سلاح های تروریستی رژیم صهیونیستی را بشناسید + جزئیات
از زمان تأسیس ادعایی رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۴۸، صهیونیست ها بارها در عملیات تروریستی خود به هزاران نفر و حتی غیر فلسطینی ها حمله کرده اند. در واقع حمله اخیر رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران اولین اقدام تروریستی این رژیم نیست، اما فهرست بلندبالایی از اقدامات تروریستی اسرائیل وجود دارد. به عبارت دیگر نه تنها فلسطینی ها، بلکه سایر ملیت ها و کشورها نیز در اثر اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی آسیب دیده اند. در این گزارش با توجه به عملیات تروریستی اخیر اسرائیل علیه کنسولگری ایران در دمشق، به پیشینه و استفاده از ابزار تروریستی در سیاست خارجی رژیم صهیونیستی می پردازیم.
تروریستی ترین
آمارها نشان می دهد که رژیم صهیونیستی از نظر میزان ترور حتی از مخوف ترین گروه های تروریستی جهان نیز تروریست تر است. مایکل رابنر، یکی از اعضای برجسته جامعه یهودی در ناپل ایتالیا و استاد روابط بین الملل که در سال ۱۹۷۰ دکترای خود را در تل آویو گذراند، در مقاله خود با عنوان «تاریخ مخفی کشتارهای هدفمند اسرائیل» که در سال ۲۰۱۸ منتشر شد، نوشت که اسرائیل بیش از در ۷ دهه گذشته با حدود ۲۳۰۰ قتل و ترور، بیش از هر کشور دیگری دست به عملیات تروریستی با اهداف سیاسی زده است.
سلاح های ترور
در مقاله ای در مجله “Middle East Policy” که انجام عملیات تروریستی متعدد توسط اسرائیل را تایید می کند، انجام عملیات تروریستی توسط ۶ نهاد امنیتی تل آویو بیان شده است:
موساد (موسسه امنیت و تدابیر ویژه)، شین بت (سرویس امنیت عمومی)، امان (اداره امنیت وزارت دفاع اسرائیل)، صائرات ماتکل (یگان تکاور ستاد کل)، شیت ۱۳ (یگان تکاور ویژه ارتش اسرائیل) نیروی دریایی ارتش)، اطلاعات هوایی (واحد امنیتی نیروی هوایی اسرائیل).
با توجه به حمله هوایی به کنسولگری ایران در دمشق، به نظر می رسد مجری این عملیات تروریستی، اطلاعات هوایی ارتش باشد.
اسرائیل، رکورددار ترور
ترورهای سیاسی و دیپلماتیک در قلمرو کشورهای خارجی تقریباً بر اساس هر قرائتی از قوانین بین المللی غیرقانونی است. بر اساس کنوانسیون های دیپلماتیک، ترور دیپلماتیک یک عمل مجرمانه و بالقوه حتی یک اقدام جنگی تلقی می شود. جاستین لینگ، کارشناس بین المللی، در فارین پالیسی گفته است که هیچکس به اندازه اسرائیل در سیاست خارجی و امنیتی خود از ترور استفاده نکرده است و اگرچه صهیونیست ها در ابتدا عملیات تروریستی در خاک دوستان خود را ممنوع کرده بودند، اما در طول سال ها وضعیت تغییر کرده است. دهه ها تغییر کرد و صهیونیست ها قتل های متعددی را در ایتالیا، فرانسه، یونان و قبرس مرتکب شدند و از تعهد قبلی خود مبنی بر عدم کشتن در خاک اروپا چشم پوشی کردند. این نویسنده معتقد است که عملیات تروریستی اسرائیل به اروپا نیز کشیده شده است و حتی دوستان غربی تل آویو نیز از ناامنی ایجاد شده توسط اسرائیل در امان نیستند.
مشارکت واشنگتن
از منظر حقوقی، بمباران مقر دیپلماسی ایران در پایتخت سوریه توسط رژیم صهیونیستی پرسش های جدی را در مورد وضعیت هنجارهای بین المللی برای حفاظت از پرسنل و اماکن دیپلماتیک ایجاد می کند.
در حالی که واشنگتن بارها کشورهای دیگر از جمله ایران را به نقض کنوانسیون وین در مورد روابط سیاسی ۱۹۶۱ متهم کرده است، اما از محکوم کردن حمله هوایی اسرائیل به تاسیسات دیپلماتیک ایران خودداری کرده است.
وب سایت خبری و تحلیلی اکسیوس حتی به نقل از یکی از مقامات شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که کاخ سفید هیچ نقشی در حمله به سفارت ایران در دمشق نداشته است. اما میچل جی. بارد، نویسنده گزارش “تکامل اتحاد استراتژیک آمریکا و اسرائیل” می نویسد که انجام هرگونه عملیات خارجی اسرائیل بدون اطلاع و هماهنگی ایالات متحده تقریبا غیرممکن است.
ترور ابزار سیاست خارجی تل آویو
عملیات تروریستی علیه سفارت ایران در سوریه اولین حمله تروریستی اسرائیل علیه سایر کشورها نیست. در ۱۱ سپتامبر ۱۹۶۲، دانشمند موشکی آلمانی هاینز کروگ از دفتر خود در مونیخ ناپدید شد و دیگر هرگز دیده نشد. کروگ یک دانشمند موشکی در آلمان نازی بود که سال ها بازنشسته شده بود و در دوران بازنشستگی جمال عبدالناصر در مصر با دولت او کار می کرد. بعداً مشخص شد که موساد شخصی را برای کشتن کروگ استخدام کرده است.
سیاست ترور اسرائیل در دهه ۱۹۹۰ نیز مورد حمایت یک سیاستمدار فرانسوی طرفدار فلسطین قرار گرفت و حتی در سال ۲۰۰۸ ترور یک سناتور هندی ضد اسرائیلی به موساد نسبت داده شد. دونالد جی. بودرو، محقق روابط بینالملل، در فارین پالیسی مینویسد از آنجایی که اسرائیل در قبال نقض فضای حاکمیتی دیگر کشورها در قبال کسی مسئول نیست، تلآویو همواره سیاست ترور را در دهههای اخیر ادامه داده است.
تاریخچه حملات به تاسیسات دیپلماتیک
همچنین باید در نظر داشت که در دهه های اخیر کشورهای مختلف تحت تأثیر حملات به خدمات دیپلماتیک خود قرار گرفته اند. قبل از حمله به کنسولگری ایران در دمشق، آخرین حمله به اماکن دیپلماتیک در جهان، حمله به کنسولگری چین در سن پترزبورگ روسیه در سپتامبر ۲۰۲۳ یعنی حدود ۷ ماه پیش بود. در سالهای اخیر حملات دیگری به مراکز دیپلماتیک ایران صورت گرفته است که مهمترین آنها حمله به سفارت ایران در نیجریه در فوریه ۲۰۲۰، حمله به نگهبان سفارت ایران در اتریش در مارس ۲۰۱۸ و حمله به سفارت ایران در نیجریه در مارس ۲۰۱۸ بوده است. دیپلمات های ایرانی در مزار شریف در سال ۱۹۹۸م.
منبع: همشهری آنلاین