وب گردی

درمان رفلاکس معده در طب سنتی بدون دارو

درمان رفلاکس معده در طب سنتی در برگیرنده روش های مختلفی از قبیل کاهش استرس، کاهش وزن، استفاده از عسل، استفاده از زنجبیل، استفاده از شیرین بیان، استفاده از زیره سیاه، استفاده از جوش شیرین، مصرف جوشانده ریشه شیرین بیان و … می باشد. رفلاکس مشکل شایعی است که عوامل مختلفی از قبیل تغذیه نامناسب، سبک زندگی ناسالم، بیماری های گوارشی و … می توانند در ایجاد آن دخیل باشند. در این مقاله از مجله شادمگ روش های درمان رفلاکس معده در طب سنتی را یادتان داده ایم.

رفلاکس معده چیست ؟

رفلاکس معده نتیجه بالا بودن اسید معده است که با علائمی از قبیل حالت تهوع، نفخ، استفراغ، ناراحتی شکمی، کاهش اشتها، کاهش وزن، سوزش سر دل و … همراه است. این ناراحتی گوارشی باید سریعا توسط پزشک پیگیری و درمان شود. درمان های دارویی در کنار روش های طب سنتی تاثیر گذاری بالایی بر روی درمان دارند. در ادامه به رایج ترین روش های درمانی رفلاکس معده در طب سنتی اشاره می کنیم.

رفلاکس معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتیرفلاکس معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتی

درمان رفلاکس معده در طب سنتی

پزشکان طب سنتی معتقد اند که وجود بلغم زیاد در معده عمده ترین علت بالا بودن اسید معده و رفلاکس معده است. روش های دکتر خیر اندیش عبارتند از:

  • به سبک تغذیه سالم برگردید. اولین قدم در این پروسه این است که مصرف آب سرد قبل غذا، بین غذا و بعد از غذا را ترک کنید. بهترین زمان برای خوردن اّب نیم ساعت قبل از غذا خوردن و دو ساعت بعد از اتمام غذا است.
  • یکی دیگر از روش های طب سنتی مصرف بارهنگ می باشد. اگر مشکل رفلاکس دارید هر روز یک قاشق مرباخوری بارهنگ را با یک لیوان عرق نعنا ترکیب کنید و روی شعله ملایم به مدت ده دقیقه بجوشانید. وقتی کمی خنک شد یک قاشق مرباخوری به ان عسل بزنید و نصف لیوان را شب قبل از خواب و نصف دیگر را صبح به صورت ناشتا میل کنید.
  • بهتر است در پروسه درمان مصرف سردی ها مانند دوغ، نوشابه، چای، ماست و … را بخصوص در شب کاهش یا حذف کنید. اگر سردی مصرف می کنید حتما از مصلحات آن ها استفاده کنید.

درمان صد درصد رفلاکس معده با عسل

عسل طبیعی موثر ترین روش درمان رفلاکس معده در طب سنتی است. عسل به شیوه های مختلفی روی کاهش علائم رفلاکس تاثیر می گذارد که عبارتند از:

  • عسل دارای خاصیت ضد التهابی است و می تواند التهابات ناشی از اسید در مری را کاهش دهد.
  • عسل طبیعی سرشار از آنتی اکسیدان است و می تواند از آسیب رادیکال آزاد به سلول ها جلوگیری کند. در بیشتر مواقع رفلاکس به دلیل رادیکال های آزاد و آسیب به سلول های گوارشی ایجاد می شود.
  • عسل دارای بافت چسبنده ای است که به عنوان یک محافظ غشایی بر روی مری عمل می کند و باعث کاهش سوزش ناشی از بازگشت اسید در مری می شود.

شیوه های مختلفی برای مصرف عسل در درمان رفلاکس معده وجود دارند. شما می توانید هر روز یک الی دو قاشق غذاخوری عسل مصرف کنید و یا صبح به صورت ناشتا عسل را با آب گرم ترکیب و مصرف کنید. برای درمان سوزش شدید می توانید ترکیب عسل و دارچین را میل کنید. از دیر باز تاکنون مصرف سرکه و عسل هم برای درمان مشکلات گوارشی رواج زیادی دارد.

درمان خانگی رفلاکس معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتیدرمان خانگی رفلاکس معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتی

درمان سریع رفلاکس معده در خانه

درمان رفلاکس معده در طب سنتی شامل یک سری دمنوش ها و مواد غذایی خانگی است که به راحتی می توانید در خانه ان ها را تهیه و مصرف کنید. بیشتر روش های درمانی طب سنتی شامل تکنیک ها و تغییرات در سبک زندگی و تغییرات در سبک تغذیه می باشد. به طور کلی درمان ها خانگی در وهله ی اول یک سری پرهیزهای غذایی هستند مثلا فرد باید از مصرف غذاهای اسیدی و تند، کشیدن سیگار و مصرف مشروبات الکلی و … پرهیز کند و در قدم بعدی به دنبال اصلاح سبک تغذیه باشد.

برای درمان رفلاکس معده در خانه می توانید مواد طبیعی و گیاهی زیر را استفاده کنید:

گیاه بابونه

گل بابونه دارای خواص آرام بخشی، ضد التهابی و ضد اسپاسم است. دمنوش این گل برای درمان رفلاکس معده به صورت روزانه موثر است.

عسل

عسل برای کاهش التهاب و ایجاد یک لایه محافظتی بر روی مری موثر است. مصرف این ماده به همراه آب ولرم می تواند برای کاهش رفلاکس معده موثر باشد.

زنجبیل

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی، ضد تهوع و تسکین کننده درد است. از این رو استفاده از پودر زنجبیل در غذاها و مصرف دمنوش آن در درمان رفلاکس معده موثر است.

نحوه مصرف عرق نعناع برای معده

گیاه نعناع دارای خاصیت تسکین دهنده درد و التهاب و افزایش ترشح بزاق است. برای درمان رفلاکس معده می توانید از دمنوش یا اسانس نعناع استفاده کنید.

گل ختمی

گل ختمی دارای خاصیت نرم کنندگی و ضد التیام است و دمنوش آن می تواند به تسکین سوزش معده کمک کند.

شیرین بیان

شیرین بیان از خاصیت التیام بخشی و ضد التهابی برخوردار است. دمنوش این گیاه برای معده و مشکلات آن موثر است. البته در مصرف این گیاه باید احتیاط شود.

سوزش معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتیسوزش معده - درمان رفلاکس معده در طب سنتی

برای درمان رفلاکس معده چی بخوریم

برای درمان رفلاکس معده در طب سنتی باید ابتدا ریشه این مشکل شناسایی شود. معمولا سبک زندگی نادرست، تغذیه نامناسب، بیماری ها و … می توانند باعث ایجاد مشکلات معده شوند. برای درمان رفلاکس معده نوع تغذیه و اینکه چه چیزی می خورید تاثیر زیادی دارد. مواد خوراکی طبیعی و گیاهی زیر همگی به نوعی روی درمان رفلاکس معده تاثیر می گذارند:

  • سرکه سیب برای سلامت دستگاه گوارش
  • بادام برای کاهش اسید معده و رفلاکس معده
  • جوش شیرین برای خنثی کردن اسید معده
  • عسل برای بهبود اثرات فیزیکی رفلاکس و علائم ناشی از آن
  • آلوئه ورا برای تسکین سوزش معده و کم کردن حالت اسیدی آن
  • ترکیب عسل و دارچین برای تقویت معده و بهبود فرآیند هضم غذا
  • نعناع برای تسکین علائم گوارشی
  • زنجبیل برای تسکین علائم مشکلات گوارشی
  • شیر کم چرب برای کاهش سوزش معده
  • گل بابونه برای کاهش اسید معده و سوزش سر دل
  • کشک برای کاهش سوزش و درد معده
  • مواد غذایی پروبیوتیک برای درمان مشکلات گوارشی از قبیل اسهال، گاز معده و نفخ
  • نارون به منظور درمان سوزش سر دل
  • جویدن آدامس فاقد قند برای رقیق شدن و پاکسازی اسید معده از مری
  • موز برای تسکین سوزش سر دل و مقابله با اسید معده
  • کمپرس گرم به منظور افزایش جریان خون در معده و از بین بردن اسپاسم‌ها و در نهایت کاهش درد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا