طرز تهیه وافل + مواد لازم
وافل یکی از میان وعده ها و صبحانه های لذیذ و پر طرفدار است که میتوانید در خانه و در زمان بسیار کمی تهیه کنید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، وافل یکی از دسرها و میانوعدههای محبوب و خوشمزه است که به دلیل بافت ترد و در عین حال نرمی که دارد، در سراسر جهان طرفداران زیادی پیدا کرده است. این خوراکی بهطور معمول در صبحانه یا بهعنوان یک میانوعده سرو میشود و میتواند با انواع مختلفی از تاپینگها مانند میوههای تازه، شربت افرا، شکلات و یا خامه زده شده همراه باشد.
مواد لازم برای تهیه وافل
- آرد همهمنظوره: دو پیمانه
- شکر: دو قاشق غذاخوری
- بیکینگپودر: چهار قاشق چایخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- تخممرغ: دو عدد
- شیر گرم: یکونیم پیمانه
- کره (آب شده): یکسوم پیمانه
- وانیل: یک قاشق چایخوری
آموزش پخت وافل با دستگاه وافل ساز
مرحله اول
ازآنجاییکه برای درستکردن وافل به دستگاه وافلساز نیاز دارید، اولین قدم این است که دستگاه را به برق بزنید و اجازه دهید تا در مدت زمانی که مواد را آماده میکنید، گرم شود. در دستگاههای جدید، نیازی نیست که حتماً قالبها را چرب کنید اما با این کار، وافلها راحتتر از قالب جدا میشوند. برای چرب کردن دستگاه کافی است مقداری روغن مایع داخل قالب اسپری کنید یا قالب را با فرچه یا قلمموی سیلیکونی یا دست چرب کنید.
مرحله دوم
حالا یک کاسه بزرگ را انتخاب کنید و درون کاسه آرد، نمک، بیکینگپودر و شکر بریزید و آنها را بهخوبی با یکدیگر مخلوط کنید.
مرحله سوم
در کاسهای دیگر، تخممرغها، کره ذوبشده، وانیل، و شیر را با همزن دستی یا برقی مخلوط کنید تا یکنواخت شوند.
مرحلهی چهارم
مواد بهدستآمده را به کاسهی حاوی آرد اضافه کنید و مجدداً هم بزنید. هم زدن را ادامه دهید تا حالت خمیری شکلی ایجاد شود.
مرحله پنجم
مایه وافل شما آماده است. حالا باید با استفاده از یک قاشق مقداری از مایه را بردارید و درون دستگاه وافلساز بریزید و در آن را ببندید.
مرحله ششم
در دستگاه را ببندید و ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید تا وافل طلایی و ترد شود. زمان پخت ممکن است بسته به دستگاه متفاوت باشد.
مرحله هفتم
انجام این کار را تا تمام شدن تمام مایع انجام دهید. دقت کنید زمانی که رنگ وافلهای شما به رنگ طلایی در آمد کاملاً پختهاند.
مرحله هشتم
وافلهای شما آماده است و میتوانید آن را با مواد مختلفی سرو و نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه وافل
اگر قصد دارید وافلها را برای مدت طولانیتری نگه دارید، آنها را در یخچال یا فریزر قرار دهید. برای بازگرداندن تردی وافلها، میتوانید آنها را در فر یا توستر گرم کنید.
میتوانید به خمیر وافل خود افزودنیهایی مانند پودر کاکائو، دارچین یا پوست لیمو اضافه کنید تا طعمهای متفاوتی را تجربه کنید.
دمای دستگاه وافلساز را به دقت تنظیم کنید. اگر دما خیلی بالا باشد، وافلها سریع خواهند سوخت و اگر دما خیلی پایین باشد، وافلها ممکن است ترد نشوند و به خوبی پخته نشوند.
حتماً قبل از ریختن خمیر، صفحات دستگاه را چرب کنید تا وافلها به آن نچسبند. همچنین از خمیر به مقدار مناسب استفاده کنید تا از سرریز شدن آن جلوگیری شود.
وافلهای پخته را بر روی یک صفحه یا دیش قرار دهید و آنها را با مواد تزئینی مانند میوههای تازه، شکلات ریز، مربا یا عسل تزئین کنید. سپس وافلها را به همراه انتخابهای دلخواه خود سرو کنید.
- زرده و سفیده مورد نیاز برای وافل را جدا کنید
اگر میخواهید وافلِ پفکرده و سبک داشته باشید، باید سفیده و زرده تخممرغها را از هم جدا کنید. ابتدا زرده را همبزنید و به خمیر اضافه کنید. در مرحله بعد، سفیده را هم بزنید تا کف کند و بهآرامی آن را با قاشق به خمیر اضافه کنید.
- بیش از اندازه مواد وافل را هم نزنید
خمیر وافل، مهمترین و ظریفترین بخش در طرز تهیه وافل است. خمیر باید بهشکلی باشد که راحت درون قالب وافل ریخته شود و از اینرو نباید آن را بیش از اندازه هم بزنید. هم زدن بیش از حد خمیر، آرد را به گلوتن تبدیل میکند و اجازه نمیدهد که وافل بهخوبی پف کند.
- در ظرف پخت وافل را خیلی زود باز نکنید
اگر وافل را با وافلساز تهیه میکند، نیازی نیست در دستگاه را خیلی زود باز کنید. منتظر چراغ یا بوق اتمام کار دستگاه بمانید. علاوه بر این، باز کردن در دستگاه وافلساز سبب میشود تا در انتهای کار، برای جدا کردن وافل با مشکل روبهرو شوید و نیمی از آن در ته ظرف بچسبد. اگر دستگاه شما هیچ چراغ یا سیستمی برای اعلام هشدار ندارد یا اگر از تابه دوطرفه استفاده میکنید، در ظرف را زمانی باز کنید که دیگر بخاری از دستگاه یا ظرف خارج نشود.