خواص نارنج برای فشارخون و طریقه مصرف آن
یکی از خوشمزه ترین میوه ها برای کاهش فشار خون، نارنج است. خواص نارنج برای فشار خون بر کسی پوشیده نیست. بالا بودن فشارخون یکی از مشکلاتی است که می تواند باعث ایجاد فشار مضاعف به قلب و در نتیجه سکته مغزی و قلبی شود. بنابراین اصلا نباید این بیماری را دست کم گرفت. میوه های زیادی وجود دارند که برای درمان فشارخون بالا مفید هستند.
اما هیچ کدام از این میوه ها به اندازه نارنج نمی توانند تاثیر مثبتی بر کاهش فشارخون از خود نشان دهند. در این مطلب از شادمگ می خواهیم به خواص نارنج برای فشارخون و نحوه مصرف صحیح این میوه به عنوان کاهنده فشارخون بپردازیم.
نارنج بخوریم یا آب نارنج ؟
خواص نارنج برای فشار خون می تواند بیماران مبتلا به فشارخون بالا را درمان کند. حال یک سوال مهم پیش می آید و آن هم این است که بهتر است نارنج بخوریم یا آب نارنج؟ کدام یک از این دو برای کاهش فشارخون مفید هستند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که همواره مصرف میوه بر آب آن ارجحیت دارد. میوه دارای فیبر بالایی بوده و خاصیت سیر کنندگی بیشتری نیاز دارند.
در حالی که آب میوه فیبر کمی داشته و در عوض قند بالایی دارد. بنابراین تا جای ممکن اگر می توانید خود نارنج را میل کنید. اما اگر اشتهای لازم برای خوردن میوه را ندارید، آب آن را در منزل به صورت طبیعی گرفته و میل کنید.
نکات نگهداری از آب نارنج را در مجله شادمگ بخوانید.
خواص نارنج برای فشار خون در چیست ؟
خواص نارنج برای فشار خون ناشی از آنتی اکسیدان های مفید، پتاسیم، فیبر بالا و خاصیت آبرسانی آن است. تمامی این ویژگی ها دست به دست هم داده و فشارخون را تا حد زیادی پایین می آورند. علاوه بر فشارخون، نارنج می تواند برای کاهش کلسترول خون هم بسیار موثر باشد.
به همین دلیل ایرانیان از قدیم الایام در کنار غذاهای چرب و سنگین، یک تکه نارنج قرار می دادند. مصرف نارنج بعد از هر وعده غذایی مانع از بالا رفتن چربی خون و فشارخون می شود. در نتیجه سلامت قلب و عروق تضمین خواهد شد.
نارنج سرشار از آنتی اکسیدان های مفید
یکی از خواص نارنج برای فشار خون، وجود آنتی اکسیدان های بسیار مفید در نارنج است. آنتی اکسیدان های قوی موجود در نارنج مانع از بالا رفتن فشارخون و ایجاد فشار به عضلات قلب می شوند. در نتیجه فشار کمتری به قلب وارد شده و فرد به بیماری ها و اختلالات قلبی مبتلا نخواهد شد.
از دیگر خواص آنتی اکسیدان های نارنج می توان به جلوگیری از آسیب منفی رادیکال های آزاد اشاره کرد. رادیکال های آزاد و مضر با وجود آنتی اکسیدان های نارنج نمی توانند هیچ آسیبی به سلول ها وارد نمایند.
نارنج، میوه ای غنی از فیبر برای کاهش فشارخون
نارنج میوه ای غنی از فیبر است که فیبر خود عامل مهمی در کاهش فشارخون محسوب می شود. میوه هایی که فیبر بالایی دارند می توانند فشار خون را به صورت قابل توجهی کاهش دهند. نارنج فیبر بالایی داشته و مدت زمان طولانی فرد را سیر نگه می دارد.
از طرفی مصرف یک میوه فیبردار بعد از هر وعده غذایی مانع از ایجاد مشکلات گوارشی خواهد شد. دفع سموم و پاکسازی کبد از طریق خواص نارنج برای فشار خون ممکن می شود. بنابراین فیبر می تواند در تمامی تاثیرات مثبت نارنج نقش داشته باشد.
افزایش آبرسانی به بدن با نارنج
با خواص نارنج برای فشار خون می توان آبرسانی به بدن را افزایش داد. شاید برایتان جالب باشد بدانید که یکی از دلایل بالا رفتن فشارخون، کم آبی بدن است. زمانی که بدن کم آب می شود، مسلما میزان آب خون نیز کاهش پیدا می کند. درنتیجه بدن جهت جبران این کمبود، فشارخون را بالا می برد.
افزایش ذخیره آب و هیدراته شدن بدن می تواند فشارخون را پایین آورده و آن را به حالت نرمال بازگرداند. البته بهتر است برای هیدراته کردن بدن، آب نارنج را مصرف کنید. دو الی سه عدد نارنج را پوست گرفته و آب آن ها را بگیرید. مصرف این آب برای هیدراته کردن بدن بسیار مفید است.
خواص نارنج برای فشار خون ناشی از پتاسیم
خواص نارنج برای فشارخون به دلیل پتاسیم بالای این میوه است. پتاسیم بالای نارنج باعث تنظیم سطح سدیم خون می شود. در واقع پتاسیم و سدیم به نوعی تنظیم کننده یکدیگر هستند. با مصرف پتاسیم، سدیم بالای خون کاهش یافته و در نتیجه فشار خون پایین می آید.
نارنج نسبت به میوه هایی مانند موز که پتاسیم بالایی دارد، برای کاهش فشارخون مفیدتر است. چرا که قدرت هضم کنندگی این میوه نیز بالاست. یعنی در مدت زمان کمی می تواند حجم زیادی از غذا را در دستگاه گوارش هضم کند.
نحوه مصرف نارنج برای فشارخون
هیچ محدودیتی در نحوه مصرف نارنج برای کاهش فشارخون وجود ندارد. این میوه و آب آن را می توانید به صورت ناشتا، نیم ساعت قبل از غذا، ۱۰ دقیقه بعد از غذا و میان وعده مصرف کنید. اگر به صورت میان وعده آن را مصرف کنید، حتما میوه نارنج را بخورید. اما اگر بعد از وعده غذایی آن را میل می کنید، آب نارنج را گرفته و بنوشید.
بهترین زمان مصرف نارنج برای فشار خون
بهترین زمان برای بهره مندی از خواص نارنج برای فشارخون، بعد از وعده غذایی است. بعد از هر وعده غذایی یک لیوان آب نارنج طبیعی و خانگی را بنوشید. این گونه نه فشارخون و نه چربی خون شما بالا می رود و نه دچار مشکلات گوارشی نظیر سوء هاضمه خواهید شد. با آب نارنج غذا به سرعت هضم شده و احساس سنگینی نخواهید کرد. همچنین از چرب شدن کبد جلوگیری کرده و به دفع بهتر سموم کمک می کند.
نکات مهم و احتیاطی جهت مصرف نارنج
نکات بسیار مهمی در رابطه با خواص نارنج برای فشار خون وجود دارند. از نوشیدن بیش از حد آب نارنج بپرهیزید. چون باعث افت شدید فشارخون می شود. خانم های باردار باید این آبمیوه را با احتیاط بیشتری مصرف کنند. چون کاهش ناگهانی فشار خون می تواند برای مادر و جنین مضر باشد.
نکته مهم دیگر در رابطه با تداخل با داروهای فشارخون است. آب نارنج با برخی از داروهای فشارخون تداخل دارد. پس بهتر است قبل از مصرف آب نارنج حتما در مورد تداخلات احتمالی با پزشک خود مشورت کنید. جهت احتیاط بیشتر بهتر است بین مصرف دارو و آب نارنج حداقل دو ساعت فاصله بگذارید.