روش تهیه واویشکا شوید گیلانی خوشمزه
۲۳:۵۷ – ۱۰ شهریور ۱۴۰۳
غذاهای سنتی نشان دهنده فرهنگ و آداب و رسوم خاص هر منطقهای هستند. خطه شمال ایران با نعمتهای فراوان دارای متنوعترین و بیشترین نوع غذاست که بسیار خوشمزه، پر طرفدار و مقوی هستند.
گیلانیها خورشتهای بسیار متنوعی دارند که معمولا با گردو، رب انار، بادمجان و سبزیهای معطر و جذاب شمالی تهیه میشوند. شوید واویشکا یکی از غذاهای بسیار اصیل و قدیمی استان گیلان است که دستور طبخ آسانی دارد و اهل هر شهری که باشید، میتوانید آن را به راحتی در منزل درست کنید.
واویشکا شوید یکی غذای اقتصادی و فوری و کم هزینه میباشد که خیلی سریع آماده میشود و برای روزهایی که زمان کافی برای تهیه غذا ندارید بسیار مناسب است این واویشکا شوید هم با پلو هم نان سرو میشود و میتوانید با هر نوع مختلفاتی آن را آماده کنید. این خوراک خوشمزه برای گیلان میباشد و از گوشت مرغ به همراه شوید تهیه میشود. واویشکا شوید یک خوراک خوشمزه و راحت است که مناسب روزهای گرم تابستان است که زیاد حوصله برای آشپزی یا وایستادن پای گاز را ندارید پس اگر دوست دارید یک غذای سریع درست کنید این غذا را امتحان کنید.
مواد لازم:
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۲ عدد
سیر ۳ حبه
شوید خشک یا تازه ۳ ق غذا خوری
تخم مرغ به تعداد نفرات
لیموترش ۱ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه واویشکا شوید:
۱ مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر
ابتدا ۲ عدد پیاز متوسط را نگینی ریز خرد کنید و داخل یک تابه یا قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را کمی تفت دهید تا سبک و شیشهای شود در ادامه سیرها را نیز پوره کنید به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید نیاید خیلی سیرها تفت بخورند تا بوی آن از بین برود این خوراک با عطر سیر خوشمزهتر میشود.
۲ مرحله دوم: افزودن مرغ
در ادامه سینه مرغ را بدون استخوان کنید میتوانید از فیله مرغ نیز استفاده کنید سپس به اندازه دلخواه برش بزنید و به همراه پیاز و سیر تفت دهید و به آن ادویه و کمی نمک اضافه کنید تا زمانی تفت دهید تا مرغها خوب سرخ شوند.
۳ مرحله سوم: پخت واویشکا شوید
در ادامه ۱ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا مرغها با حرارت کم پخته و نرم شوند وقتی مرغ پخته و به اصصلاح تنگاب شد و آب اضافی آن تبخیر شد نوبت اضافه کردن شوید میباشد شوید تازه یا خشک را اضافه کنید و هم بزنید.
۴ مرحله چهارم: تهیه واویشکا شوید
حالا وقتی خورش کم کم غلیظ شد نوبت اضافه کردن تخم مرغ است شما بسته به تعداد نفرات که برای هر نفر باید یک تخم مرغ در نظر بگیرید یا به ذائقه خود بستگی دارد تخم مرغ را داخل قابلمه شکسته و درب را بگذارید تا تخم مرغ خودش را کمی بگیرد میتوانید هم بزنید و یا درست داخل واویشکا شوید بماند سپس در انتها کمی آب لیموترش تازه روی آن ریخته و به همراه پلو سرو کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه واویشکا شوید ساده
شما میتوانید بجای آبلیمو از آبغوره یا آب نارنج نیز استفاده کنید.
به دلخواه میتوانید از کمی رب نیز در تهیه واویشکا شوید استفاده کنید.
میتوانید تخم مرغها را داخل کاسه شکسته و بزنید تا از لختگی خارج شود سپس روی واویشکا شوید ریخته و بعد از گرفتن تخم مرغ هم بزنید و یا مانند باقالی قاتق درست کنید.
شوید خشک عطر و بو بیشتری دارد.
منبع: وقت صبح