رفتارهای ممنوعه بعد از جروبحث با همسر
۰۷:۲۲ – ۲۸ آبان ۱۴۰۳
بالا گرفتن صحبتهای زن و شوهرها با یکدیگر عادی است، زیرا آنها دو انسان با طرز فکرهای متفاوت هستند که در مواردی با هم اختلاف نظر دارند و همین باعث بحث و مشاجره بینشان میشود. اما برخی زن و شوهرها پس از بحث با هم کارهای اشتباهی را انجام میدهند که باعث تثبیت و طولانیتر شدن ناراحتیها میشود. همچنین مشکلاتشان را با همسر بیشتر میکند و باعث سردی رابطهشان میشود. در ادامه از کارهای ممنوعه بعد از جروبحث با همسر خواهیم گفت.
۱- سکوت میکنید
اگر بعد از دعوا به کمی زمان برای به دست آوردن روحیه خود نیاز دارید و ترجیح میدهید با همسرتان صحبت نکنید حتما علت رفتارتان را به او بگویید، زیرا او علت رفتارتان را نمیداند و تصور میکند شما برای تنبیهاش این کار را میکنید.
۲- کلمات آزاردهنده را فراموش نمیکنید
کلمات آزار دهندهای که همسرتان حین دعوا به شما گفته را در ذهن خود نگه ندارید، اما پس از آرامش خود و همسرتان به او بگویید که این کلمات حین دعوایی که به شما گفته قلب و روح شما را آزار داده است.
۳- به معذرتخواهی اکتفا میکنید
بعد از جر و بحث با همسرتان اگر مرتکب رفتار اشتباهی شدید، تنها به معذرتخواهی از او اکتفا نکنید بلکه بگویید من به خاطر فلان کار یا فلان حرف از تو عذرخواهی میکنم و در صدد جبران هستم. همین جا باید اشاره کنم که یک دنده نباشید و عذرخواهی همسرتان را بپذیرید.
۴- از تنش مجدد میترسید
در صورتی که بحثتان بینتیجه باقی بماند و مشکلتان حل نشده باشد، اما از ترس این که مبادا دوباره مشاجره بینتان پیش بیاید از صحبت فرار کنید، این کار اشتباه است چراکه هنوز مشکل و ناراحتی به قوت خود باقی خواهد ماند.
۵- برچسب میزنید
اگر در زمان دعوا یا بعد از آن به همسرتان برچسب بزنید، آثار این کار تا مدتها بعد از جروبحث هم باقی میماند. پس سعی کنید وقتی با همسرتان برای بررسی و حل اختلافات به گفتگو مینشینید با گفتن کلمات نامناسب او را نرنجانید و مشکل خود را با گفتن کلمات ساده و قابل فهم بگویید.
۶- به دنبال راهحل نمیروید
بعد از جروبحث بهتر است روی عواملی که دعوا را به وجود آوردهاند، متمرکز نشوید بلکه برای مسئلهای که بر سر آن جروبحث کردهاید، راهحل پیدا کنید. بعد از تنش، هر زمان که خونسردیتان را به دست آوردید روی موضوع کار کنید. این وقفه خصوصا برای مردها مفید است. چون بعد از کمی وقفه و استراحت با ذهنی بازتر به موقعیت بر میگردند و با نگاه منطقیتر به ارزیابی مشکل میپردازند.
۷- دنبال مقصر میروید
به جای اینکه تمام روز دعوایتان را به یاد بیاورید و به دنبال مقصر بگردید به این فکر کنید که او دشمن شما نیست بلکه همسرتان است و به اندازه شما، روان او هم مخدوش شده است. پس همچنان پیوند زناشویی شما حفظ شده و میتوانید با هم مشکل را حل کنید و از بودن با هم لذت ببرید.
۸- خودتان را سرزنش میکنید
گاهی دعوای زوجین نشاندهنده این است که رابطهتان برای شما مهم بوده و زندگی را به حال خودش رها نکردهاید. پس از سرزنش خود دست بردارید و به دنبال نزدیکتر شدن به یکدیگر باشید.
۹- ماجرا را در شبکههایاجتماعی جار میزنید
دعوای بین زوجین باید خصوصی بماند. بیرون بردن این بحثها و افشاگری بین دیگران که متخصص این کار نیستند، هیچ کمکی به شما نخواهد کرد جزاین که نسبت به یکدیگر سردتر خواهید شد. البته وقتی مشکلات حل نشده باقی میماند، احساس آزردگی التیام پیدا نکرده استرس شما را بیشتر میکند و سلامت روحی و روانیتان به خطر میافتد.
۱۰- از متخصص کمک نمیگیرید
وقتی نمیتوانید مشکلات تکراری و بحثهای همیشگی خودتان را حل کنید بهرهگیری از یک متخصص مشاوره خانواده بسیار کمک کننده است.
منبع: روزنامه خراسان