مذاکره ترکیه با کردهای قسد با میانجیگری آمریکا

آمریکا در راستای تثبیت موقعیت کردهای سوریه و جلوگیری از جنگ میان متحدانش زمینه مذاکرات کردهای قسد با دولت ترکیه را ایجاد کرده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، گزارش هایی درباره مذاکرات کردهای سوریه با دولت آنکارا منتشر شده و گفته می شود ترکیه با میانجیگری نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه در حال مذاکره با کردهای منطقه شمال شرق فرات هستند.
یک منبع مطلع کردی ضمن رد مذاکرات مستقیم با آنکارا، در این زمینه به روزنامه الاخبار گفته که نیروهای آمریکایی پیامهای میان نیروهای قسد و نمایندگان ترکیهای را در ارتباط با برقراری ثبات در شمال شرق فرات تبادل می نمایند.
این منبع کرد سوری با اشاره به اینکه آنها خواستار حفظ تمامیت سرزمینی سوریه هستند، تاکید کرد که کردهای شمال سوریه سه خواسته دارند، اول اینکه خودمختاری آنها در شمال شرق به رسمیت شناخته شود. دوم اینکه در دولت آینده سوریه نقش داشته باشند و سومین درخواست نیز آزادی فرهنگی و رسمیت یافتن زبان کردی در مناطق تحت کنترل شان است.
براساس این گزارش، ترکیه بعد از توافقات اخیر کردهای سوریه با دولت دمشق از دو پیش شرط سابق در ارتباط با لزوم اخراج شبه نظامیان حزب کارگران و همچنین ادغام کامل قسد در ارتش سوریه(به به عنوان نیروی مستقل) دست کشید.
این مذاکرات درحالی برگزار می شود که یک ماه قبل نیز مظلوم عبدی فرمانده قسد در دمشق با محمد جولانی رئیس دولت انتقالی سوریه مذاکره کرد و به توافقی در ارتباط با واگذاری کنترل منابع نفتی شرق فرات و همچنین ادغام در ارتش دست یافته بود.
ترکیه در چهارچوب وضعیت جدید مذاکراتی را با کردهای سوریه آغاز کرده است که طی آن از خواسته اخراج کامل همه اعضای حزب کارگران دست کشیده و در عوض قسد هم متعهد شده که این افراد فعالیت نظامی نداشته باشند و تهدیدی علیه ترکیه ایجاد نکنند.
همچنین ترکیه غیر از اهداف راهبردی و نظامی در ارتباط با کردهای سوریه به دنبال اهداف اقتصادی در شمال سوریه همانند تجربه روابط اقتصادی با اقلیم کردستان عراق است.
در این میان نقش آمریکا و فرانسه در ایجاد بستر سیاسی برای کنترل اوضاع در شمال سوریه و عدم حمله ترکیه به کردها سوریه و همچنین زمینه سازی برای مذاکرات دمشق با کردها نشان دهنده اراده ناتو برای حفظ کردهای سوریه به عنوان نیرویی تاثیرگذار در شمال این کشور است.
فرانسه و آمریکا از طریق میانجی گری برای حل اختلافات درون کردی و سپس به نتیجه رساندن مذاکرات دمشق با اکراد نقش فعالی ایفاد کردند و اکنون هم از طریق میانجیگری میان آنکارا و قسد به دنبال تثبیت غیرمستقیم خود در شمال سوریه هستند.
همزمان ترکیه نیز با توجه به شرایط جاری در سوریه و بیانیه عبدالله اوجالان در ارتباط با پایان مبارزه مسلحانه، فرصتی تاریخی برای حل و فصل منازعه دیرپای کردها پیش روی خود می بیند.
پایان