وب گردی

عوارض صبحانه نخوردن که کمتر کسی از آن خبر دارد

چه اطلاعاتی در خصوص عوارض صبحانه نخوردن دارید؟ صبحانه به عنوان اولین وعده غذایی روز نقش مهمی در سبک زندگی سالم دارد. با این اوصاف بسیاری از افراد به دلایل مختلف صبحانه را از برنامه روزانه شان حذف می کنند غافل از این که این کار ممکن است سلامت آن ها را به خطر بیندازد.

نخوردن صبحانه می تواند پیامدهای زیادی را برای بدن داشته باشد. به عنوان مثال این مسئله باعث می شود انرژی و تمرکز افراد در حین کار کردن کاهش یابد. در ادامه این مطلب از شادمگ بیشتر به بررسی عوارض صبحانه نخوردن خواهیم پرداخت و اثرات آن را بر بدن توضیح می دهیم.

عوارض نخوردن صبحانه در طب سنتی

در طب سنتی تاکیدهای بسیاری بر عوارض صبحانه نخوردن شده است. به همین خاطر می توان گفت حذف وعده صبحانه فقط یک تصمیم ساده نیست. زیرا این مسئله تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر سلامتی جسم و روان ما دارد.

می دانیم که بدن ما انسان ها نیازمند مواد مغذی است که بخش عمده ای از آن از طریق صبحانه تامین می شود. بنابراین زمانی که بدن با عدم دریافت مواد مغذی رو به رو می شوند این مسئله خود باعث ایجاد اختلال های گسترده می گردد.

صبحانه ی مقوی - عوارض صبحانه نخوردنصبحانه ی مقوی - عوارض صبحانه نخوردن

بنابراین افرادی که از خوردن صبحانه صرف نظر می کنند معمولاً شاهد مشکلاتی از قبیل ضعف انرژی، مشکلات یادگیری، تحریک پذیری و کاهش تمرکز هستند. باید به این نکته توجه کرد که عوارض صبحانه نخوردن معمولاً بر تمام بخش های بدن و ذهن اثرگذار است و در طولانی مدت حتی می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری های گوناگون باشد. در ادامه بیشتر در مورد عوارض صبحانه نخوردن صحبت می کنیم:

شادمگ بیش از ۱۰ مدل صبحانه رژیمی و خوشمزه را به شما آموزش داده است.

افت متابولیسم بدن

کاهش سرعت متابولیسم یکی از واضح ترین پیامدها و عوارض صبحانه نخوردن است. وقتی بدن در آغاز روز سوخت کافی دریافت نمی کند فرایند سوخت و ساز کند می شود. قطعا به همین خاطر است افرادی که صبحانه را نادیده می گیرند اغلب با مشکلاتی مانند کند شدن عملکرد گوارش و کاهش انرژی روبه رو می شوند. این اتفاق می تواند باعث تجمع چربی و حتی بدتر شدن مشکلاتی مثل یبوست گردد.

عدم تأمین مواد مغذی بدن

یکی دیگر از مشکلات رایج عوارض صبحانه نخوردن به عدم دریافت کافی ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن برمی گردد. قطعا می دانید که اگر بدن روز را بدون صبحانه شروع کند معمولاً مقدار زیادی از مواد مهم مانند پروتئین و املاح را از دست می دهد. این به این معنی است که وعده های غذایی دیگر هم در طول روز معمولاً جبران کننده این کمبودها نیستند. مهم تر اینکه با حذف صبحانه احتمال ضعف سیستم ایمنی، افزایش ابتلا به بیماری های قلبی و حتی دیابت نوع دو افزایش می یابد.

کسل و خواب آلود بودن

احساس خواب آلودگی و بی حالی از آثار معمول عوارض صبحانه نخوردن** است. بی شک بدن پس از یک شب استراحت به مواد مغذی جدید نیاز دارد تا بتواند روز را با انرژی آغاز کند. از این رو افرادی که این وعده را رها می کنند اغلب در ابتدای صبح با خستگی یا حتی افت فشار خون مواجه می شوند. تحقیقات متعددی نشان داده اند افرادی که با صبحانه کامل روز را شروع می کنند قدرت تمرکز و عملکرد ذهنی بیشتری دارند. پس اگر فردی صبحانه نخورد احتمال کاهش قند خون او بالا می رود و این حالت سبب بی حوصلگی و خلق پایین می شود. کمبود انرژی در ابتدای روز ممکن است کل طول روز فرد را متاثر کند و حتی باعث کندشدن فعالیت های فکری و جسمی شود.

بهترین زمان خوردن صبحانه - عوارض صبحانه نخوردنبهترین زمان خوردن صبحانه - عوارض صبحانه نخوردن

عوارض نخوردن صبحانه در نوجوانان

کنار گذاشتن صبحانه در سنین نوجوانی بسیار رایج است. به طوری که اغلب دانش آموزان یا نوجوانان به دلایل مختلفی مانند کمبود وقت یا بی اشتهایی صبحانه را حذف می کنند. در این باره تحقیقات به عمل آمده نشان می دهند که این رفتار در نوجوانان مخصوصاً دختران بیشتر دیده می شود. باید گفت این عادت غلط نه تنها روی یادگیری بلکه روی رشد جسمی و روانی نوجوانان تاثیر منفی می گذارد. مهم تر از آن این است که عوارض صبحانه نخوردن در این گروه سنی جدی تر از سایر گروه هاست. چون نوجوانان به دلیل رشد سریع بدن به انرژی و مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. حذف این وعده اصلی ممکن است پایه مشکلات تغذیه ای و ضعف بدنی باشد و زمینه برای مشکلات طولانی مدت فراهم کند. از دیگر پیادمدها و عوارض صبحانه نخوردن در نوجوانان عبارتند از:

عدم جذب مواد مغذی

صبحانه مصرف منظم مواد مغذی را تضمین می کند. به همین است که حذف این وعده در کودکان و نوجوانان می تواند منجر به مشکلاتی مانند ضعف حافظه و پایین آمدن عملکرد تحصیلی شود. در مقابل دریافت صبحانه کامل کمک می کند تا مغز و بدن فعالیت مناسب خود را حفظ کنند. قطعا به همین خاطر است نوجوانانی که این وعده را از برنامه خود حذف می کنند اغلب دچار بی حوصلگی و بی انگیزگی می شوند. به علاوه آنکه نبود مواد لازم در بدن بر روحیه و رشد آنان اثر منفی می گذارد.

چاقی و اضافه وزن

در نظر بسیاری از نوجوانان حذف صبحانه راهی برای جلوگیری از چاقی است. اما واقعیت کاملاً برعکس است. زیرا نخوردن صبحانه باعث ایجاد گرسنگی شدید در طول روز خواهد شد که معمولاً به سمت مصرف غذاهای پرکالری و ناسالم پیش می رود. بیشتر نوجوانانی که این وعده را حذف می کنند مستعد خوردن بیش از حد ناهار و تنقلات پرکالری هستند. این شرایط بدن را به سمت افزایش وزن و حتی ابتلا به بیماری های متابولیک سوق می دهد.

صبحانه - عوارض صبحانه نخوردنصبحانه - عوارض صبحانه نخوردن

عوارض نخوردن صبحانه در کودکان

بدن کودکان به دلیل رشد دائم نیازمند مواد حیاتی بیشتری است. حذف صبحانه در کودکان باعث می شود سطح انرژی و قند خون آنها به سرعت کاهش یابد. ساده تر بگوییم کودکانی که صبحانه نمی خورند معمولاً زود خسته و بی حوصله می شوند و حتی تمایل به شرکت در مدرسه یا فعالیت های گروهی را از دست می دهند.

این گروه از کودکان گاهی دچار نوسانات شدید خلقی یا پرخاشگری می شوند. آن هم به این خاطر است که کاهش ذخیره گلیکوژن و سطح گلوکز خون در بدن آن ها به دلیل نخوردن صبحانه پایین می آید و این می تواند اثرات کوتاه مدت یا حتی بلندمدتی روی فعالیت ذهنی و جسمی کودکان داشته باشد.

نخوردن صبحانه باعث لاغری می شود ؟

برخی تصور می کنند حذف صبحانه به کاهش وزن کمک می کند. اما بررسی های علمی بیانگر چیزی متفاوت هستند. اینکه بدن با حذف صبحانه دچار افت انرژی می شود و فرد در طول روز مستعد پرخوری یا خوردن مواد غذایی پرچرب و پرکالری می شود.

پس این را در نظر داشته باشید که مصرف صبحانه برای کنترل وزن ایده آل اهمیت اساسی دارد. چون باعث می شود گرسنگی غیرقابل کنترل در طول روز ایجاد نشود. به علاوه اینکه یک صبحانه کامل تعادل انرژی را برقرار می کند و از تمایل به خوردن تنقلات ناسالم جلوگیری می کند.

تنظیم سوخت و ساز بدن و تأمین نیاز بدن به مواد مفید یکی دیگر از فواید خوردن صبحانه برای لاغری می باشد. بنابراین حذف این وعده نه تنها کمکی به لاغری نمی کند بلکه ممکن است به اضافه وزن منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا