اقتصاد

ضرورت فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت مصرف گاز

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه باید مدیریت مصرف را جدی بگیریم، گفت: برای درک بهتر مردم از تلاش‌ها و زحمات در روند تولید گاز باید فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش تیتر۱۲ به نقل از سازمان منطقه ویژه پارس، سخاوت اسدی در انتخابات پنجمین دوره شورای هماهنگی مدیران روابط عمومی صنعت نفت منطقه ۳ با بیان اینکه منطقه ویژه پارس یکی از بزرگ‌ترین مناطق ویژه کشور بوده که برای بزرگ‌ترین میدان گازی دنیا ایجاد شده است، اظهار کرد: تاکنون شرکت ملی نفت در بخش بالادست برای توسعه ۲۴ فاز پارس جنوبی بیش از ۹۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

وی به سخنان مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد رکوردشکنی در تولید گاز اشاره کرد و افزود: امسال بالاترین رکورد در طول تاریخ پارس جنوبی یعنی ۷۱۶ میلیون مترمکعب تولید گاز از میدان پارس جنوبی رقم خورده است، به‌طوری که بیشتر از شریک و رقیبمان، کشور قطر، برداشت کردیم.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه ۳۹ سکوی دریایی و ۱۳ پالایشگاه در خشکی وجود دارد، بیان کرد: از این تعداد پالایشگاه، هشت پالایشگاه در منطقه پارس یک در عسلویه و پنج پالایشگاه نیز در منطقه کنگان قرار دارد.

اسدی با اشاره به اینکه پالایشگاه فاز ۱۴ یا پالایشگاه سیزدهم آخرین پالایشگاهی است که دو سال قبل افتتاح شد و واحدهای آن نیز یکی پس از دیگری به بهره‌براری می‌رسد، افزود: تقریباً بیش از ۷۴ درصد گاز کشور در میدان پارس جنوبی تولید می‌شود و هم‌اکنون زندگی مردم به گاز پارس جنوبی وابسته شده که هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید. اگر روزی تولید گاز کمتر از مقدار فعلی باشد، مشکل‌ساز خواهد شد، هم‌اکنون بزرگ‌ترین تهدید فشار میدان پارس جنوبی است.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون با حداکثر تولید پیش می‌رویم، گفت: با این روند میدان پارس جنوبی دچار افت فشار می‌شود و از سال‌های آینده هر سال به اندازه یک فاز کاهش تولید خواهیم داشت که با اقدام مسئولان به‌ویژه وزیر نفت و مدیران ارشد شرکت ملی نفت که اولویت اول آنان بحث فشارافزایی است به‌زودی قرارداد اجرایی آن امضا می‌شود.

دو برابر شدن ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس از تولید روزانه ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی در این منطقه خبر داد و افزود: از این مقدار تولید به‌طور روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه برای پالایشگاه ستاره خلیج فارس ارسال می‌شود که حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد تولید بنزین کشور و بخشی از نفت‌گاز را در اختیار دارد.

اسدی با بیان اینکه حدود ۴۸ درصد ظرفیت تولید پتروشیمی کشور در منطقه ویژه پارس است، اظهار کرد: هم‌اکنون ۲۷ طرح پتروشیمی در بخش‌های عسلویه و کنگان با سرمایه‌گذاری ۳۴ میلیارد دلار در دست ساخت است که اگر به بهره‌برداری برسند، ظرفیت تولید پتروشیمی‌ها تقریباً دو برابر می‌شود.

وی با راهبردی دانستن این منطقه برای کشور گفت: پارسال مجموع درآمد ارزی صادرات کل مناطق آزاد و ویژه کشور حدود ۱۸ میلیارد دلار بود که از این مقدار ۱۲.۳ میلیارد دلار مربوط به منطقه ویژه پارس است.

فعالیت توسعه پارس شمالی به‌زودی آغاز می‌شود

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس با بیان اینکه میدان‌های گلشن، فردوس، فرزاد و پارس شمالی نیز در دست توسعه شرکت ملی نفت قرار دارند، ادامه داد: به‌زودی فعالیت توسعه پارس ۳ با عنوان پارس شمالی نیز آغاز می‌شود.

اسدی با اشاره به اهمیت صرفه‌جویی و مصرف بهینه گاز گفت: برای درک بهتر مردم از تلاش‌ها و زحمات در روند تولید گاز باید فعالیت‌های فرهنگی و فرهنگ‌سازی در اولویت قرار گیرد.

منبع: شانا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا