طرز تهیه رنگینک خرما + مواد و نکات لازم

رنگینک یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانیان است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رنگینک یک دسر خوشمزه و مقوی ایرانی است که معمولاً با خرما، آرد، گردو درست میشود. این دسر به دلیل داشتن مواد مغذی، انرژیزا مناسب برای وعده های ماه رمضان است. رنگینک از دسرهای سنتی و خوشمزه جنوب کشورمان است که آنرا به استان بوشهر نسبت می دهند. در تهیه رنگینک می توانیم به سلیقه خود از انواع مغزیجات استفاده کنیم، البته به طور معمول برای تهیه این دسر خوشمزه از مغز گردو استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه رنگینک خرما
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
خرما (ترجیحاً انواع نرم خرما مانند رطب) | ۳۰ عدد |
مغز گردو | ۲۰۰ گرم |
آرد سفید | ۱ لیوان |
کره | ۲۵ گرم |
پودر هل | نصف قاشق چایخوری |
پودر قند | ۲ قاشق چایخوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دارچین یا پودر پسته | به مقدار لازم برای تزئین |
مراحل تهیه رنگینک خرما ساده خانگی
مرحله اول
برای تهیه رنگینک خوشمزه ابتدا کره را از یخچال بیرون می آوریم و کنار می گذاریم تا با دمای محیط کمی نرم شود. آرد را الک می کنیم و تابه ای متوسط را روی حرارت کم می گذاریم و آرد را داخل آن می ریزیم و مداوم تفت می دهیم تا تقریباً به رنگ طلایی بشود.
مرحله دوم
خرماها را با هسته کش یا چاقو یا هر وسیله دیگری از هسته خالی کنید. بعد هم مغز گردو را به اندازه هسته خرما دربیاورید و آن را در داخل خرماها قرار دهید. می توانید مغز گردو را از وسط نصف کرده و نصفه را باز هم نصف کنید تا به اندازه دلخواه دربیاید. بعد خرماها را در یک ظرف به شکل دلخواه بچینید. البته اگر بخواهید می توانید خرماها را در غذاساز پوره کنید و یا بکوبید تا له شود و بعد آن را با مغز گردوی خرد شده مخلوط کنید و به شکل های دلخواه در ظرف بریزید.
مرحله سوم
پودر هل و کره را به آرد اضافه کنید. خوب هم بزنید تا کره آب شود و به خورد آرد برود. اگر مخلوط سفت بود کمی روغن مایع هم به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
بعد هم پودر قند را الک کنید و با پودر دارچین مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. مخلوط را تا حدی که سفت شود و حالت حلوا مانند پیدا کند روی حرارت هم بزنید.
مرحله پنجم
مخلوط آرد و کره را همان طور داغ روی خرماها بریزید تا تمام سطح آن را بپوشاند. می توانید از پشت قاشق برای صاف کردن آن استفاده کنید. از مغز پسته خرد شده هم می توانید برای تزئین آن استفاده کنید.
مرحله ششم
می توانید اول رنگینک را قالب بزنید و در ظرف بچینید و بعد روی آنها را تزئین کنید. در ادامه رنگینک ها را با کفگیر آرام در ظرف مورد نظرمان می چینیم و اگر قصد مصرف رنگینک ها را ندارید داخل یخچال می گذاریم و بعداً استفاده می کنیم.
طرز تهیه رنگینک رولتی
میتوانید رنگینک را به صورت رولتی تهیه کنید، برای این منظور کافی است مواد حلوا و مواد میانی را طبق دستوری که در بالابه آن اشاره شده است تهیه نمائید و روی یک کیسه فریزر و یا کاغذ روغنی پهن و شروع به رول کردن آن کنید و در نهایت در یخچال استراحت دهید تا برای برش دادن آماده شود. همچنین در صورت تمایل میتوانید چرخ کردن مواد میانی را چرخ کنید یا از خرمای درسته که شکم آن را با مغز پر میشود استفاده کنید.
نکات لازم برای تهیه رنگینک
- برای تهیه رنگینک، از خرمای نرم و شیرین مانند خرمای مضافتی یا کبکاب استفاده کنید تا دسر لطیفتر و خوشمزهتر شود.
- در صورت تمایل، میتوانید بهجای کره از روغن حیوانی استفاده کنید که طعم متفاوتی به دسر میبخشد.
- تفت دادن آرد تا رسیدن به رنگ طلایی ملایم کافی است؛ تیره شدن بیش از حد آرد ممکن است طعم سوختگی به دسر بدهد.
- برای تنوع در طعم، میتوانید مقداری پودر نارگیل به مخلوط آرد و کره اضافه کنید.
- رنگینک را میتوانید بهصورت قالبی نیز تهیه کنید. برای این منظور، کف قالب سیلیکونی را کمی چرب کرده، خرماها را در آن بچینید و سپس آرد تفت داده شده را روی آن بریزید. بعد از خنکشدن، رنگینک را بهآسانی از قالب خارج کنید.
- از خرمای تازه و نرم استفاده کنید اگر خرما نرم نبود باید خرما را در آب بخیسانید.