بین الملل

پادکست|جوانب پیدا و پنهان توافق آتش بس آمریکا و انصارالله

شصت و نهمین شماره از پادکست «در عمق» به موضوع توافق آتش بس اخیر میان یمن و آمریکا اختصاص پیدا کرده است.

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ـ شصت‌ونهمین شماره از پادکست «در عمق» که به بررسی مهم‌ترین روندها، تحولات و همچنین شخصیت‌ها در غرب آسیا می‌پردازد، روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ ضبط و منتشر شد. در این اپیزود «منصور براتی»، میزبان «ایمان محمدی»، پژوهشگر مسائل یمن است.

 

پادکست , در عمق ,

 

هفته گذشته شاهد یکی از مهمترین تحولات در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی بودیم: اعلام آتش‌بس میان ایالات متحده آمریکا و یمن. این رویداد که ابعاد مبهم و قابل بررسی متعددی دارد، با سخنان ناگهانی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در کاخ سفید آغاز شد و به سرعت به یکی از خبرهای اصلی رسانه‌های جهان تبدیل شد.

حدود سه روز پیش، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در جریان نشستی با نخست‌وزیر کانادا در دفتر بیضی کاخ سفید به طور غیرمنتظره‌ای موضوع یمن را مطرح کرد. وی با لحنی قاطع، از دستیابی به آتش‌بس با یمن خبر داد و مدعی شد انصارالله دیگر تمایلی به ادامه درگیری ندارد.

ترامپ تصریح کرد آمریکا این وضعیت را می‌پذیرد و افزود در صورت عدم حمله از سوی انصارالله، نیروهای آمریکایی نیز حمله‌ای انجام نخواهند داد. وی همچنین بر ضرورت عدم حمله به کشتی‌های آمریکایی در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب و تضمین امنیت آبراهه‌های تجاری دریایی تأکید کرد. این اظهارات به سرعت در فضای رسانه‌ای و مجازی بازتاب گسترده‌ای یافت و پرسش‌های متعددی را درباره ماهیت و جزئیات این توافق مطرح نمود.

چند ساعت پس از سخنان ترامپ، وزارت امور خارجه عمان و بدر البوسعیدی، وزیر خارجه این کشور، پیام مطرح شده را تأیید کردند. آن‌ها اعلام داشتند که این توافق با وساطت و مساعی جمیله عمان حاصل شده است، که این خود نشان‌دهنده کانال‌های ارتباطی فعال و مؤثر میان طرفین با میانجی‌گری مسقط است.

شاید جامع‌ترین و شفاف‌ترین توضیح در خصوص این آتش‌بس از سوی «محمد عبدالسلام»، سخنگوی رسمی جنبش انصارالله و رئیس هیئت مذاکره‌کننده دولت صنعا، در مصاحبه با شبکه الجزیره ارائه شد. توضیحات وی حاوی نکات کلیدی و مهمی بود:

شیوه مذاکرات: وی تأکید کرد مذاکرات به صورت غیرمستقیم و با وساطت کشور عمان صورت پذیرفته است. این بدان معناست که پیام‌ها، پیشنهادها و پاسخ‌ها از طریق واسطه عمانی میان طرفین تبادل شده و مذاکره مستقیمی بین صنعا و واشنگتن انجام نشده است.

تشدید مذاکرات: به گفته عبدالسلام، شدت و جدیت مذاکرات از حدود دو هفته پیش افزایش یافته است. این بازه زمانی تقریباً با سفر خالد بن سلمان (مقامات سعودی) به ایران همزمان بوده است، که این همزمانی می‌تواند نشان‌دهنده ارتباط تحولات یمن با تحرکات مضاعف  منطقه‌ای و تلاش‌ها برای کاهش تنش باشد.

 

 

استثنا شدن رژیم صهیونیستی از توافق آتش بس: مهمترین نکته‌ای که عبدالسلام بر آن اصرار ورزید، استثنا شدن رژیم صهیونیستی از شمولیت این آتش‌بس بود. وی صریحاً اعلام کرد که هرگونه حملات در دریای سرخ که مرتبط با کشتی‌های این رژیم باشد، ادامه خواهد یافت و توافق حاضر شامل مصونیت کشتی‌های اسرائیلی نمی‌شود. اوتأکید کرد که کشتی‌های رژیم صهیونیستی قطعاً مورد هدف قرار خواهند گرفت و از حقوق تردد در دریای سرخ منع می‌باشند.

 

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا