درمان درد دنبالچه در خانمها و آقایان با روشی جدی و خانگی
چه راهکارهایی برای درمان درد دنبالچه وجود دارند؟ به طور کلی می توان گفت دنبالچه در انتهای ستون فقرات قرار دارد که نقش مهمی را در حفظ تعادل بدن و نشستن ایفا می کند. درد دنبالچه یکی از مشکلاتی است که گاهی حتی نشستن ساده را هم دشوار می سازد. این درد ممکن است ناگهانی ظاهر شود یا پس از زمین خوردن یا فعالیت شدید ورزشی آغاز گردد. درمان درد دنبالچه معمولاً آسان است و با مراقبت های مناسب می توان این درد را به طور کامل از بین برد. پس اگر شما هم به دنبال روش های درمان این عارضه هستید پیشنهاد می کنیم ادامه این مطلب از شادمگ را از دست ندهید.
عوامل موثر بر به وجود آمدن درد دنبالچه
پیش از آنکه بخواهیم به روش های درمان درد دنبالچه بپردازیم بد نیست کمی هم درباره علت های به وجود آمدن این عارضه بدانیم. به طور کلی می توان گفت عوامل متعدد بسیاری هستند که ممکن است زمینه را برای ایجاد عارضه دنبالچه در فرد به وجود آورند. به عنوان مثال:
زمانی که فردی روی زمین می افتد یا یک ضربه سخت به پایین کمرش وارد می شود ممکن است ناحیه دنبالچه آسیب ببیند. این آسیب می تواند به شکل کبودی یا حتی شکستگی باشد و باعث شروع درد دنبالچه شود. اما فقط سقوط یا ضربه نیست که مشکل زا است بلکه گاهی تکرار یک حرکت اشتباه مثل نشستن طولانی روی زمین سفت یا انجام برخی ورزش ها نیز روی این استخوان اثر می گذارد.
همچنین فعالیت هایی مثل دوچرخه سواری یا قایقرانی که مدت ها بدن را در حالت خمیده نگه می دارند نیز دنبالچه را تحت تاثیر قرار می دهند. به علاوه اینکه اضافه وزن چون فشار زیادی به این قسمت وارد می کند یکی دیگر از دلایل بروز درد دنبالچه است.
از طرف دیگر افرادی که وزن کمی دارند و لایه ای از چربی روی استخوان آن ها را محافظت نمی کند به دلیل ساییدگی و التهاب در این ناحیه دچار درد می شوند. همچنین نشستن غیر استاندارد یا استفاده از صندلی های نامناسب ممکن است این مسئله را تشدید کند.
روش درمان درد دنبالچه با روغن های گیاهی را در شادمگ بخوانید.
علت درد دنبالچه در خانمها
بانوان بیش از آقایان با درد دنبالچه روبرو می شوند که این هم دلایل خاص خود را دارد. گاهی یک ضربه ساده مثلاً افتادن روی زمین باعث بروز درد می شود. همچنین دوره بارداری تغییراتی را در ساختمان بدن خانم ها ایجاد می کند که می تواند موجب فشار بیشتر بر دنبالچه شود. حتی تجربه زایمان نیز گهگاه دنبالچه را تحریک می کند و باعث ناراحتی می شود.
نشستن های طولانی یا انتخاب صندلی های سفت هم شرایط را دشوارتر می کند. در بعضی موارد التهاب یا حتی وجود عفونت در این ناحیه هم عامل درد است. در حالت کلی می توان علت های شایع بروز درد دنبالچه در خانم ها را در موارد زیر خلاصه نمود:
- آسیب مستقیم یا ضربه به دنبالچه
- بارداری و زایمان
- نشستن طولانی روی سطح سخت
- نشستن اشتباه و غیر استاندارد
- التهاب یا عفونت در بدن
- بیماری های ستون فقرات
- تشکیل سینوس یا کیست مویی
- نوسان وزن شدید در خانم ها
- فشارهای روانی و استرس
درمان خانگی برای دنبالچه
به طور کلی درمان درد دنبالچه به شیوه های مختلف انجام می شود و عموما در تمامی روش های درمانی، هدف اصلی کاهش التهاب و رفع درد است. در روش خانگی گزینه هایی مثل کاهش زمان نشستن، استفاده از داروهای مسکن، کمپرس سرد و گرم، نشستن روی بالش نرم، یا استفاده از داروهای ملین برای جلوگیری از یبوست راه هایی هستند که برای بیشتر بیماران موثر واقع می شوند. همچنین در زمانی که فرد به عارضه درد دنبالچه مبتلا است اجتناب از فشار به ناحیه و پوشیدن لباس های آزاد نیز به شدت توصیه می شود.
- استراحت کافی و پرهیز از نشستن طولانی
- قرار دادن کیسه یخ روی محل درد
- استفاده از بالشتک ژله ای نرم
- کمپرس گرم روزانه پس از گذشت چند روز
- مصرف داروهای ضد التهاب بدون نسخه مثل ایبوپروفن
- بهره گیری از داروهای ملین در صورت نیاز
- ایجاد وقفه های کوتاه میان ساعت های نشستن
- پوشیدن لباس آزاد و عدم فشار آوردن به ناحیه دنبالچه
درمان دنبالچه با انگشت
آیا تاکنون در مورد روش درمان درد دنبالچه با انگشت یا همان ماساژ درمانی شنیده اید؟ در پاسخ به این سوال باید گغت یکی از روش هایی که در موارد خاص برای تسکین درد دنبالچه استفاده می شود درمان دنبالچه با انگشت یا روش های دستی است.
در این شیوه یک متخصص ممکن است ماساژ داخلی یا خارجی دنبالچه را انجام دهد. ماساژ داخلی معمولا با قرار دادن یک انگشت پوشیده از دستکش در مقعد و ماساژ دادن عضلات اطراف دنبالچه صورت می گیرد. این نوع ماساژ گاهی باعث جابه جایی ملایم استخوان و بهبود درد می شود.
ماساژ خارجی نیز با حرکت آرام انگشتان روی ناحیه دنبالچه انجام می شود و جریان خون را در این قسمت افزایش می دهد. انجام این روش ها باید فقط زیر نظر فرد متخصص باشد تا خطر یا آسیبی به دنبال نداشته باشد. اگر بعد از مراقبت خانگی درد رفع نشد می توانید با مشورت پزشک از این درمان بهره ببرید.
- ماساژ داخلی دنبالچه توسط متخصص
- حرکت آرام دنبالچه با دست برای کاهش درد
- ماساژ خارجی و آرام روی ناحیه دنبالچه
- انجام همه این روش ها فقط زیر نظر پزشک
پماد برای درد دنبالچه
اگر با درد قسمت پایین کمر و دنبالچه روبرو هستید و به دنبال راهی برای آرام کردن این ناراحتی می گردید بهتر است با پماد پیروکسیکام برای درمان درد دنبالچه آشنا شوید. از آنجایی که بسیاری از افراد این دارو را با خاصیت ضد التهاب و تأثیرگذاری بر دردهای عضلانی و مفصلی می شناسند در کنار آن هم پزشکان بارها برای برطرف کردن درد و التهاب دنبالچه مصرف این پماد را پیشنهاد داده اند.
روش استفاده از این پماد ساده و بی دردسر است. کافیست روزانه دو یا سه مرتبه مقدار مناسبی از پماد را به محل درد بمالید و کمی ماساژ دهید تا به خوبی جذب پوست شود. لازم به گفتن است که یکی از ویژگی های بارز پماد پیروکسیکام مهار تولید مواد التهابی در بدن است. این ویژگی سبب می شود درد و ورم اطراف استخوان دنبالچه به مرور کمتر گردد.
جالب است بدانید که اگر به صورت مرتب از این پماد برای درمان درد دنبالچه استفاده کنید قطعا در صورتی نشانه های ناراحتی و ورم در عضلات و مفاصل نزدیک دنبالچه به وضوح کاهش می یابند. جالب تر اینکه تاثیر مثبت پماد زمانی مشخص تر می شود که به سرعت پس از استفاده جذب پوست می شود و در مدت زمان کوتاهی اثر تسکین درد را می توان مشاهده کرد.