وب گردی

فلسطین؛ مشکل اصلی جهان اسلام

امام خمینی (ره) از ابتدای مبارزه با رژیم پهلوی در شهریور ۱۳۴۱، «فلسطین» را مشکل اصلی جهان اسلام نامید. وی در روز سه شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۵۸ همزمان با بمباران جنوب لبنان توسط نیروی هوایی رژیم صهیونیستی خطاب به مسلمانان جهان و دولت های اسلامی از آنها خواست که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به نام این روز نامگذاری کنند. روز قدس در تقویم کشورهای خود و در این روز از حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین به صورت یکپارچه و یکپارچه حمایت می کنند.

مقام معظم رهبری همچنین فلسطین را نه تنها اولین، اصلی ترین و مبرم ترین مشکل جهان اسلام، بلکه اولین مشکل جامعه جهانی دانستند. وی در چهارمین کنفرانس حمایت از فلسطین، اظهار داشت: مسئله فلسطین، مبرم‌ترین مسئله جهان اسلام است. وی دلایل این اولویت کنفرانس در حمایت از انتفاضه فلسطین را نیز بیان کرد. اولویت مسئله فلسطین:

فلسطین اولین مشکل در میان همه مشکلات مشترک کشورهای اسلامی است. ویژگی های منحصر به فردی در این شماره وجود دارد:

اول اینکه یک کشور مسلمان توسط مردمش غصب شد و به بیگانگانی که از کشورهای مختلف جمع آوری شده بودند و یک جامعه کاذب و موزائیک تشکیل دادند تحویل دادند.

دوم اینکه این واقعه بی سابقه در تاریخ با قتل و جنایت مستمر و ظلم و تحقیر صورت گرفت.

سوم اینکه قبله اول مسلمانان و بسیاری از مراکز مذهبی معتبر واقع در این کشور در معرض نابودی، توهین و زوال است.

چهارم اینکه این دولت و جامعه دروغین در حساس ترین نقطه جهان اسلام از ابتدا تا کنون نقش پایگاه نظامی، امنیتی و سیاسی دولت های استکباری و محور غرب استعمارگر را ایفا می کند. که به دلایل مختلف دشمن وحدت، پیشرفت و پیشرفت کشورهای اسلامی است و همواره به عنوان خنجر در کشور امت اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است.

خامساً، صهیونیسم که خطر بزرگ اخلاقی، سیاسی و اقتصادی برای جامعه بشری است، این پشتوانه را به وسیله و تکیه‌گاهی برای گسترش نفوذ و سلطه خود در جهان تبدیل کرده است.»

ایشان همچنین در خطبه های عید سعید فطر فرمودند: امروز اولین مشکل جهان اسلام مسئله غزه است. شاید بتوان گفت اولین مورد جهان بشریت قضیه غزه است. سگ هار و گرگ درنده به مردم مظلوم حمله کرده اند. چه کسی مظلوم تر از کودکان بی گناهی که در این حملات جان خود را از دست دادند؟ چه کسی مظلومتر از مادرانی است که فرزندان خود را در آغوش گرفته و مرگ و سیری آنها را به چشم دیده اند؟ رژیم غاصب بی وفا صهیونیستی امروز در برابر چشمان بشریت مرتکب چنین جنایاتی شده است. بشریت باید پاسخ دهد.”

اما تکلیف امت اسلامی چه خواهد شد که با وجود این همه تاکید بر مسئله فلسطین، هنوز اقدام جدی و موثری از سوی آنها صورت نگرفته است؟ این همان دغدغه ای است که امام خمینی (ره) نیز هشت روز پس از نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در دیدار با عبدالحلیم خدام مهمترین پیام این نامگذاری را به «روز قدس» تشریح کردند:

«یک چیز برای من مثل یک راز است و آن این است که همه کشورهای اسلامی و ملت‌های اسلامی می‌دانند این درد چیست، می‌دانند دست بیگانگان برای تفرقه انداختن آنهاست، می‌بینند که با این تفرقه‌ها، ضعف و ویرانی ممکن است در برابر مسلمانان حکومت دروغین اسرائیل را ببینند – اگر مسلمانان متحد می شدند، هر کدام یک سطل آب بر اسرائیل می ریختند و سیل می زدند – معذلیک در برابر او لال می ماند. راز این است که با اینکه اینها را می دانند، چرا به داروی نهایی که وحدت و تصادف است، روی نمی آورند؟ چرا توطئه هایی را که استعمارگران برای تضعیف آنها به کار می برند، خنثی نمی کنند؟»

و به همین دلیل مقام معظم رهبری همه مسلمانان را در قبال مسئله فلسطین مسئول می دانند و می فرمایند:

«.. هرکس شعار آزادی قدس شریف و نجات ملت فلسطین و سرزمین فلسطین را نپذیرد یا آن را کنار بگذارد و به جبهه مقاومت پشت کند متهم است. امت اسلامی باید این معیار و شاخص آشکار و ضروری را در همه جا و همیشه در نظر داشته باشد.

آنها فجایع علیه ملت فلسطین را نتیجه بی توجهی ملت اسلامی به تعهدات خود در قبال سایر ملل مسلمان می دانند.

اگر امت اسلامی پس از جنگ ۳۳ روزه لبنان و این بلایای وحشتناک، به طور جدی خواستار مجازات صهیونیست‌های فاجعه‌بار بودند، اگر پس از ویرانی و خونریزی کاروان‌های عروسی در افغانستان و پس از جنایات بلک واتر، این خواسته توجیه می‌شد. در عراق و بعد از رسوایی های سربازان. آمریکایی ها در ابوغریب و دیگران اتفاق می افتادند، امروز ما شاهد کربلا در غزه نبودیم.

ما ملتها و دولتهای مسلمان در این موارد به وظیفه قانون و عقل و عدالت عمل نکردیم و نتیجه آن چیزی است که امروز شاهد آن هستیم…»؛ و به همین دلیل کمک مردم فلسطین مد نظر است. بر همه مسلمانان واجب است:

«کمک همه جانبه به مردم فلسطین و حمایت همه جانبه از آنها یک تکلیف کافی برای همه مسلمانان است. دولت‌هایی که از جمهوری اسلامی ایران و برخی کشورهای مسلمان دیگر به خاطر کمک به فلسطین انتقاد می‌کنند، باید از این کمک‌ها استفاده کنند و از خود حمایت کنند تا تکلیف اسلامی بر دوش دیگران بیفتد و اگر جسارت، قدرت و جرأت ندارند، بهتر است به جای انتقاد و انتقاد. یک پیشرفت، از اقدامات مسئولانه و شجاعانه دیگران قدردانی کنید.

از سوی دیگر، آنها معتقدند که تنها راه نجات مردم فلسطین، مقاومت است.

نجات فلسطین با انحراف از سازمان ملل و یا از طریق اولی از قدرت های مسلط و رژیم غاصب محقق نمی شود، راه نجات فقط ایستادگی و مقاومت است…

و پیشنهادی که آنها به جامعه ملل ارائه می دهند، برگزاری همه پرسی به عنوان یک تصمیم دموکراتیک است که مورد قبول عموم مردم و دولت ها در جامعه بین المللی است:

«پیشنهاد ما راه حلی است که کاملاً با دموکراسی سازگار است که می تواند منطق مشترک همه افکار جهانی باشد. این پیشنهاد این است که همه صاحبان حقوق در سرزمین فلسطین اعم از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان ساختار نظام خود را در همه پرسی انتخاب کنند و همه فلسطینی هایی که سال ها سختی آوارگی را تجربه کرده اند نیز در این همه پرسی شرکت کنند.

لذا تصمیمات مقام معظم رهبری در مورد مسئله فلسطین در سه سطح ارائه می شود:

– در سطح خود مردم فلسطین: مقاومت. در سطح امت اسلامی: حمایت از فلسطین و اجرای تکلیف شرعی و عقلانی و قضایی. در سطح جامعه جهانی: برگزاری همه پرسی و انتخاب ساختار نظام توسط صاحبان حقوق در سرزمین فلسطین.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا