وحشتناک ترین مضرات خرمالو که راهی بیمارستانتان می کند !
خرمالو یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین میوه های پاییزی و زمستانی است که مزه شیرین و فوق العاده خوشمزه ای دارد. خرمالو از آن میوه هایی است که مصرف آن خواص زیادی برای بدن دارد. اما در کنار آن باید نگران مضرات خرمالو هم باشید. مصرف زیاد این میوه همانند مصرف زیاد بسیاری از میوه های دیگر می تواند برای بدن عوارض مختلفی داشته باشد. اگر تاکنون در مصرف خرمالو زیاده روی کرده اید، بهتر است از این به بعد در مصرف آن مراعات کنید. زیرا مصرف زیاد آن می تواند شما را متوجه مضرات زیادی کند. در این مطلب از شادمگ قصد داریم به خواص و مضرات خرمالو بپردازیم.
ارزش غذایی خرمالو
خواص و مضرات خرمالو در طب سنتی زیادند. در واقع طب سنتی است که مشخص می کند خرمالو باید چه مقدار و چگونه مصرف شود. خرمالو سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن بوده و یک عدد از آن (۱۶۸ گرم حدودا) دارای ارزش غذایی زیر است:
- کالری: ۱۱۸
- کربوهیدرات: ۳۱ گرم
- پروتئین: ۱ گرم
- چربی: ۳/۰ گرم
- فیبر: ۶ گرم
- ویتامین آ: ۵۵ درصد از RDI
- ویتامین ث: ۲۲ درصد از RDI
- ویتامین E: 6 درصد از RDI
- ویتامین K: 5 درصد از RDI
- ویتامین ب ۶: ۸ درصد از RDI
- پتاسیم: ۸ درصد از RDI
- مس: ۹ درصد از RDI
- منگنز: ۳۰ درصد از RDI
وحشتناک ترین مضرات خرمالو
حال که در مورد فواید خرمالو دانستید، بد نیست در مورد مضرات آن هم بدانید. مضرات خرمالو زمانی جدی می شوند که شما روزانه حجم زیادی از خرمالو را مصرف کنید. مسلما مصرف بیش از اندازه هر ماده خوراکی می تواند مضرات وحشتناکی به دنبال داشته باشد. در ادامه می خواهیم شما را با بدترین و وحشتناک ترین مضرات خرمالو آشنا کنیم.
نحوه رسیدن خرمالو کال در خانه را شادمگ یادتان داده است.
افت شدید فشار خون
افت شدید فشار خون یکی از مضرات خرمالو است که در اثر مصرف بیش از اندازه آن به وجود می آید. خرمالو برای افرادی که فشار خون بالا دارند، بسیار مناسب است. زیرا موجب کاهش فشار خون در آن ها می شود. اما برای افرادی که به صورت طبیعی فشار خون پایینی دارند اصلا مناسب نیست. چرا که موجب افت شدید فشار خون می شود. پس اگر به صورت طبیعی فشار خون پایین دارید از مصرف زیاد خرمالو بپرهیزید.
عملکرد ضعیف دستگاه گوارش
مضرات خرمالو متوجه دستگاه گوارش نیز شده اند. خرمالو را به هیچ عنوان نباید به صورت ناشتا مصرف کنید. وجود تانن در خرمالو باعث ایجاد دردهای شکمی، معده درد و حالت تهوع می شود. فیبر موجود در خرمالو برای دستگاه گوارش مفید است. اما مصرف زیاد آن شما را با یبوست شدید مواجه خواهد کرد. پس اگر از یبوست رنج می برید، بهتر است در مصرف خرمالو محتاط عمل کنید. چرا که ممکن است علائم شما را تشدید کند.
انسداد روده
انسداد روده با خرمالو از مضرات خرمالو است که از مصرف بی رویه آن ناشی می شود. پوست خرمالو مقادیر بالایی تانن دارد. هر چند که به صورت طبیعی، پوست خرمالو مصرف نمی شود. زیرا مزه آن تلخ بوده و به نوعی غیرقابل مصرف است. اما برخی از افراد ممکن است آن را به صورت اتفاقی همراه با خرمالو بخورند. تانن موجب انسداد روده، دردهای شکمی و یبوست شدید می شود. از طرفی قورت دادن خرمالو بدون جویدن آن از دیگر دلایل مسدود شدن روده کوچک در اثر مصرف نادرست خرمالو است.
افزایش قند خون
همان طور که در ارزش غذایی خرمالو مشاهده کردید، قند این میوه بسیار بالاست. خرمالو با وجود قند بسیار بالایی که دارد می تواند قند خون شما را در مدت زمان کوتاهی بالا ببرد. پس این نوع میوه برای افرادی که دیابتی هستند، به هیچ عنوان توصیه می شود. البته افراد دیابتی می توانند مقدار بسیار کمی از این میوه مثلا نصف آن را مصرف کنند. شیرین بودن خرمالو و کالری بالای آن موجب افزایش وزن فرد نیز می شود. پس اگر قصد لاغر شدن و کاهش وزن دارید، میوه خرمالو انتخاب خوبی برای میان وعده ها نخواهد بود.
پوسیدگی دندان ها
از دیگر مضرات خرمالو که متوجه دندان ها می شود، پوسیدگی آنها است. خرمالو قند بسیار بالایی دارد و این خود موجب پوسیده شدن دندان ها در مرور زمان خواهد شد. همچنین رگه های خرمالو ممکن است در میان دندان ها گیر کرده و باعث پوسیدگی هر چه بیشتر آن ها شوند. پس توصیه می کنیم بعد از هر بار خوردن خرمالو، به خوبی دندان های خود را مسواک بزنید. به این ترتیب هیچ ردی از این میوه در میان دندان های شما باقی نمی ماند. در نتیجه دچار پوسیدگی دندان نیز نخواهید شد.
خرمالو چه خاصیتی دارد ؟
خرمالو از آن میوه هایی است که خواص بی نظیر آن همه را شگفت زده می کند. مهم ترین خواص خرمالو برای مردان و زنان به شرح زیر هستند.
- فیبر بالای این میوه برای دستگاه گوارش بسیار مفید بوده و حرکات روده را بهبود می بخشد.
- این میوه سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
- فلاونوئیدهای موجود در خرمالو مانع از رسوب چربی های مضر در عروق قلبی می شوند. درنتیجه احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی کاهش پیدا خواهد کرد.
- آنتی اکسیدان و ویتامین ث بالا، این میوه را به یک ضدالتهاب بسیار قوی تبدیل کرده است.
- ویتامین آ و ویتامین ث موجود در خرمالو برای سلامت پوست و مو بی نظیر هستند. می توانید از این میوه برای درست کردن انواع ماسک استفاده کنید.
- درمان شوره سر با استفاده از ویتامین E و ویتامین A موجود در خرمالو صورت می گیرد.
- اسهال و شکم درد شدید را می توان با استفاده از خرمالو درمان کرد.
- مس موجود در خرمالو برای برطرف نمودن فقر آهن و کم خونی بی نظیر است.
خواص و مضرات خرمالو در طب سنتی
مضرات خرمالو در طب سنتی
- یبوست شدید
- کهیر و خارش پوست
- تداخل شدید با داروهای فشار خون
- تحریک ترشح اسید معده
خواص خرمالو در طب سنتی
- پاکسازی کبد
- مفید برای سرماخوردگی
- سلامت قلب
- بهبود کارکرد کلیه
- تقویت استخوان
آیا خوردن خرمالو همیشه مضر است ؟
خیر. خوردن خرمالو به اندازه و به صورت صحیح به هیچ عنوان مضر نیست. مضرات خرمالو زمانی خود را نشان می دهند که آن را به صورت بی رویه و نادرست مصرف کنید. روزانه مصرف یک خرمالوی کوچک برای بهره مندی از خواص آن کافی می باشد. بعد از خوردن خرمالو حتما دندان های خود را بشویید تا دچار پوسیدگی دندان نشوید. خرمالو را به خوبی جویده و از خوردن پوست آن بپرهیزید. این گونه از مضرات گوارشی این میوه در امان خواهید ماند.
پایان
منبع: مجله شاد