درمان کبد چرب و جلوگیری از ایجاد آن مصرف رب انار است. خواص رب انار پاکسازی و سم زدایی کبد است. رب انار در طعم های ترش، شیرین و ملس تولید می شود. رب انار ترش به دلیل ترکیبات مقوی می تواند کبد و صفرا را تقویت کند. همچنین پلی فنول موجود در رب انار باعث کاهش کلسترول بد خون می شود از این رو چربی ها در عروق بدن تجمع پیدا نمی کنند.
این چاشنی دارای قابلیت چربی سوزی بوده و وقتی یک دوره از آن استفاده کنید خواهید دید که کبد عملکرد بهتری پیدا کرده است. همانطور که می دانید پاکسازی خون در کبد انجام می شود. اگر چربی های مضر در این ارگان حیاتی تجمع پیدا کنند تصفیه خون با مشکل مواجه شده و حجم کلسترول بد افزایش پیدا می کند. هر چه این چربی ها بیشتر شود بافت کبد دچار تخریب می شود.
کبد چرب یک بیماری جدی و تهدیدی برای زندگی به شمار می رود که برای جلوگیری از ایجاد بیماری های کبدی و افزایش سوخت و ساز بهتر است از رب انار در کنار وعده های غذایی استفاده شود.
فواید و مضرات رب انار
از مهمترین خواص رب انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مصرف رب انار می تواند به کاهش کلسترول بد خون کمک کند. با این خاصیت مشکلات قلبی و عروقی هم کاهش پیدا می کند و از ایجاد صفحات چربی در عروق جلوگیری می شود.
- وجود ویتامین های A، B و C در رب انار باعث افزایش سوخت ساز بدن و چربی سوزی می شود در نتیجه مصرف رب انار به صورت ناشتا در کنار رژیم غذایی مناسب و ورزش می تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند.
- رب انار دارای مقادیر بالایی نیاسین بوده که مصرف آن در دوران بارداری باعث رشد مغزی جنین می شود.
- ویتامین B موجود در رب انار به عنوان کاتالیزور فعالیت می کند و به بهبود فعالیت آنزیم ها کمک می کند. این روند به افزایش انرژی و تقویت سیستم عصبی کمک می کند.
- وجود ترکیبات فیبری و پلی فنول های موجود در رب انار باعث تسهیل فرآیند هضم غذا می شوند.
- ویتامین سی و آنتی اکسیدان های موجود در رب انار نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارند.
- پیشگیری از سرطان یکی دیگر از خواص رب انار است. این محصول به دلیل وجود آنتی اکسیدان با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و خطر بروز سرطان را کاهش می دهد.
- رب انار می تواند برای درمان آفت و زخم های دهان و همچنین زخم بینی موثر باشد.
- رب انار به منظور کنترل فشار خون؛ جلوگیری از آلزایمر و جلوگیری از پیری زودرس استفاده می شود.
اما در کنار خواص بی شمار رب انار این محصول برای برخی از افراد ممکن است مضر باشد. از عوارض و مضرات مصرف رب انار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایجاد مشکلات گوارشی و نفخ: آهن موجود در رب انار دیر هضم است افراد سرد مزاج نباید در مصرف زیاده روی کنند. مصرف بیش از حد رب انار باعث ایجاد نفخ و سست شدن معده می شود. در نتیجه اگر به زخم معده یا روده مبتلا هستید در مصرف رب انار احتیاط کنید.
- یبوست و ناراحتی معده: رب انار دارای خاصیت قابض بودن است پس اگر به صورت مداوم به یبوست مبتلا می شوید رب انار مصرف نکنید. بیماران ریوی نیز باید از مصرف بیش از حد رب انار خودداری کنند.
پایان
منبع: مجله شاد