وب گردی

نقد و بررسی سریال قهوه پدری اثر جدید مهران مدیری

سریال جدید مهران مدیری در ابتدا قرار بود با نام پدر قهوه پخش شود اما دچار دست خوش تغییرات شد و با قهوه پدری وارد رقابت با سریال های شبکه نمایش خانگی شد.

پس از مدت ها غیبت مهران مدیری در شبکه نمایش خانگی بعنوان کارگردان ، سریال قهوه پدری به نویسندگی امیربرادران و تهیه کنندگی جواد فرحانی بازیگرانش را شناخت و در باکس پخش روزهای دوشنبه قرار گرفت.

پخش تازه سریال هایی مثل غربت ، بازنده ، سریال گردن زنی، بازار سریال های معمایی و جنایی داغ شد اما سریال کمدی جایگاه ویژه ای بین کاربران شبکه نمایش خانگی دارد سریال قهوه پدری دوباره ژانر کمدی برای دوستداران فیلم و سریال ایرانی رو دوباره داغ کرد

خلاصه سریال قهوه پدری

سریال جدید مهران مدیری در ابتدا قرار بود با نام پدر قهوه پخش شود اما دچار دست خوش تغییرات شد و با قهوه پدری وارد رقابت با سریال های شبکه نمایش خانگی شد.

داستان قهوه پدری درباره مافیای قهوه ست یا دقیق تر در مورد خانواده‌ای ست که با همفکری هم، برای به دست‌آوردن سود مالی زیاد، تصمیم به واردات قهوه می‌گیرند و اتفاقا در این کار بسیار موفق می‌شوند، تا آنجا که شخصیت اصلی به «پدر قهوه» شهرت پیدا می‌کند.(خلاصه ای که داستانک ها و داستان های زیادی در پی داره.)

بررسی سریال قهوه پدری

مهران مدیری پس از جدایی از تلویزیون و به پایان رساندن برنامه دورهمی در شبکه نمایش خانگی با برنامه اسکار بار دیگر ثابت کرد هنوز به روز است و میتوان اورایک برنامه ساز موفق دانست ، پس ازبرنامه اسکار ساعت شش صبح را در قامت یک فیلم سینمایی به پرده نقره ای و جادویی معرفی کرد تا جادو سینما را پس از فیلم ساعت پنج صبح تجربه کند پس ازفیلم شش صبح این بار در قامت مجری برنامه گل یا پوچ که برنامه ای بود نو و جریان ساز عرض اندام کرد و ثابت کرد می تواند میزبان خوبی برای یک برنامه ی غیر سلبریتی محور باشد.

و حالا قهوه پدری سریالیست که این روزها در میان هجومی از برنامه های گفت و گو محور و رئالیتی شوها و حضور در بین حجمی از سریال های جنایی و درام در باکس شبکه نمایش خانگی قرار گرفته.

مهران مدیری اگر چه به تازگی در انتخاب بازیگر آزادنه تر عمل میکند و سعی میکند از بازیگرانی چون ژاله صامتی و سام درخشانی و حامد آهنگی استفاده کند اما در کست نویسندگی و عوامل، همچنان ( تاحدودی) خط فکری خودش را دارد.

امیربرادران که عضو تیم نویسندگان سریال های مسافران ، ساختمان پزشکان و روزی روزگاری مریخ بود با سریال هیولا ثابت کرد میتواند خودش نیز یک سرپرست فیلمنامه باشد و با فیلمنامه فیلم هتل ثابت کرد میتواند پرفروش بنویسد و حال با قهوه پدری سعی در داستان گویی دارد.

با پخش قسمت اول از این سریال متوجه میشویم با یک کمدی ماجراجویانه طرفیم و ممکن است در هر قسمت اتفاقات ویژه ای رقم بخورد ، اتفاقاتی که در گذشته آثار مهران مدیری در قالب اپیزودهای مختلف ( پاورچین ، نقطه چین ) رقم میخورد و حال رشته روایت ها باعث خنده میشود.

سام درخشانی کتابفروش است و به دلیل تنگدستی قرار است کتابفروشی اش را تعطیل کند ، افسردگی دارد و خانواده سعی در بهبود حالش دارند ، او که خسته شده میخواهد از مهران مدیری کمک بگیرد

فیلمنامه تا حدودی شبیه به سریال هیولاست اما این بار به جای فرهاد اصلانی معلم سام درخشانی کتاب فروشٍ افسرده عرض اندام میکند و به جای کامروا ، مافیای قهوه وارد عملیات نجات میشود ، عملیات نجاتی که خود یک باتلاق است.

جهان ٍ قهوه پدری در جهان هیولا و دراکولا اتفاق می افتد و هرسه سعی در افشای فساد دارند و افرادی که قربانی این فساد میشوند.

در طنزهای مهران مدیری شوخی های جنسی در کم ترین حالت خودش تنظیم شده از دورترین آثار تا سریال قهوه پدری ، احترام به ذهن مخاطب مهم ترین اصل مهران مدیریست که در این سال ها به همگان ثابت شده.

تیم بازیگران مهران مدیری بیشتر شبیه به تیم بازیگران سروش صحت است اما با پخش اولین قسمت این شباهت فقط روی کاغذ بود ، جهان سروش صحت با اختلاف زیادی با جهان مهران مدیری دور است

قهوه پدری ریسک کرده یا بهتر است بگویم مهران مدیری ریسک کرده ، اصولا ریسک پذیر است و خلاف جریان عمل میکند ، قهوه تلخ به نوعی اولین تجربه شبکه نمایش خانگی اش بود و آرام آرام جای خودش را در این بستر محیا کرد ، قهوه تلخ ، ویلای من ، شوخی کردم ، گنج مظفر ،اسکار ، گل یا پوچ بخشی از تجربه های او در شبکه نمایش خانگی ست و حال قهوه پدری جدیدترین اثر او میتواند در میان اثار غیر کمدی ممکن است مثل یک الماس بدرخشد.

ساخت کمدی در این روزها برای شبکه خانگی یک ریسک بزرگ است در میان اثاری چون بازنده ، گردن زنی ، غربت و رئالتی شو هایی همچون جوکر و سرگیجه قهوه پدری باید فرای تصور عمل کند. و این را نباید فراموش کرد که

مهران مدیری منعطف به یک تهیه کننده مشخص نیست

او با برادران آقا گلیان ، علی اوجی ، مصطفی احمدی و دیگر تهیه کنندگان سینما و تلویزیون کار کرده و حال با جواد فرحانی قهوه پدری را به مرحله پخش رسانده.

مهران مدیری و تیم نویسندگانش سعی در پنهان کاری ندارند و تلاش میکنند در همان قسمت اول شخصیت هارا به مخاطبان معرفی کنند و تا حدودی خط داستان را نشان دهد ، سریال قهوه پدری دقیقه هارا پر نمیکند و سعی در تلف کردن وقت مخاطب ندارد ، حساسیتی که مدت هاست میشود در آثار او مشاهده کرد ، شخصیت پردازی ، داستان سرایی ، به فکر فرو بردن مخاطب و کمدی سیاه از جمله باور هایی ست که با گذشت زمان نه تنها کم رنگ نشده بلکه پخته تر از همیشه ادامه دار راه اوست.

سریال قهوه پدری

عوامل و بازیگران سریال قهوه پدری

بازیگران : مهران مدیری، سام درخشانی، حامد آهنگی، ژاله صامتی ، میثم نوروزی ، مجید نوروزی ، بیتا سحر خیز ، ملیسا ذاکری ، سپیده بیگلری، اردشیرکاظمی ، حامد وکیلی و سعید نعمتی

طراح و کارگردان : مهران مدیری ، تهیه کننده : جواد فرحانی ، نویسنده : امیر برادران

سرپرست گروه کارگردانی : پوپک مظفری

برنامه ریز : شقایق طیبی

دستیار اول کارگردان : فتاح مینوبخش

دستیار دوم کارگردان : مرضیه زرتشت

منشی صحنه : زهرا مهدی

عکاسان : محمد بدرلو ، بهار عسگری

گروه فیلمبرداری

مدیر فیلمبرداری : امیرکریمی

فیلمبرداری و طراحی نور : همایون قربانی

گروه صدا برداری

صدابردار ، میکس و مسترینگ : محمود خرسند

آهنگساز : فریدون بهرامی

موسیقی تیتراژ پایان ( شعر ، ملودی و آواز ) : فرواگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا