وب گردی

سن مادر چه نقشی در تعیین جنسیت نوزاد دارد؟

پژوهشی جدید از دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که سن مادر هنگام نخستین زایمان، در تعیین جنسیت نوزاد تأثیر دارد. زنان بالای ۲۸ سال هنگام نخستین زایمان، ۴۳ درصد احتمال دارد فقط پسر یا فقط دختر داشته‌ باشند؛ درحالی‌که این عدد برای زنان زیر ۲۳ سال، تنها ۳۴ درصد است.

سن مادر در جنسیت نوزاد چه نقشی دارد؟

برای مدت‌ها تصور می‌شد که احتمال داشتن فرزند پسر یا دختر همانند پرتاب سکه، ۵۰/۵۰ است. این باور بر مبنای سازوکار زیستی شکل‌گیری جنین شکل گرفته‌ بود: تخمک همیشه کروموزوم X دارد، اما اسپرم می‌تواند حامل X یا Y باشد. اگر اسپرم X تخمک را بارور کند، جنین دختر خواهد بود و درصورت حامل بودن Y، جنین پسر می‌شود. بر این اساس، انتظار می‌رفت احتمال تولد پسر و دختر برابر باشد.

اما گروهی از پژوهشگران در دانشگاه هاروارد، با تحلیل اطلاعات ۵,۸۰۰۷ زن آمریکایی که دست‌کم دو فرزند داشتند، نشان دادند این فرض همواره درست نیست. بسیاری از مادران فقط فرزندانی از یک جنس خاص به دنیا آورده‌اند، به‌گونه‌ای که نمی‌توان آن را تصادفی دانست.

نمودار جنسیت نوزاد

محققان برای بررسی دقیق‌تر، هشت ویژگی مادران شامل قد، شاخص توده بدنی، نژاد، رنگ مو، گروه خونی، الگوی خواب‌وبیداری، سن آغاز عادت ماهانه و سن نخستین زایمان را بررسی کردند. از میان این عوامل، تنها سن مادر هنگام اولین تولد بر جنسیت فرزندان تأثیر معنادار داشت.

نتایج نشان داد زنانی که نخستین فرزند خود را پس از ۲۸ سالگی به دنیا آورده‌اند، بیشتر احتمال دارد فرزندانی از یک جنس داشته باشند. در مقابل، مادرانی که پیش از ۲۳ سالگی زایمان کرده‌اند، این احتمال برایشان کمتر است.

دلایل احتمالی و عوامل زیستی

گرچه پژوهشگران نتوانستند دلیل قطعی این ارتباط را توضیح دهند، اما برخی فرضیه‌های زیستی را مطرح کرده‌اند. با افزایش سن، تغییراتی در بدن زنان رخ می‌دهد که ممکن است بر روند لقاح و بقا یا برتری یک نوع کروموزوم تأثیر بگذارد.

تصویر سونوگرافی برای تعیین جنسیت نوزاد

به‌طور خاص، کوتاه‌ شدن مرحله فولیکولی در چرخه پریود، به نفع بقای کروموزوم Y عمل می‌کند. همچنین، محیط واژن در زنان مسن‌تر ممکن است اسیدی‌تر شود که این محیط برای بقای کروموزوم X مناسب‌تر است. بنابراین ممکن است برخی زنان، بر اثر تغییرات تدریجی زیستی، شانس بیشتری برای داشتن فرزندانی از یک جنس خاص داشته باشند.

البته پژوهشگران تأکید می‌کنند این فرضیات هنوز در مرحله نظری هستند و برای تأیید آن‌ها به داده‌های بیشتر نیاز است.

یافته‌های این پژوهش می‌تواند برای خانواده‌هایی که به دنبال داشتن فرزند از جنس متفاوت هستند، اهمیت داشته باشد. به‌ویژه اگر یک زوج پیش‌تر دو یا سه فرزند از یک جنس دارند، شانس آن‌ها برای داشتن فرزند متفاوت، کمتر از چیزی‌ است که تصور می‌شود.

۱۰ روش عجیب و غریب مردم در گذشته برای تشخیص جنسیت بچه در دوران بارداری

منبع: روزیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا