وب گردی

شبی که استادانه‌ترین تلاوت‌ها را جوان‌ترین قاریان اجرا کردند + فیلم

محفل قرآنی رهبر معظم انقلاب بیش از چهل سال است توسط ایشان برگزار می‌شود و حتی در ایام کرونا هم این برنامه تعطیل نشد و به صورت مجازی برگزار شد. امسال هم اساتید، قاریان و فعالان قرآنی کشورمان از گوشه و کنار ایران اسلامی خود را به انتهای خیابان فلسطین رساندند.

طبق معمول میهمانان از ساعت‌ها قبل از زمان اعلام شده به محل قرار آمده بودند و خادمان برای رفاه آنها، بعد از نماز ظهر پذیرش را آغاز کرده و درب‌های حسینیه امام خمینی (ره) را برروی میهمانان باز کردند. قاریان و اساتید قرآن ضمن خوش و بش در روز‌های پایانی سال شمسی، سال نو قرآنی خود را آغاز کردند.

پخش زنده محفل هم گویا قبل از حضور رهبری در حسینیه آغاز شده بود و در این فرصت شبکه قرآن با چند نفر از اساتید به صورت زنده گفتگو کرد. اما حاشیه جالب این محفل خبرنگار شدن استاد احمد ابوالقاسمی بود که میکروفون به دست در حال مصاحبه با دیگر قاریان و اساتید بود. گویا او برای برنامه محفل مصاحبه می‌گرفت. با خود گفتم من خبرنگار انتهای حسینیه نشسته‌ام و استاد ابوالقاسمی در حال مصاحبه گرفتن است، جالب می‌شد اگر من هم روی جایگاه می‌رفتم و تلاوت می‌کردم.

حال و هوای حسینیه با سردادن شعار و مدیحه‌سرایی برخی مدعوین و همراهی دیگران با آنها بسیار خاص شد. برخی از فرصت باقی‌مانده تا حضور آقا استفاده کرده و در گوشه‌ای از حسینیه مشغول خواندن قرآن بودند.

حدود ساعت ۱۵:۱۵ رهبر معظم انقلاب وارد حسینیه شد.

تلاوت مهدی شایق قاری اهل یزد آغاز‌گر برنامه بود که یاد و خاطره شهید حسن دانش را برای جمع زنده کرد. شایق با وجود اینکه خود دارنده رتبه بین‌المللی در تلاوت قرآن است، اما از محضر این شهید بزرگوار تلمذ کرده بود و می‌گفت به مقام و جایگاه شهید دانش غبطه می‌خورم.

پخش تلاوت‌های شهدا، از شهدای جنگ تحمیلی تا شهدای منا از دیگر آیتم‌های برنامه بود که هنگام پخش صوت تلاوت شهید عبدالله مداح رهبر معظم انقلاب منقلب شده و با شنیدن این تلاوت زیبا و استادانه اشک از جشمانشان جاری شد.

قاریان و گروه‌های تواشیح طبق لیست تعیین شده یکی‌یکی به جایگاه تلاوت می‌رفتند تا اینکه نوبت به سیدپارسا انگشتان قاری جوان اهل مازندران رسید. جوانی که کمتر کسی فکر می‌کرد تلاوتی چنین قوی و استادانه ارائه کند. البته کولاک جوان‌ها فقط به او ختم نشد و سیدمحمد حسینی‌پور قاری جوان اهل سمنان هم نشاط فراوانی به حسینیه داد و بار‌ها تحسین رهبر معظم انقلاب را برانگیخت.

پس از شنیدن این دو تلاوت باخود فکر کردم برای تلاوت انگشتان و حسینی‌پور باید این‌چنین نوشت: «استادانه‌ترین تلاوت‌های محفل رهبر انقلاب را جوان‌ترین قاری‌ها اجرا کردند».

لبخند رضایت رهبر معظم انقلاب از تلاوت قاریان جوان

پایان‌بخش مراسم قرائت دعای ختم قرآن توسط استاد محمد لطفی‌نیا بود و پس از آن رهبر معظم انقلاب برای حاضران سخن گفتند.

در ادامه فراز‌هایی از مهم‌ترین نکات بیان‌شده توسط ایشان تقدیم می‌شود.

تلاوت صحیح قرآن روز‌به‌روز در کشور درحال توسعه است و روزی نیست که بنده خدای متعال را بابت این نعمت شکر نکنم. تصور من این است که تعداد قاری خوش‌خوان و درست‌خوان در کشور ما از همۀ کشور‌های اسلامی بیشتر باشد.

قرآن را بخوانید حتی شده روزی یک یا نیم‌صفحه. در دنیای اسلام هیچ‌کس نباید پیدا شود که یک روز بر او بگذرد و آیات قرآن را تلاوت نکند. قرآن را باید با تدبر خواند، تدبر یعنی از ظاهر عمیق قرآن به باطن عمیق آن رسیدن. قرآن نازل شده برای تدبر و فهمیدن. همه باید مواظب باشند و بدانند که عمق‌یابی از قرآن با تفسیر به رأی، تحمیل نظرات خود به قرآن و تکیه بر دانسته‌های ناقص فرق دارد.

تکرار در تلاوت برخی جا‌ها لازم است، اما چقدر تکرار؟ در برخی تلاوت‌ها قاری یک آیه را ۱۰ بار تکرار می‌کند! این معنایش این است که قاری موسیقی‌دان است و می‌خواهد آیه را با شکل‌های مختلف بخواند. این چیزی نیست که انسان از قاری توقع دارد.

باید از غنای حرام پرهیز شود، من گاهی اوقات برخی تلاوت قاری‌های مصری را می‌شنوم شبهه می‌کنم و رادیو را خاموش می‌کنم. اینها خوش‌خوان هستند و صدای خوبی دارند، اما گاهی اوقات چیزی که قاری می‌خواند سبک خواندن غنای عربی است و تلاوت قرآن نیست. قاری‌ها از ادا‌های برخی قاری‌های خارجی تقلید نکنند، گاهی قاری‌های ما لباس‌هایشان هم شبیه لباس‌های آنها می‌شود. شما لباس ایرانی بپوشید و از آنها بهتر تلاوت کنید.

امروز هزاران محفل قرآنی وجود دارد، اما هنوز کم است. در حفظ، تلاوت، انس با قرآن جای کار زیاد است.‌ای کاش هر مسجدی محفل انس با قرآن شود.

در پایان میهمانان به امام رهبر معظم انقلاب نماز مغرب و عشاء را اقامه کردند و پس از آن سفره افطار رهبری در حسینیه گسترده شد.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا