شیرینی کاکا کدو حلوایی گیلانی | طرز تهیه دسر خوشمزه و آسان پاییزی با کدو حلوایی
شیرینی کاکا کدو حلوایی یک دسر سنتی و محبوب گیلان است که با طعم شیرین و لطیف خود دل همه را میبرد. اگر به دنبال یک شیرینی سریع و خوشمزه برای میانوعده یا افطار هستید، این دستور پخت آسان و مرحله به مرحله را از دست ندهید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، شیرینی کاکا کدو حلوایی شیرینی مخصوص گیلان و یک دسر بسیار خوشمزه و مورد همه است. کاکا کدو بسیار آسان و سریع تهیه میشود و مانند کوکو باید آن را سرخ کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی (۶ نفر)
کدو حلوایی پخته و له شده: یک پیمانه
آرد گندم الک شده: یک پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
شیر: یکچهارم پیمانه (برای لطافت بیشتر؛ جایگزین: ماست)
گلاب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
مغز هل کوبیده: یک قاشق چایخوری
بیکینگپودر: یک قاشق چایخوری
شکر: نصف پیمانه
نمک: یکهشتم قاشق چایخوری

طرز تهیه و آموزش مرحله به مرحله کوکی کدو حلوایی
مرحله اول: آمادهسازی کدو حلوایی
- کدو حلوایی را بشویید و با پوست خرد کنید.
- با مقدار کمی آب بپزید تا نرم شود.
- پس از پخت، پوست کدو را جدا کرده و با قاشق له کنید تا پورهای یکدست به دست آید.
مرحله دوم: تهیه مایه کاکا کدو
- کدو پوره شده را با شکر، تخم مرغ، گلاب، آرد، شیر، نمک، ادویهها و بیکینگپودر مخلوط کنید.
- مایه بهدست آمده را حدود ۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی غلیظ و جا بیفتد.
نکته: برای تنوع، میتوانید از نصف پیمانه آرد گندم و نصف پیمانه آرد برنج استفاده کنید؛ فقط زمان استراحت مایه کمی بیشتر میشود.
مرحله سوم: سرخ کردن شیرینی
- تابهای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید تا داغ شود.
- با ملاقه مقداری از مایه کاکا برداشته و در تابه پهن کنید.
- درِ تابه را ببندید و با حرارت ملایم بپزید تا مغزپخت شود.
- سپس طرف دیگر شیرینی را نیز سرخ کنید.
نکات تکمیلی برای کاکا کدو حلوایی
- زمان آمادهسازی: حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه
- زمان پخت: حدود ۴۵ دقیقه
- نحوه سرو: میتوانید به عنوان میانوعده، دسر و حتی افطار در ماه رمضان سرو کنید.
- تعداد نفرات: مواد اولیه ذکر شده برای ۶ نفر مناسب است.
چرا کاکا کدو حلوایی محبوب است؟
شیرینی کاکا علاوه بر طعم فوقالعاده، تهیه آسان و سریع دارد و با ادویههای سنتی مانند دارچین و هل عطر خاصی پیدا میکند. استفاده از شیر یا ماست باعث لطافت بیشتر و بافت نرمتر این دسر خوشمزه میشود.

