پزشکیان چه کسی را وزیر وزارتخانه مهم صمت میکند؟
تغییر دولتها همواره فرصتها و چالشهای متفاوتی را پیش روی کشور قرار میدهد که اهم آن را میتوان در انتصابهای رئیس جمهور منتخب برای تصدی پستهای مهم و اثرگذاری همچون وزارتخانهها و معاونتها دانست.
به گزارش مجله تیتر ۱۲ به نقل از برنا، بدون شک استفاده از ابزارهای متفاوتی همچون تشکیل کارگروههای تخصصی و مشورت با افراد اصلح میتواند در انتخاب فرد مناسب برای پستهای مذکور مفید واقع شود که البته مشکلات مختص خود را نیز به همراه دارد که هوشیاری رئیس جمهور منتخب را در این زمینه برای به حداقل رساندن اثرات سوء این گونه تصمیمگیریها طلب میکند.
انتخاب فردی شایسته برای تصدی پست وزارت صنعت، معدن و تجارت که یکی از اثرگذارترین وزارتخانهها در پیشبرد اهداف برنامههای توسعه و همچنین حصول برنامههای اقتصادی کشور به حساب میآید، میتواند یکی از مهمترین انتخابهای مسعود پزشکیان برای دوره ریاست جمهوریش باشد کما اینکه دولتهای پیشین نیز بابت عملکرد این وزارتخانه زیر ذره بین بودند.
رضا رحمانی که از زمان مشخص شدن آرای انتخابات ریاست جمهوری همواره در گمانه زنیهای رسانهای برای تصدی وزارت صمت حضور داشته یکی از گزینههای روی میز پزشکیان است. رحمانی که به سبب نمایندگی تبریز در دورههای هفتم تا نهم مجلس شورای اسلامی از دوستان پزشکیان محسوب میشود در دولت دوازدهم سابقه تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت را در کارنامه خود دارد. وی که در دوره نهم مجلس شورای اسلامی هم ریاست کمیسیون صنایع و معادن را برعهده داشته در مجموع از سوابق اجرایی مناسبی جهت تصدی این پست برخوردار است.
خداداد غریب پور از دیگر اسامی حاضر در این لیست، از چهرههای شناخته شده و با سابقه بازار سرمایه به حساب میآید. غریب پور از سوابق اجرایی در زمینههای متفاوتی همچون بنگاه داری برخوردار است که میتوان مدیرعاملی پتروشیمی شازند و هلدینگهای صاحب نامی همچون خوارزمی، وبانک و سپهر صادرات را در این زمینه برشمرد. وی همچنین به مدت سه سال ریاست هیئت عامل ایمیدرو را برعهده داشت و در آن برهه از عملکرد قابل دفاعی نیز برخوردار بود.
میثم سعیدی هم از جمله نمایندگان ادوار است که در لیست گزینههای احتمالی تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت حضور دارد. سعیدی که سوابقی همچون نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و مدیرعاملی پتروشیمی جم را در کارنامه خود دارد، برای حضور در ساختمان وزارت صمت با توجه به آشنایی و دوستی دیرینه اش با شخص رییس جمهور احتمالا با استقبال مجلس برای رای اعتماد روبرو شود.
حسین علایی هم در این لیست حضور دارد. وی بیشتر پستهای نظامی همچون قائم مقامی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران را برعهده داشته و از سوابق اجرایی در بنگاههای اقتصادی تنها مدیرعاملی هواپیمایی آسمان و ریاست هیات مدیره شرکت ملی نفتکش را در کارنامه دارد که نام وی را بیشتر برای وزات دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تداعی میکند و باید دید با توجه به ماهیت تخصصی وزارت صمت، مسعود پزشکیان علایی را به عنوان گزینه خود به مجلس شورای اسلامی معرفی میکند یا نه!
سعید زرندی شاید عجیبترین اسم مطرح شده در میان شایعات روزهای اخیر باشد. وی که جوانترین چهره در بین این اسامی است عملا از سابقه اجرایی موثری برخوردار نیست و با جست و جوی بسیار میتوان یک سابقهی ستادی کوتاه مدت در معاونتی کم اثر و عملکردی خنثی و غیر پویا در رزومه وی پیدا کرد که تجربه قابل توجهی در بین سایر گزینههای مطرح شده نمیباشد. احتمالا مطرح شدن اسم وی همانند برخی از اسامی که در این مدت در رسانهها شنیده ایم به کمک دوستان و آشنایان وی و با استفاده از ترفندهای رسانهای است. وی اخیرا مدتی مدیرعامل شرکت صنایع شیمیایی ایران بوده که البته در حوزه سهامداری وزارت صمت نبوده و در مدیریت همان شرکت نیز عملکرد موفق و اقدام قابل توجهی نداشته است. شاید البته نقش پدر همسر وی که در دهه شصت و دولت زمان جنگ مدتی مسئولیت وزارت بازرگانی را بر عهده داشت و پیگیری چند نفر از دوستان قدیمی او برای داماد نسبتا جوان بی تاثیر نبوده باشد!
مشخص نیست کسی که یک روز هم سابقه مدیریت بر سازمانها و یا شرکتهای مهم تابعه وزارت صمت را ندارد چگونه میتواند برای چنین جایگاه مهمی مورد اعتماد رئیس جمهور قرار گیرد؟!
بدون شک هیچ معیاری نمیتواند تضمینی کامل از عملکرد منتخب تصدی وزارت صمت ارائه دهد، اما باید توجه داشت که پزشکیان و نزدیکانش باید بهترین گزینه را با توجه به سوابق و عملکرد گذشته اشخاص انتخاب کنند تا شانس موفقیت این وزارتخانه حداقل در چهار سال پیش رو را افزایش دهند.
پایان