درمان استفراغ کودکان با روش های خانگی و بدون دارو
درمان استفراغ کودکان با روش های خانگی را یادتان داده ایم. بهتر است گیاهان دارویی را جایگزین دارو های شیمیایی کنید. شادمگ موثر ترین روش های خانگی برای درمان استفراغ کودکان را یادتان می دهد.
دلیل استفراغ در کودکان چیست ؟
استفراغ در کودکان به دفع ناگهانی و غیرارادی محتویات معده از طریق دهان و گلو گفته میشود. استفراغ ممکن است در هر سنی رخ دهد. سنین کودکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اما استفراغ در کودکان کمی حساستر از بزرگسالان است. در واقع میتوان گفت استفراغ میتواند نشانهای از وجود یک بیماری باشد. در بیشتر موارد، استفراغ در کودکان جای نگرانی ندارد و به خودی خود برطرف میشود. اما اگر استفراغ شدید یا مداوم باشد، میتواند منجر به کمآبی بدن و عدم تعادل الکترولیتها شود. در این صورت، باید به پزشک مراجعه کنید.
یکی از مهمترین سوالاتی که ممکن است برای بسیاری از افراد مطرح شود این است که استفراغ در کودکان چه دلایلی دارد و چه عواملی باعث میشود تا این عارضه رخ دهد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که استفراغ در کودکان میتواند دلایل مختلفی داشته باشد از مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عفونتهای ویروسی
- مسمومیت غذایی
- حالت تهوع ناشی از حرکت
- بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)
- آلرژی غذایی
- مصرف برخی داروها
اگر دوست دارید در منزل استفراغ کودکان خود را به سرعت درمان کنید، مصرف مواد خوراکی زیر میتواند برای شما بسیار مناسب باشد.
۱. افزایش مصرف مایعات برای درمان حالت تهوع کودکان
استفراغ، می تواند انرژی کودک شما را از بین ببرد و بهترین راه برای به دست آوردن انرژی از دست رفته ،از طریق مصرف مایعات است.توصیه می شود، که حداقل ۱۲ ساعت پس از توقف استفراغ، از تغذیه مواد جامد به کودک خودداری کنید قبل از شروع تغذیه مواد غذایی جامد به فرزندتان،بگذارید فرایند هضم به حالت اولیه باز گردد.سوپ سبزیجات خام، آب گوشت و بستنی ،بهترین مواد خوراکی در این شرایط هستند.
۲. درمان حالت تهوع کودکان با آبمیوه زنجبیل
زنجبیل، به خوبی برای جلوگیری از تهوع و استفراغ کار می کند. قطعه کوچکی از زنجبیل را بردارید و آنرا رنده کنید ، آب لیمو را به همراه چند قطره عسل ،به آن اضافه و مخلوط کنید .زنجبیل و عسل ،نه تنها به درمان تهوع، بلکه به فرایند هضم کمک میکنند.
۳. آبمیوه نعناع برای درمان حالت تهوع کودکان
نعناع تازه، در درمان استفراغ و تهوع بسیار موثر است چند برگ تازه نعناع را به همراه آب لیمو، در مخلوط کن بذیزید. برای افزودن طعم و مزه به این مخلوط، می توانید کمی عسل به آن اضافه کنید یا می توانید چند برگ نعناع تازه را به کودکتان بدهید.
۴. دارچین به درمان حالت تهوع کودکان کمک میکند
دارچین، کمک می کند تا درد معده آرام شود و از تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. می توانید چای دارچین مخصوص درمان تهوع تهیه کنید.
۱ قاشق چای خوری پودر دارچین را در یک فنجان آب، برای چند دقیقه بگذارید و عسل را اضافه کنید، آن را برای جلوگیری از استفراغ ،به کودک خود بدهید.
۵. نشاسته برنج یا آب برنج موثر در درمان حالت تهوع کودکان
آب برنج، به درمان استفراغ ناشی از گاستریت کمک می کند. برنج سفید، یک گزینه بهتر است، نه برنج قهوه ای برای گرفتن آب برنج. یک پیمانه برنج سفید را در آب بجوشانید هنگامی که برنج جوشید، آب را از صافی عبور داده و به کودک خود بدهید؟ تا از استفراغ جلوگیری کند.
۶. دانه هل برای درمان حالت تهوع کودکان
یکی از موثر ترین داروهای خانگی هندی برای استفراغ در کودکان، دانه هل است . دانه هل ،اثری آرام بخش روی شکم کودک شما دارد و همچنین در کاهش تهوع و استفراغ کمک می کند. نیمی از قاشق چای خوری دانه هل را بشویید و آنها را رنده کنید، کمی شکر به آن اضافه کنید و این مخلوط را به بچه خود بدهید، تا از استفراغ جلوگیری کنید.
۷. میخک مفید برای درمان حالت تهوع کودکان
میخک ،واقعا برای خلاص شدن از استفراغ ، و همچنین برای هضم بهتر مفید است اگر فرزند شما ،می تواند میخک ها را بجود، چند میخک برای جویدن بپزید، یا چای آن را آماده کنید؛چند میخک را در آب بجوشانید و برای طعم بهتر به آن عسل اضافه کنید.
۸. درمان حالت تهوع کودکان با دانه رازیانه
دانه رازیانه ،یکی از موثر ترین داروهای طبیعی برای استفراغ کودکان است خواص ضد میکروبی دانه رازیانه، برای درمان تهوع و استفراغ در کودکان مفید است. یک قاشق چای خوری دانه رازیانه را به مدت ۱۰ دقیقه، بجوشانید و آب آن را روزانه ۳-۴ به کودک خود بدهید.
۹. سرکه سیب برای جلوگیری از استفراغ و حالت تهوع
خواص ضد میکروبی سرکه سیب برای جلوگیری از تهوع و استفراغ مفید است ، سرکه نیز ،در آرام کردن معده موثر است و همچنین در سم زدایی کمک می کند یک قاشق چای خوری سرکه سیب و عسل را در یک لیوان آب ،مخلوط کنید و آن را در طول روز بخورید.
۱۰. آب پیاز برای درمان استفراغ و حالت تهوع کودکان
پیاز، یک منبع غنی از آنتی بیوتیک های طبیعی است. موثرترین روش برای درمان استفراغ در کودک است ، مقادیر مساوی آب پیاز و آب زنجبیل را خوب مخلوط کنید، برای طعم بهتر از عسل استفاده کنید آب پیاز را چند بار در روز به کودک بدهید، تا حالت تهوع کاهش یابد.
۱۱. دانه های زیره سبز برای درمان حالت تهوع کودکان
این ادویه شگفت انگیز ،در درمان عوارض گوارشی با کمک به تحریک ترشح آنزیم های پانکراس بسیار موثر است ؛ از دانه های زیره سبز برای کمک به کودک خود و ایجاد احساس آرامش استفاده کنید ، پودر دانه زیره سبز را به آب گرم اضافه کنید و به کودک بدهید . یکی دیگر از روش های مصرف دانه های زیره سبز ترکیب پودر آن با عسل است،این ترکیب را به کودک خود بدهید تا آن را لیس بزند.
۱۲. بابونه موثر در درمان حالت تهوع کودکان
بابونه، برای خواص آرام بخشش شناخته شده است همچنین، به هضم و ایجاد خواب آرام در کودکان با رفع احساسات ناخوشایند کمک میکند. برای درمان حالت تهوع کودک تان یک قاشق چای خوری بابونه را در آب گرم ریخته و عسل را به آن اضافه کنید. این چای را روزانه ۲ الی ۳ بار به کودک خود بدهید.
۱۳. درمان حالت تهوع کودکان با روغن اسطوخودوس
این روغن معطر ،به منظور افزایش احساس طراوت در کودکان مبتلا به استفراغ کمک می کند ؛ این روغن معطر، به درمان سردرد مرتبط با تهوع کمک می کند و موجب آرامش در کودکان می شود.چند قطره روغن اسطوخودوس را بر روی بالش یا دستمال کودک خود بریزید و اجازه دهید کودک آن را استنشاق کند. اینها، بعضی از روش های درمان خانگی تهوع هستند، که به آسانی قابل استفاده هستند اما اگر کودک شما با این روش ها مداوا نشد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
درمان استفراغ کودکان با دارو
مصرف دارو یکی از متداولترین روشهای پیشنهادی دکتر گوارش برای درمان تهوع کودکان است. اگر کودک شما حالت استفراغ دارد، استامینوفن یا ایبوپروفن مناسبترین گزینه برای داروی کودکان در جهت درمان آنها است. البته امروزه شربت ضد تهوع کودکان نیز در داروخانهها موجود است و شما میتوانید با استفاده از آنها، مشکل تهوع فرزندانتان را حل کنید. امروزه شربت ضد تهوع کودکان انداسترون یکی از مناسبترین روشهای درمان دارویی این بیماری شناخته میشود. البته شایان ذکر است که از مصرف خودسرانه داروی ضد تهوع کودکان جدا خودداری کنید و حتما از داروهایی برای کودکانتان استفاده کنید که پزشک متخصص آن را تجویز کرده باشد.
پیشگیری از استفراغ کودک
- اگر نوزاد پس از تغذیه بالا می آورد، مقدار غذای کمتری در هر وعده به او بدهید و کمک کنید تا او بیشتر آروغ بزند.
- اگر کودک به علت عفونت دستگاه تنفسی، خلط و مخاط بینی زیادی دارد، سعی کنید از پوآر بینی برای تخلیه بینی او استفاده کنید.
- اگر کودک مواد غذایی کمکی می خورد، قبل از سوار شدن به خودرو، یک میان وعده کوچک به او بدهید، زیرا خالی نبودن معده به جلوگیری از استفراغ کمک خواهد کرد و برای جلوگیری از کم آبی بدن نیز مقدار زیادی مایعات به کودک بدهید. در غیر این صورت ممکن است دچار سردرد یا حتی سرگیجه یا ضعف شود که حال او را بدتر خواهد کرد.
- برای کاهش تهوع ماشین زدگی در طول سفر با خودرو، توقف های زیادی داشته باشید تا به کودک فرصتی برای تنفس هوای تازه و آرام شدن شکم داده شود.
- پس از تغذیه، نوزاد را روی زانوی خود تاب ندهید، او را در صندلی فنری قرار ندهید و اجازه ندهید بیش از حد جنب وجوش کند، زیرا مواد غذایی برای فرونشستن کافی در شکم، به زمان نیاز دارند.
- عمود نگه داشتن پشت نوزاد تا حدود نیم ساعت بعد از اتمام غذا خوردن نیز مؤثر است.
زمان مراجعه به پزشک برای درمان استفراغ در کودکان
همان گونه که پیشتر نیز اشاره کردیم در بیشتر مواقع استفراغ کودکان درمان میشود و نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نیست. اما گاهی یک سری علائم همراه با این عارضه دیده میشود که باعث میشود نیاز باشد به مراکز درمانی و پزشک مراجعه کنید. از مهمترین این نشانهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر استفراغ بیش از ۲۴ ساعت طول بکشد.
- کاهش ادرار
- خشکی دهان و مخاط
- گریه بدون اشک
- بیحالی و خوابآلودگی
- سرگیجه
- تشنج
- اگر کودک شما تب بالا دارد (بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد).
- اگر استفراغ کودک شما خونی یا سبز رنگ است.
- اگر کودک شما درد شکم شدید دارد.
- اگر کودک شما بیحال و گیج به نظر میرسد.
- اگر کودک شما به طور ناگهانی دچار مشکل تنفسی میشود.
درمان با مراقبتهای خانگی
یکی از مهمترین و مؤثرترین مراحل درمان حالت تهوع کودکان، مراقبتهای خانگی است. در ادامه به مهمترین نکات مراقبتهای خانگی برای کمک به درمان و بهبود تهوع کودکان پرداختهایم.
- مصرف زیاد مایعات
- خودداری از مصرف غذاهای سفت حداقل تا ۲۴ ساعت
- برای کودکانی که شیرخوار هستند، بایستی در حالت بیماری بیشتر از زمان عادی شیر مصرف کنند. ولی بهتر است که این کار طی نوبتهای متعدد ولی با حجم کم انجام شود.
- تغذیه کودک بایستی به درستی و طبق توصیه پزشک انجام شود.
- اگر پس از ۲۴ ساعت کودک حالت تهوع نداشت، میتواند غذاهای سفت نیز مصرف کند.
- اکثر اوقات توصیه میشود که کودکان از خوردن آبمیوههای طبیعی خودداری کنند.
پایان
منبع: مجله شاد