دکترین «T۴»؛ احیای تجارب شهید سلیمانی
شامگاه شنبه ۲۵ فروردین ماه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری خود در دمشق، اقدام به شلیک صدها فروند پهپاد و موشک به اهداف مشخصی در سرزمینهای اشغالی کرد. این واکنش قاطع که چندین ساعت به طول انجامید به منظور بازیابی بازدارندگی و تحمیل معادله جدید به رژیم صهیونیستی صورت پذیرفت.
حفظ بازدارندگی مستلزم تثبیت بازدارندگی در معادله جدیدی است که به دشمن تحمیل میشود. تثبیت بازدارندگی سلسله اقداماتی را نسبت به ریشه رویداد اتفاق افتاده میطلبد. به معنای دیگر، برای تثبیت بازدارندگی در معادله جدید، باید مجموعه اقداماتی نسبت به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق اتخاذ شود که گام بعدی واکنش مقتدرانهای است که در شامگاه ۲۵ فروردین ماه انجام شد. برای اتخاذ اقدامات مناسب باید فرآیند طی شده در حمله به کنسولگری را در نظر داشت.
پیشینه تعرضات رژیم صهیونیستی به تمامیت ارضی سوریه به جنگ معروف شش روزه اعراب علیه رژیم در سال ۱۹۶۷ و اشغال منطقه جولان سوریه باز میگردد که در مقاطع زمانی و مناطق گوناگون دیگری نیز تکرار شده است.
در اوج سالهای فتنه شام، هر زمان که قافیه بر دشمنان مقاومت تنگ میآمد حملات هوایی و موشکی ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه انجام میشد. پس از تسلط حداکثری سوریه بر مناطق خود تاکنون، حملات رژیم صهیونیستی قطع نشده و حتی در مقاطعی افزایش داشته است.
بامداد ۲۰ فروردین ماه ۱۳۹۷ جنگندههای صهیونیستی از فراز آسمان لبنان اقدام به شلیک چندین موشک به سمت فرودگاه نظامی «T ۴» در قلب سوریه واقع در استان حمص کردند که در پی این حمله برای اولین بار هفت تن از مستشاران ایرانی عامدانه توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی یک ماه بعد در پاسخ به حمله «T ۴»، عملیاتی علیه رژیم صهیونیستی طرح ریزی و انجام داد. بر اساس اطلاعات منابع غیررسمی در این عملیات با استفاده از ۵۵ تیر موشک زمین به زمین ۱۰ هدف نظامی در ارتفاعات جولان اشغالی مورد اصابت قرار گرفت، عملیاتی بزرگ که از سال ۱۹۷۳ تاکنون از مبدا خاک سوریه بیسابقه بوده است.
با اتمام عملیات، پیام شهید سلیمانی از طریق روسیه به صهیونیستها گوشزد شد که اگر بار دیگر مستشاران ایرانی توسط رژیم صهیونیستی به شهادت برسند، تل آویو مورد هدف قرار خواهد گرفت.
مجموعه اقدامات سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در پاسخ به حمله «T ۴»، بازدارندگی را نسبت به صحت مستشاران ایرانی در سوریه ایجاد کرد که تا مدتها بعد از شهادت ایشان هیچ یک از مستشاران ایرانی در حملات رژیم صهیونیستی مورد هدف واقع نشد.
رژیم صهیونیستی با شروع جنگ غزه در طول شش ماه گذشته حملات هوایی خود به اهداف نظامی و غیر نظامی در سوریه را برای تضعیف محور مقاومت تشدید کرد که در هفت مورد از این حملات ۱۸ تن از مسشتاران ایرانی به شهادت رسیدند.
پاسخ شامگاه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۲ معادلهی جدیدی را به دشمن تحمیل کرد؛ طبق گفته فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از این به بعد رژیم صهیونیستی در هر نقطهای به منافع، داراییها، شخصیتها و شهروندان ما تعرض کند، از مبدا جمهوری اسلامی ایران او را مورد تهاجم متقابل قرار خواهیم داد.
برای تثبیت بازدارندگی میتوان با احیای تجربه گران قیمت شهید سلیمانی، تحت عنوان دکترین «T ۴» را در معادله جدید تحمیلی به رژیم صهیونیستی بهکار بست.
انتصاب فرماندهی مستشاران ایرانی در سوریه با اختیارت ویژه توام با تقویت خطوط پدافند هوایی سوریه ذیل بازنویسی قرارداد چارچوب همکاریهای امنیتی تهران-دمشق به عنوان مقدمه دکترین «T ۴» از سلسله اقدامات لازم برای تثبیت بازدارندگی در معادله جدید تحمیلی به رژیم صهیونیستی است.
منبع: ایرنا