درمان عفونت ریه در خانه با روش های تضمینی
درمان عفونت ریه در خانه برای زمانی که ویروس، باکتری یا قارچ وارد ریه می شود و این عضو حساس را دچار التهاب و عفونت می کند ضرورت زیادی دارد. عفونت ممکن است یک یا هر دو ریه را درگیر کند که مداخلات پزشکی و درمان های خانگی می تواند شرایط فرد را بهبود ببخشد و سلامت ریه ها را مجدد برگرداند. در این مقاله از شادمگ به بررسی روش های درمان عفونت ریه در خانه پرداخته ایم.
راه درمان عفونت ریه در خانه
معمولا برای درمان عفونت ریه در خانه ابتدا باید منشاء ایجاد عفونت بررسی شود. به طور کلی روش های خانگی مکمل درمان هستند و باید فرد بر اساس منشاء عفونت دارو مصرف کند. اگر عفونت ریه باکتریایی باشد باید آنتی بیوتیک مصرف شود. برای عفونت قارچی ریه معمولا از داروهای ضد قارچ مانند وریکونازول و کتوکونازول استفاده می شود. مصرف داروها به صورت خودسرانه هیچ گونه اثری بر درمان ندارد. مثلا آنتی بیوتیک ها قادر به درمان عفونت های ویروسی ریه نیستند.
روش های درمان عفونت خون را در شادمگ بخوانید.
درمان های دارویی عفونت ریه
به طور کلی لازم است که درمان عفونت ریه در خانه با نظر پزشک انجام شود. چون درمان های خانگی تاثیر گذاری بلند مدت دارند و در مواردی که عفونت شدید است تاثیرگذاری چندانی ندارند. در درمان عفونت ریه در وهله اول درمان های دارویی زیر توصیه می شود:
تزریق آمپول
بسته به منشاء عفونت (ویروسی، باکتریایی و یا قارچی) و شدت آن از آمپول های مختلفی استفاده می شود. مثلا آزیترومایسین رایج ترین درمان برای عفونت های باکتریایی از قبیل ذات الریه است. این دارو باعث توقف رشد و تکثیر باکتری ها می شود و در مدت زمان کمی عفونت را درمان می کند.
- امپول بعدی سفتریاکسون است که برای درمان عفونت های باکتریایی از قبیل ذات الریه به شمار می رود.
- زمانی که عفونت ریه شدید باشد و باکتری های ریه به آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دهند از آمپول مروپنم استفاده می شود که یک آنتی بیوتیک بسیار قوی به شمار می رود.
- برای عفونت های مقاوم به درمان آمپول های دیگری از قبیل کلیندامایسین، پنی سیلین و وانکومایسین هم تجویز می شود.
بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه
بهترین درمان عفونت ریه در خانه مصرف داروهای مناسب است. روش های درمان خانگی اگر در کنار مصرف دارو باشند تاثیر گذاری آن ها سریع تر و بهتر خواهد بود. رایج ترین داروهای مناسب برای عفونت ریه سفکسیم، آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو، لووفلوکساسین، آزیترومایسین، داکسی سایکلین و اسلتامیویر هستند.
شربت برای تخلیه عفونت ریه
افرادی که در مصرف قرص یا امپول برای عفونت ریه محدودیت دارند می توانند از شربت استفاده کنند. مثلا شربت سالبوتامول یکی از روش های موثری برای بهبود علائم عفونت ریه از قبیل تنگی قفسه سینه، سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس و… به شمار می رود. این شربت معمولا برای افراد مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریه، آسم، آمفیزم و عفونت ریه تجویز می شود.
پاکسازی ریه از عفونت در کودکان
معمولا درمان عفونت ریه در خانه برای کودکان به مراتب سخت تر است چون روش های خانگی تاثیر گذاری بلند مدتی داشته و برای کودکان تسریع در درمان اهمیت بیشتری دارد. از این رو برای درمان عفونت ریه معمولا از شربت های گیاهی استفاده می شود. مثلا شربت پلارژین یک درمان مکمل برای بهبود علائم عفونت ریه، تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب مجاری تنفسی به شمار می رود.
شربت های گیاهی در کنار درمان های اصلی که آنتی بیوتیک هستند می توانند علائم مرتبط با عفونت های تنفسی از قبیل گرفتگی سینه، سرفه و گلودرد را بهبود ببخشند و فرد تنفس بهتری را داشته باشد.
بهترین روش های درمان عفونت ریه در خانه
درمان عفونت ریه در خانه باید توانایی پاکسازی مجاری تنفسی و افزایش توانایی سرفه برای خارج کردن مخاط را داشته باشد تا از این طریق عفونت ریه ها کاسته شود. رایج ترین و بهترین درمان های خانگی عبارتند از:
- مصرف زیاد مایعات برای جبران آب از دست رفته بدن و شل نگه داشتن مخاط
- استنشاق بخار آب گرم (شما می توانید از گیاهان مختلفی در داخل آب استفاده کنید تا بخور آن ها به تسکین علائم عفونت کمک کند مثلا بخور گیاه نعناع یا پونه)
- اجتناب از مصرف دخانیات
- مصرف داروهای مسکن OTC و داروهای ضد احتقان
- استراحت زیاد
- بخور روغن های گیاهی مانند روغن رزماری یا روغن اکالیپتوس
- تنظیم پوزیشن خواب (بالا نگه داشتن سر برای باز شدن مجاری تنفسی)
برای عفونت ریه چه بخوریم ؟
درمان عفونت ریه در خانه با طیف گسترده ای از دمنوش های گیاهی امکان پذیر است. شما می توانید به جای استفاده از دمنوش گیاهی به تنهایی آن را با مواد دیگری ترکیب کنید تا تاثیر معجزه آسایی داشته باشد. مثلا دمنوش زنجبیل را با زردچوبه و عسل ترکیب کنید تا خواص هر سه ماده را به صورت همزمان دریافت کنید. این درمان خانگی دارای خواص سم زدایی و ضد التهابی، خواص ضد باکتریایی و ضد ویروسی است.
در کنار همه اینا دمنوش های گیاهی و مواد خوراکی دیگری از قبیل عدس، دمنوش شیرین بیان، دمنوش آب عسل داغ، دمنوش بلوبری، گوجه فرنگی، آجیل، دمنوش چای سبز، سیب، زردچوبه و … برای درمان عفونت ریه موثر هستند.
نکات مهم در درمان عفونت ریه در خانه
درمان عفونت ریه در خانه زمانی می تواند نتیجه بخش باشد که فرد در کنار آن ها از یک متخصص ریه کمک گرفته باشد و درمان های دارویی را در کنار روش های خانگی برای بهبود عفونت انجام دهد. پس به هیچ وجه درمان های خانگی جایگزین مداخلات پزشکی نیستند و باید به عنوان یک روش مکمل استفاده شوند.
- در پروسه درمان استراحت کافی می تواند انرژی لازم برای مبارزه با عفونت و ترمیم بافت های آسیب دیده را تامین کند.
- برای باز شدن مجاری تنفسی و تسکین تنفس می توانید از دستگاه بخور یا استنشاق بخور آب گرم استفاده کنید.
- در درمان های خانگی تاکید زیادی روی مصرف مایعات فراوان شده است. مصرف آب باعث رقیق شدن خلط و بهبود تنفس می شود.
- برای درمان عفونت ریه در خانه تامین نیازهای تغذیه ای و داشتن یک رژم غذایی مناسب می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
- در کنار روش های دارویی می توانید از دمنوش های گیاهی، مانند دمنوش بابونه، دمنوش زنجبیل و دمنوش نعناع مصرف کنید. این گیاهان خاصیت ضد التهابی دارند و در بهبود عفونت ریه موثر هستند.
- قرار گرفتن در معرض دود سیگار و آلاینده های هوا باعث تشدید عفونت ریه می شود پس بهتر است برای تسریع فرایند بهبودی از انواع آلاینده ها و دود دخانیات دوری کنید.