وب گردی

مسئول برخورد با لجن‌پراکنی‌های انتخاباتی کیست؟

همین چند روز پیش بود که رهبر انقلاب در جمع گروه‌های مختلف مردم و مسئولان بر حاکمیت اخلاق در رقابت‌های انتخاباتی تاکید کردند و فرمودند: «صحنه انتخابات صحنه عزت، حماسه و رقابت برای خدمت است نه میدان کشمکش برای تصاحب قدرت؛ بنابراین کسانی که وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شوند، رعایت اخلاق را وظیفه خود بدانند تا خدای متعال دل‌های مردم را به بهترین گزینه هدایت کند.»

این تعبیر رهبری مورد استقبال بسیاری از مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت و بسیاری با انتشار این توصیه، خود و دیگران را دعوت کردند تا به این امر توجه کنند، اما اندکی نگذشت که این شبکه‌ها مملوء از اخباری شد که با بی‌اخلاقی انتخاباتی و تخریب رقبا درصدد تایید خود و گزینه مدنظرشان بود. انتخاباتی که به تعبیر رهبری قرار است مایه عزت و آبروی نظام باشد در شبکه‌های اجتماعی تبدیل به معرکه‌ای برای قانون‌شکنی و زدن انواع تهمت‌ها به کاندیداهایی شده است که سبک و سیاق مدیریت‌شان مورد پسند برخی از کاربران نیست و در برخی موارد فیک‌نیوز‌هایی برای دیده‌شدن این اخبار اقدام کرده است تا به مهندسی آرا بپردازد و مردم را از کاندیدا‌های دیگر دلسرد کند، حتی به قیمت پرداختن به حواشی که اصلا ماهیت بیرونی ندارد و صرفا یک جنگ روانی برای زمین زدن رقیب است.

 رصد فعالیت‌های مجازی نشان می‌دهد که موج این تبلیغات به قدری افزایش یافته که برخی سایت‌ها نیز با استناد به این روایت‌های غیرواقعی، کنشگری تخریبی را در دستور کار قرار داده و به بهانه پاسخگویی به برخی شایعات، اقدام به برچسب‌زنی‌ها و بی‌اخلاقی‌های انتخاباتی کرده است و ابایی ندارد که انتقادات خود را با زبانی تند و بعضا در قالب اتهام بیان کرده و جامعه را به سمت یک رقابت ناسالم سوق دهد.

مشاهده اطلاعات شخصی و خانوادگی کاندیدا‌ها به جای نقد کارنامه و عملکرد آنها یکی از شیوه‌های مرسوم برای حذف جناح رقیب شده‌است تا‌حدی که برخی کانال‌های تلگرامی ــ که برای فعالیت در همین ایام به خدمت گرفته می‌شود ــ لجن‌پراکنی را به بالاترین حد رسانده و به افشای مطالب خانوادگی کاندیدا‌های انتخاباتی می‌پردازند. البته قوه قضاییه از رصد بی‌وقفه شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری و قول برخورد با متخلفان خبر داده است تا رسانه‌ها و اکانت‌ها به بهانه گرم‌کردن تنور انتخابات در زمین دشمن بازی نکرده و این جشن سیاسی را به آوردگاه بی‌اخلاقی تبدیل نکنند. بدون تردید تبلیغات انتخاباتی کاندیدا‌ها آزمونی کارآمد برای صلاحیت آنها برای ورود به عرصه قدرت است، زیرا تنها به این وسیله می‌توان امیدوار بود که در صورت برگزیده شدن، منافع ملی را مقدم بر کسب منافع حزبی و شخصی دانسته و در راستای تعهداتش فعالیت می‌کند. البته این قبیل نظارت‌ها نافی مسئولیت خطیر رسانه و افراد فعال در این عرصه نیست و آنها باید در خط‌مقدم اجرای منویات رهبری باشند و با رعایت اخلاق رسانه‌ای و فعالیت حرفه‌ای، شرایطی را فراهم کنند که تعیین سرنوشت ملت و کشور به ایجاد شکاف اجتماعی دامن نزده و مشوق مشارکت شهروندان برای انتخاب کاندیدای اصلح باشند.

کمااین‌که رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیر خود در مراسم سی‌وپنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) خاطرنشان کردند: در این حرکت عظیمی که انجام می‌گیرد، در رقابت‌های پیش روی انتخاباتی بین نامزد‌ها اخلاق حاکم باشد؛ بدگویی کردن، تهمت زدن و لجن‌پراکنی کردن کمکی به پیشرفت کار‌ها نمی‌کند به آبروی ملی هم لطمه می‌زند. صحنه انتخابات صحنه عزت و حماسه است، صحنه رقابت برای خدمت است، صحنه کش‌وواکش برای به‌دست آوردن قدرت نیست.

منبع: جام جم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا