وب گردی

سه بیماری کشنده برای مردان

مردان بیشتر از زنان در معرض ابتلا و مرگ ناشی از سه بیماری شایع هستند و کمتر هم برای درمان آن‌ها اقدام می‌کنند.

پژوهش‌های گذشته نشان داده‌اند که جنسیت و تفاوت‌های جنسیتی می‌توانند تأثیر زیادی بر وضعیت سلامت افراد داشته باشند.

برای مثال، مردان بیشتر دچار بیماری‌های قلبی می‌شوند، در حالی که احتمال ابتلای زنان به پوکی استخوان بیشتر است.

همچنین، تحقیقات نشان داده‌اند که زنان بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی، اضطراب و اختلالات تغذیه‌ای هستند، در حالی که مردان بیشتر با مشکلاتی مانند سوءمصرف مواد و خودکشی مواجه می‌شوند.

در پژوهشی تازه به سرپرستی آنجلا چانگ از دانشگاه جنوبی دانمارک، سه بیماری فشار خون بالا، دیابت و اچ‌آی‌وی/ایدز بررسی شده‌اند. بررسی داده‌های جهانی مرتبط با سلامت در گروه‌های سنی و جنسی مختلف برای این سه بیماری نشان داد که مردان هم نرخ ابتلای بیشتری دارند و هم احتمال مرگ در آن‌ها بالاتر است.

نتیجه کلی این مطالعه این است که متخصصان سلامت عمومی باید راهکارهایی برای تشویق مردان به استفاده از خدمات پیشگیرانه و درمانی ارائه دهند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا، حالتی است که در آن فشار واردشده از سوی جریان خون به دیواره رگ‌ها به‌طور مداوم بیشتر از حد طبیعی است. این وضعیت باعث می‌شود که قلب برای پمپاژ خون به سراسر بدن سخت‌تر کار کند. در صورت عدم کنترل، این مشکل می‌تواند به بیماری‌های جدی مانند سکته قلبی یا مغزی منجر شود.

دلایل بروز فشار خون بالا می‌تواند ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سبک زندگی ناسالم و بیماری‌های زمینه‌ای باشد. داشتن سابقه خانوادگی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات و بیماری‌هایی مانند نارسایی کلیه می‌توانند در افزایش فشار خون نقش داشته باشند. این بیماری معمولاً علامت مشخصی ندارد، حتی زمانی که فشار خون به سطح خطرناکی رسیده باشد. مطمئن‌ترین راه تشخیص فشار خون بالا، اندازه‌گیری آن توسط پزشک یا استفاده از دستگاه‌های خانگی معتبر است.

دیابت

دیابت یک بیماری مزمن متابولیک است که با بالا رفتن قند خون شناخته می‌شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که بدن یا انسولین کافی تولید نمی‌کند یا در استفاده از آن دچار مشکل است. انسولین هورمونی است که کمک می‌کند قند (گلوکز) وارد سلول‌ها شود تا به عنوان انرژی مصرف شود. اگر قند در خون باقی بماند و وارد سلول‌ها نشود، با گذر زمان می‌تواند به بیماری‌های خطرناکی مانند ناراحتی قلبی، آسیب کلیوی و مشکلات عصبی منجر شود.

علائم دیابت شدت و زمان بروز متفاوتی دارند، اما علائمی مانند تشنگی زیاد، ادرار مکرر، کاهش وزن بی‌دلیل و خستگی شدید رایج هستند. همچنین تاری دید، دیر خوب شدن زخم‌ها و افزایش اشتها از دیگر نشانه‌های احتمالی دیابت هستند. دیابت نوع ۲ که شایع‌ترین نوع این بیماری است، اغلب به سبک زندگی بی‌تحرک، چاقی، عوامل ژنتیکی و افزایش سن مرتبط است.

blank

اچ‌آی‌وی/ایدز

ویروس اچ‌آی‌وی (HIV) ویروسی است که به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند. ایدز (AIDS) مرحله پیشرفته‌ عفونت با اچ‌آی‌وی است که در صورت عدم درمان رخ می‌دهد. در صورت عدم درمان، این ویروس می‌تواند باعث ضعف شدید سیستم ایمنی، افزایش احتمال ابتلا به انواع عفونت‌ها، برخی سرطان‌ها و مشکلات عصبی شود.

طبق اعلام سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS)، بیشتر افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، حدود دو تا شش هفته بعد از ابتلا، دچار علائم کوتاه‌مدت شبیه سرماخوردگی یا آنفلوآنزا می‌شوند. پس از این دوره اولیه، ممکن است ویروس برای سال‌ها علائمی ایجاد نکند. برآوردها نشان می‌دهد که حدود ۸۰ درصد از افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، این علائم اولیه را تجربه می‌کنند. علائم شایع شامل تب، گلودرد و بثورات پوستی هستند. نشانه‌های دیگر شامل خستگی، درد مفاصل و عضلات و تورم غدد لنفاوی می‌شوند. این علائم معمولاً یک تا دو هفته طول می‌کشند، اما در برخی موارد بیشتر ادامه پیدا می‌کنند. بروز این نشانه‌ها یعنی سیستم ایمنی بدن در حال مقابله با ویروس است.

با این حال، NHS هشدار داده که وجود این علائم لزوماً به معنی ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی نیست، چراکه بیماری‌های دیگر نیز می‌توانند باعث بروز چنین علائمی شوند. اگر چند مورد از این نشانه‌ها را دارید و فکر می‌کنید احتمال دارد در معرض ویروس قرار گرفته باشید، بهتر است آزمایش اچ‌آی‌وی انجام دهید.

منبع: روزیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا