درباره ۹ موشک اسرائیلی ایران بیشتر بدانید
نگرانیها در محور واشنگتن-تلآویو در روزهای اخیر نسبت به نحوه و کیفیت واکنش ایران به قتل مستشاران نظامی ایران در کنسولگری جمهوری اسلامی دمشق و در شرایطی که مقامات آمریکایی تلاش میکنند از این قتلها فاصله بگیرند، افزایش یافته است. در اثر اقدامات ارتجاعی ایران، به نظر می رسد که مقامات اسرائیلی با ارزیابی حمله قریب الوقوع ایران، در حالت آماده باش هستند.
در چنین شرایطی است که برخی رسانه ها و تحلیلگران غربی صهیونیستی معتقدند واکنش تهران چندان دوام نخواهد آورد و تل آویو باید همزمان با روز جهانی قدس خود را برای پاسخ «ترحم انگیز» ایران آماده کند. در حالی که تحقیقات رسانه های اسرائیلی نشان از ترس فزاینده افکار عمومی در سرزمین های اشغالی از حمله ایران و هجوم شهروندان به مغازه ها برای تهیه مایحتاج خود دارد، توان موشکی ایران برای پاسخگویی به رژیم صهیونیستی به ترس اسرائیلی ها در این زمینه دامن زده است. .
ترس از موشک های بالستیک دوربرد ایران
در همین حال، برخی از تحلیلگران منطقه معتقدند استفاده ایران از موشک های بالستیک دوربرد خود یکی از گزینه های اصلی روی میز مقامات جمهوری اسلامی برای پاسخ مستقیم به حمله تروریستی اخیر در دمشق است. به همین دلیل برخی رسانه های صهیونیستی غیبت فرمانده نیروی قدس و نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم دعای رهبر معظم انقلاب بر پیکر شهدای حمله به کنسولگری ایران در دمشق را اینگونه ارزیابی کردند. نشانه ای از برنامه ریزی برای «پاسخ موشکی» از سوی تهران.
این در حالی است که برد موشک های بالستیک دوربرد ایران طی یکی دو سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است و در سال ۱۴۰۲ موشک های بالستیک دوربرد از جمله خرمشهر ۴، فتح ۲ و… پایگاه های آمریکایی در منطقه وجود دارد. از بخش های غربی چین تا شرق اروپا.
در روزهای آغازین مهر ۱۴۰۲، سردار رضا طلاینیک، سخنگوی وزارت دفاع، در یادواره شهدای شهر کبودرآهنگ در همدان اعلام کرد که ایران موشکهایی «اسرائیلی» دارد. موشک هایی که نقطه هدف آنها عمدتا سرزمین های اشغالی است.
اگرچه تالاینیک در این مراسم از موشک حاج قاسم فقط به عنوان «موشک اسرائیلی» یاد کرد، اما بررسی موشک های بالستیک میان برد و دوربرد در اختیار ایران نشان از دست باز جمهوری اسلامی برای حمله به اهداف در سرزمین های اشغالی دارد. در زیر به بررسی برخی از این نوع راکت ها می پردازیم.
۱- موشک خرمشهر ۴ (خیبر).
برد: ۲ هزار کیلومتر
طول: ۱۳ متر
قطر: ۱.۵ متر
وزن: ۳۰ تن
وزن کلاهک: ۱۵۰۰ کیلوگرم
سرعت: ۱۶ ماخ در خارج از جو / ۸ ماخ در داخل جو
۲- موشک حاج قاسم
برد: ۱۴۰۰ کیلومتر
طول: ۱۱ متر
قطر: ۸۵ تا ۹۵ سانتی متر
وزن: ۷ تن
وزن کلاهک: ۵۰۰ کیلوگرم
سرعت: ۵ ماخ
۳- موشک خیبر شاخان
برد: ۱۴۵۰ کیلومتر
طول: ۱۰.۵ متر
قطر: ۸۰۰ میلی متر
وزن: ۴۵۰۰ کیلوگرم
وزن کلاهک: ۵۰۰ کیلوگرم
سرعت: بیش از ۵ هزار کیلومتر در ساعت
۴- موشک سجیل
برد: ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر
طول: ۵۷.۱۷ متر
قطر: ۱.۲۵ متر
وزن: ۲۳ تن
وزن کلاهک: بیش از ۵۰۰ کیلوگرم
سرعت: ۱۲ تا ۱۴ ماخ
۵- موشک پاوه
برد: ۱۶۵۰ کیلومتر
ارتفاع پرواز: کمتر از ۵۰ متر
سرعت: ۶۰۰ تا ۹۰۰ کیلومتر در ساعت
۶- موشک فتح ۲
برد: بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر
طول: ۱۲ متر
قطر: قسمت اول: ۸۰ سانتی متر / قسمت دوم: ۵۰ سانتی متر
وزن: ۳۵۰۰ تا ۴۱۰۰ کیلوگرم
وزن کلاهک: ۵۰۰ کیلوگرم
سرعت: ۵ ماخ
۷- موشک قدر (سه گانه)
برد: تا ۱۹۵۰ کیلومتر
طول: ۱۵.۵ تا ۱۶.۵ متر
قطر: ۱.۲۵ متر
وزن: ۱۰۰۰ تا ۱۷۴۸۰ کیلوگرم
وزن کلاهک: ۷۰۰-۱۰۰۰ کیلوگرم
سرعت: حدود ۹ ماخ
۸- موشک عماد
برد: حدود ۱۷۰۰ کیلومتر
طول: ۱۵.۵ متر
قطر: ۱۸.۲ متر
وزن: ۱۷۵۰ کیلوگرم
۹- موشک شهاب ۳
برد: حدود دو هزار کیلومتر
طول: حدود ۱۶ متر
قطر: ۱/۲ متر
وزن: ۱۷۸۰ کیلوگرم
منبع: همشهری آنلاین