وب گردی

طرز تهیه موس شکلاتی خانگی + مواد لازم و نکات مهم

موس شکلاتی، دسر خوشمزه و کم‌نظیری است که با بافتی نرم و طعمی دلچسب، هر ذائقه‌ای را جذب می‌کند. طرز تهیه موس شکلاتی خانگی در این مطلب آماده شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، موس شکلاتی یکی از محبوب‌ترین دسرهای جهان و ایران است که علاوه بر طعم بی‌نظیر، ظاهری زیبا و بافتی نرم و سبک دارد. این دسر با ترکیب شکلات تلخ یا شیری، خامه و تخم مرغ تهیه می‌شود و مناسب مهمانی‌ها، جشن‌ها و حتی عصرانه‌های خانگی است.

چگونه موس شکلاتی خوشمزه و حرفه‌ای درست کنیم؟

برای درست کردن موس شکلاتی خوشمزه و حرفه‌ای، باید مراحل زیر را دنبال کرد.

موس شکلاتی

مواد لازم موس شکلاتی

شکلات تخته‌ای خرد شده یا شکلات چیپسی تلخ ۱۰۰ گرم
شکلات تخته‌ای خرد شده یا شکلات چیپسی ساده ۱۰۰ گرم
خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۲ عدد
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۶۰ گرم
نمک ۱ پنس
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲ قاشق غذاخوری

موس شکلاتی

مراحل آماده‌سازی موس شکلاتی

  • خرد کردن و ذوب کردن شکلات

شکلات تلخ یا شیری را روی تخته خرد کنید. یک قابلمه که تا نیمه آب شده را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. سپس یک کاسه فلزی یا شیشه‌ای نشکن را روی آن قرار دهید و شکلات را داخلش بریزید.

  • اضافه کردن خامه به شکلات ذوب شده

بعد از ذوب و نرم شدن شکلات، خامه را به آن اضافه کنید و با یک همزن دستی، به روش بن ماری کامل حل کنید. بعد از ذوب شدن کامل شکلات و خامه، آن را از روش حرارت بردارید.

  • جدا کردن سفیده از زرده

تخم مرغ‌ها را بشکنید و زرده و سفیده آن را از هم جدا کنید. سپس وانیل را به زرده تخم مرغ اضافه کنید و تا یکدست شدن، با همزن بزنید.

  • اضافه کردن شکر به زرده تخم مرغ

بعد از ۱ تا ۲ دقیقه، شکر را داخل ظرف زرده تخم مرغ بریزید. به مدت ۵ تا ۷ دقیقه و تا زمانی که شکر به‌طور کامل حل شود و زرده‌ها کرم رنگ شوند، با همزن برقی یا دستی، مخلوط کردن را ادامه دهید.

  • اضافه کردن شکلات به زرده

بعد از آنکه مخلوط زرده و شکر پف کرد و کاملاً بالا آمد، مخلوط خامه و شکلات سرد شده را آرام‌آرام به آن اضافه کنید. سپس با همزن دستی یا برقی، مخلوط را تا حد یکدست شوند.

  • آماده سازی سفیده تخم مرغ‌ها

در این مرحله، یک پنس نمک را به سفیده تخم مرغ‌ها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی، برای ۵ تا ۷ دقیقه هم بزنید؛ تا جایی که سفیده سفت شود و اگر ظرف را برگرداندید، بیرون نریزد.

  • اضافه کردن سفیده به مخلوط شکلاتی

با استفاده از یک لیسه یا قاشق، سفیده‌ها را طی ۲ تا ۳ مرحله به مخلوط شکلاتی اضافه کنید و دورانی هم بزنید.

  • اضافه کردن ژلاتین

ژلاتین را داخل آب جوشی که از دما افتاده بریزید تا دانه‌های آن کامل حل شود. سپس به کاسه محتویات موس اضافه کنید؛ ژلاتین را تا حدی که با مخلوط شکلات مخلوط شود هم بزنید.

  • ریختن موس در قالب

می‌توانید برای قالب‌گیری موس شکلاتی، آن را داخل قالب‌های سیلیکونی بریزید. همچنین می‌توانید یک قالب فلزی را با مقداری کره چرب کنید تا برای جدا کردن موس از قالب دچار مشکل نشوید.

موس ریخته شده در قالب را به مدت ۳ تا ۴ ساعت در داخل یخچال استراحت دهید.

قبل از سرو می‌توانید موس شکلاتی را با پودر کاکائو، شکلات رنده شده، خامه فرم گرفته یا میوه‌های تازه تزئین کنید.

موس شکلاتی

نکات حرفه‌ای برای تهیه موس شکلاتی عالی

  • استفاده از شکلات با کیفیت بالا تأثیر زیادی در طعم نهایی دارد.
  • خامه باید تازه و با چربی مناسب باشد تا بافت نرم و لطیفی ایجاد شود.
  • زدن سفیده تخم مرغ به درستی و آرام مخلوط کردن باعث هوادار شدن موس می‌شود.
  • ژلاتین را بیش از حد داغ نکنید تا ساختار موس حفظ شود.
  • از ظرف‌های شیشه‌ای یا کریستالی برای سرو، زیبایی موس را دوچندان کنید.

موس شکلاتی و بیسکوییت پتی بور

برای درست کردن پایه‌ی بیسکوئیتی موس شکلاتی با بیسکوییت به مواد اولیه‌ی زیر نیاز دارید:

  • بیسکوییت پتی بور ساده یا شکلاتی: ۱۰ عدد
  • کره آب شده فاقد نمک: ۴۵ گرم

برای آماده کردن این دسر بر پایه بیسکوییت پتی بور ساده یا شکلاتی:

  • بیسکوییت را به کمک میکسر یا گوشت‌کوب، پودر کنید و داخل یک کاسه بریزید.
  • کره آب شده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
  • مواد بیسکوییتی را کف قالب بریزید و سطح آن را به کمک گوشت‌کوب صاف و فشرده کنید.
  • مایه‌‎ موس را به قالب اضافه کنید و سطح آن را صاف و یکدست کنید و اجازه دهید به مدت ۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال استراحت کند.
  • برای تزئین می‌توانید خامه قنادی را فرم دهید و مانند تزئین کیک روی موس بزنید و سپس کمی پودر کاکائو روی آن بپاشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا