درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش سه سوته
گوش درد و عفونت گوش دو مشکل شایعی هستند که در تمام سنین اتفاق می افتند. عوامل بسیاری در ایجاد عفونت و درد گوش دخیل هستند که مهمترین آن ها آلرژی، سرماخوردگی، مخاط اضافه، سیگار کشیدن، تغییرات فشار هوا و عفونت های سینوسی می باشند. برای درمان معمولا از قطره های مسکن و آنتی بیوتیک ها استفاده می شود اما روش های درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش مانند کمپرس کیسه سرد، دوری از مواد حساسیت زا، تغییر پوزیشن خواب و استراحت، استفاده از مواد مختلف مانند سیر، پیاز، نمک و … می توانند در رفع عفونت و درد گوش موثر واقع شوند. تا پایان این مقاله از شادمگ همراه باشید تا به روش های درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش بپردازیم.
درمان عفونت گوش در بزرگسالان
وقتی صحبت از درمان خانگی عفونت گوش می شود منظور عفونت در گوش میانی است. زمانی که این اتفاق در بزرگسالان ایجاد می شود نشانه هایی از قبیل کاهش شنوایی، احساس فشار در گوش و درد گوش, عدم تعادل و سرگیجه مداوم دیده می شود. رایج ترین شیوه های درمانی شامل لوله گذاری گوش میانی، درمان دارویی با آنتیبیوتیکهای خوراکی، قطره گوش، مسکن و تب بر، پاکسازی و تخلیه گوش میانی و… می باشند.
زمانی که عفونت با روش های دارویی درمان نشود و بیمار نسبت به درمان مقاومت نشان دهد پزشک روش جراحی را برای درمان انتخاب می کند. به طور کلی برای رفع عفونت گوش روش های درمانی زیر به کار گرفته می شوند.
داروهای درمان عفونت
داروهای رفع عفونت شامل انواع آنتی بیوتیک های خوراکی از قبیل آموکسی سیلین، آمپی سیلین و آزیترومایسن، قطره های آنتی بیوتیک از قبیل آزیترومایسین و سیپروفلوکساسین، قطره های ضد التهابی از قبیل هیدروکورتیزون و مسکن های ضد درد و تب بر از قبیل استامینوفن یا ایبوپروفن هستند. قرص سیپروفلوکساسین هم یک درمان دارویی برای عفونت گوش میانی به شمار می رود. برای درمان عفونت گوش در بزرگسالان از آمپول های آنتی بیوتیک از قبیل آمپی سیلین، سفتریاکسون و سفوتاکسیم هم استفاده می شود.
درمان های موضعی
گاها برای خشک کردن چرک و عفونت در گوش میانی از چرک خشک کن های موضعی از قبیل کلرهگزیدین گلوکونات، الکل و اسید استیک استفاده می شود.
درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش
در کنار درمان های دارویی روش های درمان خانگی به کاهش عفونت و درد گوش میانی کمک می کنند. بهترین روش های خانگی برای درمان عفونت گوش عبارتند از:
- استفاده کردن از قطره های روغنی به صورت موضعی مانند قطره روغن بادام شیرین و یا روغن زیتون
- استفاده از کمپرس گرم و یا استفاده از حوله گرم بر روی گوش
- استفاده کردن از عصاره های گیاهی برای تسکین درد و عفونت مانند عصاره چای سبز، کرچک و پونه کوهی
- تغییر سبک زندگی و داشتن روتین منظم مانند استراحت کافی، پرهیز از شنا و قرار گرفتن در آب های کثیف و آزاد، پوشاندن گوش در حمام، اجتناب از خاراندن و دستکاری گوش
- پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی
- همانطور که می دانید یکی از علل ایجاد عفونت در بزرگسالان و کودکان ابتلا به بیماری های ویروسی از قبیل سرماخوردگی و آنفولانزا می باشد. از این رو برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری می توانید قبل از شروع فصل سرما خود را واکسینه کنید و یا با تقویت سیستم ایمنی از ابتلا به بیماری پیشگیری نمایید.
- ریختن مواد طبیعی داخل گوش
- در طب سنتی برخی از مواد مانند سیر، پیاز، عسل، شیر مادر، روغن حنظل، روغن زیتون، سرکه سیب، عنبر نساء برای درمان عفونت گوش بسیار کاربردی هستند. این مواد خاصیت ضد باکتری و ضد قارچی دارند و با قرار دادن یا ریختن آن ها در داخل گوش می توان در سریعترین زمان ممکن عفونت های خفیف را درمان کرد.
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش بزرگسالان
معمولا برای درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می شود که بهترین آن ها پنی سیلین می باشد. رایج ترین پنی سیلینی که توسط پزشک تجویز می شود آموکسی سیلین بوده که در برخی از افراد ممکن است باعث ایجاد عوارضی از قبیل حالت تهوع و خارش شود.
آنتی بیوتیک های دیگری که برای عفونت گوش تجویز می شوند شامل کلاریترومایسین، سفپودوکسیم و آزیترومایسین هستند که پزشک بر اساس شدت عفونت و محل عفونت نوع مناسب را تجویز می کند .
بهترین قطره برای عفونت گوش
استفاده از قطره ها یکی از روش های درمان خانگی گوش درد و عفونت گوش به شمار می روند که پس از ارزیابی وضعیت گوش و میزان عفونت توسط پزشک قطره مناسب تجویز می شود. قطره ها حاوی مواد ضدعفونی و ضد التهابی هستند. بهترین قطره ها برای عفونت گوش شامل موارد زیر هستند:
قطره گوش گلیسیرین فنیکه
این قطره دارای روغن گلیسیرین می باشد و بیشتر برای درمان گرفتگی گوش استفاده می شود. از آنجایی که خاصیت ضد قارچی و ضد باکتری دارد در برخی موارد برای درمان عفونت گوش هم تجویز می شود.
قطره گوش افلوکساسین
این قطره نوعی آنتی بیوتیک است که برای درمان عفونت گوش میانی، گوش خارجی و کانال گوش و همچنین گوش درد بعد از استخر رفتن استفاده می شود. این قطره عفونت ناشی از پارگی گوش را درمان می کند.
قطره گوش دکسون
دکسون نوعی کورتیکواستروئید است که برای درمان فوری التهاب و عفونت گوش خارجی در بزرگسالان استفاده می شود.
قطره گوش بتامتازون
قطره بتامتازون برای درمان عفونت گوش در کودکان و بزرگسالان تجویز می شود و علائمی از قبیل سوزش و خارش و التهاب ناشی از عفونت را رفع می کند.
قطره گوش سیپروفلوکساسین (سیپلکس)
این قطره برای درمان عفونت باکتریایی در بزرگسالان تجویز می شود و علائم درد، التهاب و سوزش را از بین می برد.
قطره گوش جنتامایسین
این قطره حاوی هیدروکورتیزون است و اثربخشی زیادی روی درمان عفونت باکتریایی گوش کودکان و بزرگسالان دارد. اما این قطره نباید در دوران بارداری و شیردهی و پرده گوش آسیب دیده استفاده شود.
قطره گوش کلوتریمازول
این قطره برای درمان عفونت گوش خارجی یا عفونت قارچی گوش تجویز می شود.
قطره گوش اوتیسپت: این قطره دارای خواص ضد قارچی، ضد عفونت و ضد خارش است که در دسته قطره های کورتیکواستروئید و ضد التهاب به شمار می رود. باید گفت این دارو برای درمان عفونت کانال گوش، التهابات ناشی از اگزمای گوش و التهاب سبورئیک گوش خارجی تجویز می شود.
قطره گوش میکساکورت
این قطره برای عفونت های باکتریایی در کودکان و بزرگسالان استفاده می شود. قطره نئومایسین: ترکیبات قطره نئومایسین (Neomycin)، هیدروکورتیزون و پلی میکسین B است که معمولا بعد از جراحی ماستوئیدکتومی، خارش گوش و عفونت باکتریایی برای درمان التهاب عفونی مزمن تجویز می شود. این قطره کاربردی در درمان عفونت های قارچی و ویروسی ندارد و برای افراد با پرده گوش آسیب دیده مناسب نیست.