شور کردن پسته خام در خانه با ترفندی ساده

نحوه شور کردن پسته خام امروزی با روش های سنتی کمی متفاوت می باشد. معمولاً خیلی ها ترجیح می دهند که با روش های جدیدتر پسته و آجیل خود را بو داده و شور کنند تا اینکه از روش های قدیمی استفاده نمایند.
برخی نیز به ویژه خانم های خانه دار می خواهند خودشان طرز تهیه پسته شور را یاد گرفته و به صورت مستقیم و بدون دخالت روش های صنعتی این کار را انجام دهند. در ادامه روش های گوناگونی برای شور کردن پسته خام توضیح داده شده است. برای یادگیری این موارد تا انتهای این مقاله از شادمگ همراه ما باشید.
نکات مهم پیش از شور کردن پسته خام
قبل از اینکه نحوه شور کردن پسته خام را به شما آموزش دهیم لازم است که یک سری نکات را به شما بگوییم که در هنگام بو دادن پسته آن ها را در نظر بگیرید. این نکات شامل موارد زیر می باشند.
سعی کنید در هنگام شور کردن پسته از حرارت ملایم استفاده کنید. زیرا حرارت زیاد منجر به از بین رفتن ارزش غذایی و خواص پسته می شود. اسید آمینه و آنتی اکسیدانی که در پسته وجود دارند به حرارت مداوم و بالا حساس هستند. پس سعی کنید به آرامی و با حوصله پسته های خود را شور کنید.
پیش از این نحوه خشک کردن پسته خام در خانه را به شما یاد دادیم.
نحوه شور کردن پسته خام با ماهیتابه
نحوه شور کردن پسته خام با کمک ماهیتابه به این صورت است که شما ابتدا باید پسته ها را به مدت یک الی دو ساعت با مقدار قابل توجهی آب بخیسانید. سپس به آب آن ۲ قاشق غذاخوری نمک اضافه نمایید. بعد از گذشت دو ساعت پسته ها را آبکشی کرده و آن ها را درون ماهیتابه بریزید.
سعی کنید از ماهیتابه های تفلون و نچسب برای انجام این کار استفاده کنید. سپس محلول آب و نمک را آماده کرده و به پسته های موجود در ماهیتابه اضافه کنید. در ابتدا که پسته ها درون آب شناور هستند مقداری حرارت زیر ماهیتابه را زیاد کرده و بعد از تبخیر شدن آب میزان حرارت را تا حد زیادی کاهش دهید.
سپس اجازه دهید پسته ها با حرارت ملایم کاملاً خشک شوند. برای اینکه پسته ها خوش رنگ تر و خوش طعم تر باشد می توانید در هنگام خشک کردن آن مقداری آبغوره، گلپر یا زعفران به آن اضافه نمایید.
شور کردن پسته بدون نیاز به خیساندن
شور کردن پسته خام با ماهیتابه بدون نیاز به خیساندن به این صورت است که شما ابتدا باید ماهیتابه را بر روی حرارت ملایم قرار داده تا گرم شود. سپس پسته ها را داخل ماهیتابه ریخته و به آرامی تفت دهید تا از رنگ سفید به رنگ قهوه ای ملایم تبدیل شود.
بعد از تغییر رنگ پسته ها محلول آب نمک را به آن اضافه کرده و به آرامی تفت دهید تا آب و نمک آن تبخیر شده و کاملاً خشک شود. اگر احساس کردید که پسته ها در این روش تغییر رنگ بسیاری داشتند اما هنوز به خوبی خشک نشدند می توانید حرارت زیر آن را را خاموش کنید. سپس ماهیتابه را در فضای باز قرار دهید تا رطوبت موجود در آن به خوبی خشک شود.
شور کردن پسته خام با یک روش بسیار ساده
در این روش بایستی ابتدا باید پسته ها را به خوبی با آب سرد بشویید و آن را با نمک و زعفران دم کرده غلیظ و سرکه و آبلیمو مخلوط کنید. سپس در ظرف را ببندید و یک شب تا صبح آن را در محیط خنکی قرار دهید تا کاملاً مزه ها به آن جذب شده و رنگ آن مقداری تغییر کند.
در روز بعد فر را حدود ۳۰ دقیقه بر روی دمای ۱۴۰ درجه تنظیم کنید تا به خوبی گرم شود. پسته ها را آبکش کرده و آب اضافی آن را بگیرید. سپس آن ها کف سینی فر پخش کنید و سینی را درون فر قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه فر را بر روی دمای ۱۴۰ درجه تنظیم کنید. سعی کنید هر ۵ دقیقه یک بار آن را هم بزنید تا به صورت یکنواخت بو داده شوند. سپس سینی را از فر خارج کرده و به مدت ۳ الی ۴ ساعت در فضای باز و خشک قرار دهید.
شور کردن پسته با کمک فر
شور کردن پسته خام با کمک فر یک روش بسیار پرطرفدار می باشد. برای شروع این کار ابتدا لازم است پسته ها از شب قبل در محلول آب و نمک خیسانده شوند. بعد از گذشت ۱۰ الی ۱۲ ساعت آبکشی شده و با کمک دستمال آشپزخانه یا حوله آب پسته ها کامل گرفته شود.
در ادامه لازم است که درون سینی فر قرار گیرند و با حرارت ملایم فر خشک شوند. در طول خشک شدن پسته ها چند بار سینی فر تکان داده شود تا به صورت یکنواخت خشک شود. بعد از خشک کردن پسته ها اگر هنوز هم کمی رطوبت داشتند می توان آن را درون فضای باز به مدت ۵ الی ۶ ساعت قرار داد تا کاملاً خشک شود.
نحوه شور کردن پسته خام با کمک بخاری
نحوه شور کردن پسته خام با بخاری کار بسیار ساده ای می باشد. شما می توانید در پاییز و زمستان به راحتی پسته خام خود را بو داده و آن را مورد استفاده قرار دهید. برای انجام این کار شما به یک تابه احتیاج دارید که دارای ضخامت مناسبی باشد. برای این کار می توانید از سینی های فلزی نیز استفاده کنید.
پسته ها را به صورت یک دست کف تابه یا سینی خود پخش کرده و بر روی بخاری قرار دهید و هر چند وقت یکبار هم بزنید تا به صورت کامل خشک شوند. انجام این روش کمی زمانبر است اما در نهایت نتیجه بسیار رژیمی، خوش طعم و سالم خواهد داشت.
شور کردن پسته در سرخ کن های رژیمی
نحوه شور کردن پسته خام در سرخکن های رژیمی تقریباً همانند شور کردن آن در فر می باشد. این سرخکن ها برای انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید دستگاه را روشن کرده و درون ظرف آن را پسته ها را بریزید.
سپس ظرف را درون دستگاه قرار داده تا پسته ها به خوبی خشک شوند. توجه داشته باشید قبل از قرار دادن پسته درون دستگاه باید به خوبی آن ها را مزه دار کرده باشید. برای این کار می توانید از شب قبل آن ها را درون محلول آب و نمک قرار داده سپس درون سرخ کن قرار دهید. سرخ کن می تواند در عرض نیم ساعت پسته ها را به خوبی بو داده و خشک کند.
پایان
منبع: مجله شاد