ضرورت حضور شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با تأکید بر ضرورت حضور شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: به اشتباه تصور میشود وزارت نفت متولی بهینهسازی انرژی است، ما قرار است سهم خودمان در بهینهسازی را با استفاده از انرژیهای نو و تجدیدپذیر در طرحهای توسعهای ایفا کنیم.
به گزارش خبرنگار شانا، نصرالله زارعی، امروز (سهشنبه، چهارم دی) در آیین راهاندازی از نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی ایران (WRFM) با اشاره به اینکه ظرفیت تولید نفت در برنامه هفتم توسعه باید افزایش یابد، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود، نیازمند سرمایهگذاران بخش خصوصی و نهادهای نیمهدولتی و پیمانکاران قوی هستیم تا به اهداف پیشبینیشده در برنامه هفتم توسعه برسیم. رویکرد وزارت نفت بر این خواهد بود که از حضور سرمایهگذاران و پیمانکاران استفاده کند و زمینهسازی لازم را انجام دهد.
وی با بیان اینکه شرکت پاسارگاد یکی از موفقترین شرکتهای اکتشاف و تولید ایران است، گفت: توسعه تعدادی از میدانهای نفتی ایران در قالب قرارداد آیپیسی برای نخستین بار از سوی این شرکت در میدانهای سپهر و جفیر انجام شد.
مدیرعامل شرکت متن با تأکید بر اینکه در سالهای اخیر تأخیرهای ایجادشده برای توسعه میدانهای سپهر و جفیر جبران شده است، افزود: امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و بهزودی شاهد بهرهبرداری از فاز دوم باشیم. شرکت ملی نفت نیز در کنار شرکتهای اکتشاف و تولید خواهد بود.
زارعی به راهاندازی نخستین مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) کشور در شرکت گسترش انرژی پاسارگاد اشاره کرد و گفت: انتظارمان این است که شرکت سرمایهگذار اصلی در فاز ۲ که شروع آن در ماه بعد خواهد بود، فعالانه حضور داشته باشد.
وی به پیشتازی شرکت گسترش انرژی پاسارگاد در توسعه دانش و فناوری اشاره کرد و افزود: این شرکت در توسعه دانش و فناوری حرکت خوبی شروع کرده و در ادامه راه همراه آنها هستیم تا این روند کامل شود، البته امیدواریم و انتظار داریم در سایر چالشهای صنعت نفت مانند محیط زیست ورود کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، این شرکت همچنین در انرژیهای تجدیدپذیر ورود کرده است.
به گزارش تیتر۱۲، مرکز مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) گروه انرژی پاسارگاد یک ساختار مدیریتی و فناورانه در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز است که با استفاده از ابزارهای مختلف عملیات نظارت، انتقال، تحلیل و پردازش هوشمند دادهها را برای مدیریت همزمان و برخط عملیاتهای مرتبط با چاهها، مخزن و تأسیسات روسطحی بهعهده دارد.
این مرکز از فناوریهای نوینی نظیر حسگرهای پیشرفته سیستمهای مدیریت داده هوش مصنوعی و تحلیل دادههای برخط بهره میگیرد تا اطلاعات جامعی از وضعیت چاهها، جریان مخزن و عملکرد تأسیسات ارائه دهد.
منبع: شانا