درمان فوری جوش زیرپوستی در خانه با روش های کم هزینه
درمان فوری جوش زیرپوستی را در این مطلب به شما آموزش دادیم. اگر از همین الان از همین روش ها استفاده کنید تا عید اثری از جوش و جای جوش در صورت خود نخواهید داشت. با شادمگ همراه شوید تا روش های درمان خانگی جوش صورت را بشناسید.
جوش زیر پوستی صورت
معمولا بیشترین نقطهای که شاهد تجمع این جوشها هستیم، زیر پوست صورت است. جوش زیر پوستی صورت علاوه بر اینکه نشانهی آسیب پوستی است که باید زودتر به آن رسیدگی شود، به علت در معرض دید بودن پوست صورت خصوصا در خانمها بسیار مورد توجه است.
علل ایجاد جوش زیرپوستی
جوشهای زیر پوستی از ترکیب چربی، آلودگی و باکتریهایی که در سطح پوست جمع شدهاند، ایجاد میشود. این جوشها بر خلاف جوشهای دیگر به بیرون از سطح پوست راهی نداشته و کاملاً بسته هستند. معمولاً پوست ناحیهای که درگیر جوش زیر پوستی شده است، در اثر التهاب جوش قرمز میشود. در ادامه با برخی از علل جوش زیر پوستی آشنا خواهید شد.
استرس و اضطراب
امروزه تقریباً همه افراد با استرس درگیر هستند. اضطراب و فشارهای روانی میتواند در تمام سطوح سلامت اعم از جسمی و روانی موثر باشد. استرس باعث تحت تأثیر قرار دادن چرخه هورمونهای طبیعی بدن شده و هورمون خاصی بهنام کورتیزول افزایش پیدا میکند. درنتیجه فعالیت غدد سباسی پوست افزایش پیدا کرده و باعث تحریک پوست و ایجاد جوشهای زیرپوستی میشود.
هورمون ها
از جمله دلایل اصلی ایجاد جوش زیر پوستی، نوسانات هورمونی محسوب میشود. دستهای از آنها، هورمونهای آندروژن نامیده میشوند که در سن بلوغ، تولید و ترشح آن تا حد زیادی افزایش پیدا میکند.
این مکانیسم با بزرگتر شدن غدد چربی و فعالیت بیشتر آنها صورت میگیرد و احتمال تجمع سبوم اضافی را افزایش میدهد. تغییرات هورمونی در خانمها بسیار شایع بوده و در بازه عادت ماهانه و سن یائسگی نیز این تغییرات دیده میشود.
ژنتیک
سابقه خانوادگی یا ژنتیک از مهمترین عوامل ایجاد جوش زیر پوستی محسوب میشود. درصورتی که حتی یکی از والدین شما با جوش زیر پوستی درگیر است، احتمال بروز این مشکل برای شما بیشتر از افراد دیگر خواهد بود.
استفاده از لوازم آرایشی غیراستاندارد
آرایشهای سنگین و استفاده از لوازم آرایشی غیراستاندارد منافذ پوست را مسدود کرده و از گردش هوا جلوگیری میکند. درصورتیکه منافذ پوست مسدود شوند، چربیها راهی برای خروج نداشته و سبب التهابی میشوند که به آن جوش زیرپوستی میگویند.
استفاده از محصولات پوستی غیرطبیعی
استفاده از مرطوب کننده و آبرسانهای غلیظ و کرمهای ضدآفتاب غیراستاندارد منافذ پوست را مسدود کرده و باعث ایجاد جوش زیرپوستی روی صورت شما میشود.
لمس مکرر صورت
اگر صورت خود را بهصورت مداوم فشار دهید و لمس کنید، از بهبود طبیعی جوش جلوگیری کرده و باعث ایجاد جوش زیرپوستی میشود.
انواع جوش زیرپوستی
جوشهای زیر پوستی انواع مختلفی دارند و در نقاط مختلفی از بدن دیده میشوند. اطراف بینی، روی بینی، اطراف چشم، پیشانی و روی چانه از متداولترین نقاط پوست صورتاند که دچار جوش میشوند. این جوشها ممکن است ریز و متعدد یا یک عدد و بزرگ باشند. حتما برای درمان جوش باسن ازشادمگ کمک بگیرید.
محل ایجاد جوش زیر پوستی
برخی افراد تصور میکنند که جوش زیر پوستی فقط در ناحیه صورت ایجاد میشود، اما اینطور نیست. باوجود آن که جوشهای زیر پوستی در صورت بیشتر موردتوجه قرار میگیرند، اما این جوشها ممکن است در نواحی مختلفی از بدن به وجود آیند. محل ایجاد جوشهای زیرپوستی نواحی زیر است:
- باسن
- بخشهای بالایی کمر و شانه
- قفسه سینه
- گردن
- بازوها
روش های درمان جوش زیرپوستی
جوشهای زیرپوستی با گذشت زمان و بهمرور رفع میشوند؛ اما اگر میخواهید از روشهای خانگی بهمنظور رفع سریعتر این جوشها استفاده کنید، باید بدانید که تداوم در انجام راههای درمانی مهمترین نکته است. در ادامه بهترین روشهای خانگی از بین بردن جوش زیر پوستی را بررسی خواهیم کرد.
کمپرس آب گرم
استفاده از کمپرس آب گرم باعث کاهش درد ناحیه جوش میشود. حرارت باعث باز شدن منافذ پوست شده و جوش به سطح پوست نزدیکتر میشود. هنگامی که جوش سر باز کند، سلولهای مرده و چربی پوست از بین میروند و با خروج باکتریها از داخل جوش، جوش زیرپوستی بهمرور نابود میشود.
بهمنظور استفاده از این روش ابتدا باید یک حوله را داخل آب داغ بگذارید و پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه آن را روی صورت خود و ناحیه جوش زیر پوستی قرار دهید. این کار را ۳ الی ۴ بار در روز انجام دهید تا هنگامیکه جوش زیرپوستی به سطح پوست برسد. پس از استفاده از کمپرس آب گرم جوش را با دست تحریک نکنید. توصیه میشود بعد از انجام این روش، با استفاده از یک پنبه آغشته به الکل جوش و اطراف آن را ضدعفونی نمایید و تا هنگام از بین نرفتن جوش، از لوازم آرایشی استفاده نکنید.
برچسب آکنه
برچسب آکنه مانند چسب زخم بوده و آن را باید بهصورت مستقیم روی جوش موردنظر قرار دهید. این برچسب با از بین بردن باکتری و آلودگیها جوشهای زیر پوستی را نابود میکند. برچسب آکنه دارای مواد تشکیلدهندهای مانند اسید سالیسیلیک است که به از بین بردن هرچه سریعتر جوش کمک میکند.
جوش شیرین
یکی از درمانهای خانگی آسان برای از بین بردن جوش های زیرپوستی و جوش بعد از اصلاح ، جوش شیرین است. استفاده از این ماده باعث لایه برداری پوست شده و راهی برای خروج چربی و سلولهای مرده فراهم میشود. یکی از مزایا استفاده از جوش شیرین، کاهش التهاب و درد ناشی از انواع جوشهای زیرپوستی است.
برای از بین بردن جوش های زیرپوستی ابتدا باید به این ماده کمی آب و آبلیمو اضافه کنید تا خمیری سفت ایجاد شود. پس از شستن کامل پوست خود، خمیر را به ناحیه دارای جوش زیرپوستی بمالید و چند دقیقه صبر کنید. پس از خشک شدن خمیر روی پوست، صورتتان را با آب ولرم بشویید. برای نتیجه بهتر توصیه میشود این کار را ۲ بار در روز انجام دهید. توجه داشته باشید که جوش شیرین نباید بیشتر از چند دقیقه روی پوست بماند؛ زیرا باعث حساسیت و خشکی بیش از اندازه پوست صورت میشود.
نمک سولفات
هنگام استفاده از نمک سولفات برای از بین بردن جوش زیر پوستی لازم است یک قاشق چای خوری نمک را با نصف پیمانه آب گرم ترکیب کنید تا نمک بهطورکلی در در آب حل شود. سپس با استفاده از یک پنبه یا پارچه تمیز، محلول تهیه شده را روی صورت خود بمالید تا محلول روی پوست خشک شود. پس از خشک شدن محلول روی صورت، پوست خود را با آب ولرم بشویید. برای درمان جوش زیر پوستی باید این کار را ۲ الی ۳ بار در روز انجام دهید.
یخ
یخ یکی از بهترین انتخابها برای درمان سریع جوش زیر پوستی محسوب میشود؛ چراکه باعث کاهش التهاب و درد ناحیه موردنظر خواهد شد. البته یخ با منقبض کردن غدد چربی، میکروبهای درون جوش و چربی اضافه را از پوست بیرون میریزد. تنها کافی است آن را روی یک پارچه گذاشته و روی ناحیه جوش زیرپوستی قرار دهید؛ چند ثانیه آن را نگه داشته و سپس بردارید. با گذشت چند دقیقه مجددا مراحل گفته شده را تکرار کنید تا پس از چند روز جوشهای زیرپوستی رفع شود.
روغن درخت چای
روغن درخت چای گاهی جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکهای تجویز شده و داروهای شیمیایی است. شما همچنین میتوانید از محصولات حاوی روغن درخت چای نیز استفاده کنید؛ اما باید حداقل حاوی ۵ درصد از روغن درخت چای باشد. توجه کنید تا زمانیکه جوشهای زیرپوستی شما بهطور کامل رفع نشدهاند، لازم است ۲ بار در روز از این روغن استفاده کنید.
ابتدا روغن درخت چای را به نسبت یک به یک با یک روغن پایه همچون نارگیل، جوجوبا و زیتون مخلوط و آن را رقیق کنید. پس از رقیق کردن ترکیب آماده شده را روی ناحیه جوش زیر پوستی قرار دهید و یک شب تا صبح صبر کنید تا روی پوست شما باقی بماند. سپس ناحیه را بشویید.
رفع جوش زیر پوستی با خمیر دندان
اندازه یک نخود، خمیر دندان سفید کننده را روی انگشت خود بگذارید و آنرا روی جوش صورت بمالید. برای اثربخشی صبر کنید تا خمیردندان تا صبح روی صورت باشد و سپس آنرا با آب ولرم شستشو دهید. اینکار را تا زمان رفع جوش زیر پوستی ادامه دهید.
برخی پوستها نسبت به خمیر دندان حساس هستند. در صورت مشاهده هرگونه حساسیت، از این روش استفاده نکنید.
عسل برای رفع جوش
با دست تمیز و یا یک تکه پنبه، عسل خالص را روی جوش صورت بمالید و به مدت یک ربع الی نیمساعت صبر کنید و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. برای اثربخشی این روش، بایستی این کار را دو سه بار در روز انجام دهید.
آب لیمو برای درمان جوش زیر پوستی
برای اثر بخشی بهتر توجه کنید که باید از لیموی تازه استفاده کنید و نه آبلیموهای کارخانهای. لیمو را بشویید و آب آنرا بگیرید. سپس به کمک یک تکه پنبه آنرا روی جوشها بمالید و صبر کنید خشک شود، سپس صورت خود را با آب ولرم شستوشو دهید. این کار را یک الی دو بار در روز تکرار کنید تا زمانی که ببینید جوش زیرپوستی رفع شده است.
توجه: در صورتی که دیدید، صورتتان نسبت به آبلیمو حساس شده است، سریعاً صورت خود را شسته و از این روش استفاده نکنید.
درمان خانگی جوش زیر پوستی با شیر
با انگشت تمیز و یا یک تکه پنبه آغشته شده به شیر تازه، جوشهای زیر پوستی خود را با شیر مرطوب کنید و صبر کنید تا خشک شود. ( حدود ۱۵ دقیقه باید صبر کنید) و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید. بهتر است این کار را دو الی سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که بتوانید جوشها را درمان کنید.
آلوئه ورا برای درمان جوش زیرپوستی
ژل آلوئهورا را روی جوش صورت بمالید و صبر کنید خشک شود، سپس صورت خود را با آب گرم شستشو دهید. این کار را میتوانید دو الی سه بار در روز تکرار کنید و تا زمانی که جای جوشها رفع نشده است، ادامه دهید. میتوانید از ژلهای موجود در بازار استفاده کنید و نیاز به خرید آلوئهورا نیست.
پاکسازی
پاکسازی پوست به مجموعه فعالیت هایی گفته میشود که در آنها تلاش میشود تا با حذف سلول های مرده از روی پوست، رفع اثرات آلودگی های هوا و محیط بر پوست و همچنین آبرسانی و تغذیه آن شادابی را در چهره فرد ایجاد کند. پاک سازی در واقع از سه مرحله تشکیل شده است که شامل اگزفولیشن (exfoliation) یا از بین بردن سلول های مرده روی پوست، آبرسانی و ماساژ و حذف چربی های اضافه به طوریکه به سلامت پوست آسیب وارد نکند می باشد.
انجام هر یک از این مراحل و کارها با روش های مختلفی قابل انجام می باشد. لازم به ذکر است که هر یک از کارهایی که برای پاک سازی پوست انجام میشوند، با توجه به حساسیت های پوست که ممکن است به برخی از مواد داشته باشد، لذا بهتر است زیر نظر پزشک در این زمینه انجام شود.
مراحل انجام پاکسازی پوست
۱. مشاوره
مرحله مشاوره به دلیل تشخیص مشکلات پوست ، نیاز سنجی و شناخت جنس پوست انجام میشود.
۲. پاکسازی
این مرحله برای تمیز کردن پوست صورت از آلودگیها و مواد آرایشی با استفاده از شویندهها و پاک کننده صورت مناسب جنس پوست انجام میشود.
۳. استفاده از بخار گرم
این مرحله برای نرم شدن و باز شدن منافذ پوست جهت تخلیه بهتر جوشهای زیرپوستی انجام میشود.
۴. مرحله لایه برداری از پوست
در این مرحله با لایه بردارهای آنزیماتیک پوست لایه برداری شده و لایه نازکی از سطح اپیدرم که از سلولهای مرده و شاخی تشکیل شده برداشته میشود.
۵. تخلیه جوشهای زیرپوستی
برای تخلیه جوشهای زیرپوستی از ابزار مخصوصی استفاده میشود که کمی دردناک است؛ اما اگر پاک سازی با روش میکرودرم ابریژن انجام شود نیازی به تخلیه جوشهای زیرپوستی با ابزار نیست؛ زیرا خود دستگاه با ایجاد مکش، جوشهای زیرپوستی را تخلیه و پوست را به خوبی پاک میکند.
۶. گذاشتن ماسک
در این مرحله بر حسب شرایط و نیاز پوست از یک ماسک مناسب استفاده شده و پس از ۲۰ دقیقه ماسک برداشته شده و پوست تمیز میشود.
۷. بخار سرد
این مرحله اگر با تکنیک دست انجام شده باشد، از بخار سرد استفاده میشود تا منافذ پوست بسته و جمع شود. در مرحله پایانی با یک مرطوب کنندهی مناسب پوست صورت مرطوب شده و بر حسب شرایط زمانی از ضد آفتاب استفاده میشود.
بهترین دارو و پمادها برای از بین بردن جوش زیر پوستی
برای استفاده از مناسبترین دارو باید توجه داشته باشید که محصولات موضعی موجود در بازار هر کدام با ویژگیها و ترکیبات متفاوت، تاثیر متفاوتی در پوست شما میگذارند. به طور کرمهای ضد جوش شامل ترکیبات زیراند:
بنزوئیل پراکسید یکی از ترکیبات موثر در درمان آکنه و جوش زیر پوستی است. این ترکیب باکتریهایی که موجب جوش زدن میشوند را کاهش میدهد.
نیاسینامید اسید منافذ باز پوستی رو کم میکند و باعث کاهش تجمع چربی روی پوست صورت میشود.
سالیسیلیک اسید با حذف و لایه برداری سلولهای مردهی پوستی به کاهش چربی پوست کمک میکند.
آلفا هیدروکسی اسید یا همان محصولات حاوی AHA هم به لایه برداری و کنترل چربی پوست کمک میکند.
محصولات حاوی رتینوئید هم به تمیز کردن منافذ پوستی کمک بسیاری میکند.
راه های جلوگیری از جوش زیر پوستی
بهطورکلی جوشهای زیر پوستی بهطور ناگهانی روی صورت ظاهر میشوند؛ اما میتوانید با استفاده از برخی روشها از بروز آنها جلوگیری کنید. در ادامه برخی از راهکارهایی که احتمال ایجاد جوش زیرپوستی را کاهش میدهد، بیان کردهایم.
انتخاب رژیم غذایی مناسب مهم است
لبنیات برای سلامت بدن بسیار مفید بوده و مصرف آن ضروری است؛ اما افراط در مصرف لبنیات میتواند سلامت شما را تهدید کند و باعث ایجاد جوش زیرپوستی شود. همچنین در مصرف موادی همچون شکلات و مغزها نیز تعادل را رعایت کنید.
صورت خود را بیشتر از دو بار در روز نشویید
اگر پوست شما مستعد جوش های زیر پوستی است، با شستوشوی مکرر باعث تحریک آن نشوید. شستوشو بیش از اندازه، پوست صورت را خشک کرده و درنتیجه چربی بیشتری تولید میشود. چربی با مسدود کردن منافذ پوست زمینهای را برای بروز جوش مهیا میکند.
بهطور مرتب روبالشی و حوله خود را بشویید
سلولهای مرده و باکتریها روی پارچه روبالشی و حوله افزایش پیدا کرده و باعث مسدود شدن منافذ پوستی میشود. بنابراین برای اینکه پوست صورتتان با سطوح آلوده در تماس نباشد، لازم است پوششهایی با پوست صورت شما در تماس هستند را بهطور مکرر بشویید.
پایان
منبع: مجله شاد