«پیشبینی سرانجام لایحه پالرمو»، «هشدار وزیر خارجه سوریه» و «جزئیاتی جدید از حادثه بندر شهید رجایی»

اعلام جزئیات جدیدی از منشاء حادثه بندر شهید رجایی، پیشبینی تصمیم مجمع تشخیص مصلحت درباره کنوانسیون پالرمو، مخالفت کمیسیون اقتصادی مجلس با درخواست تفحص از بانک مرکزی و هشدار وزیر خارجه سوریه از جمله مهمترین اخبار شامگاهی ۹ اردیبهشت مجله تیتر ۱۲ به نقل از ایسنا بود.
اعلام جزئیات جدیدی از منشاء حادثه بندر شهید رجایی، پیشبینی تصمیم مجمع تشخیص مصلحت درباره کنوانسیون پالرمو، مخالفت کمیسیون اقتصادی مجلس با درخواست تفحص از بانک مرکزی و هشدار وزیر خارجه سوریه از جمله مهمترین اخبار شامگاهی ۹ اردیبهشت مجله تیتر ۱۲ به نقل از ایسنا بود.
به گزارش مجله تیتر ۱۲ به نقل از ایسنا، در شامگاه ۹ اردیبهشت اخباری مختلفی در حوزههای خبری منتشر شد که در ادامه گزیدهای از آنها را میخوانید:
تختروانچی: اولویت سیاست خارجی ایران، تعمیق روابط با همسایگان است
جهان – «حازم الخالدی» مشاور نخستوزیر عراق به همراه معاون وزیر بازرگانی و رئیس اتحادیه صنایع این کشور با «مجید تختروانچی» معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران ملاقات کرد که در این جلسه، دو طرف درباره روابط دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردند.
الخالدی با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پیشرفت پروندههای دوجانبه بهویژه در حوزه زیرساختی و مواصلاتی، بر آمادگی عراق برای گسترش همکاریها در همه حوزهها تأکید کرد.
تختروانچی هم در این نشست با اشاره به سفر اخیرش به عراق و ابراز خشنودی از اهتمام دو طرف به گسترش روابط دوجانبه، تصریح کرد: اولویت سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، تعمیق همهجانبه روابط با همسایگان به ویژه کشور دوست و برادر، عراق است.
آمریکا: راهحل دیپلماتیک برای مسئله هستهای ایران همچنان در دسترس است
«دوروتی کامیل شی» سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت، گفت: «زمان محدود است. اگر ایران از رها کردن برنامه تسلیحات هستهای خود ممانعت کند، باید این کشور را پاسخگو کنیم.»
وی در ادامه افزود که راهحل دیپلماتیک «همچنان در دسترس است».
دور سوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا روز شنبه در عمان برگزار شده و هیات ایران به ریاست «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه و هیات آمریکایی به ریاست «استیون ویتکاف» فرستاده رئیسجمهور آمریکا به غرب آسیا در این مذاکرات شرکت کردند.
تحریمهای تازه آمریکا علیه برنامه موشکی ایران
وزارت خزانهداری ایالات متحده اعلام کرد که ۶ نهاد و ۶ فرد مستقر در ایران و جمهوری خلق چین را به دلیل همکاری در راستای تهیه مواد اولیه موشکهای بالستیک ایرانی، تحریم کرده است.
«اسکات بسنت» وزیر خزانهداری آمریکا نیز توسعه توانمندیهای موشکی و تسلیحاتی ایران را «تهاجمی» دانست و مدعی شد که این برنامهها ثبات منطقه و همچنین امنیت ایالات متحده و شرکایش را به خطر میاندازد و نیز اینکه تحریمهای تازه با هدف «دستیابی به صلح از طریق قدرت» وضع شدهاند!
در این بیانیه با طرح این ادعا که افراد و نهادهای تحریمشده تهیه ماده «سدیم پرکلرات» و «دیاکتیل سباسات» از چین و ارسال آن به ایران را تسهیل کردهاند، آمده است: «وزارت خزانهداری به تمامی اقدامات لازم برای محرومکردن ایران از منابع مورد نیاز برای پیشبرد برنامه موشکیاش ادامه خواهد داد.»
تاکید قطر و انگلیس بر حمایت از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا
قطر و انگلیس امروز سهشنبه در بیانیه مشترکی حمایت خود را از روند دیپلماتیک در خصوص مذاکرات میان ایالات متحده و ایران اعلام کردند.
در بیانیه مشترک انگلیس و قطر آمده است: ما خواهان بازگشت فوری به توافق آتش بس و ایجاد چشم انداز سیاسی جدی برای تشکیل کشور فلسطین هستیم.
طبق این بیانیه مشترک، توافقی برای همکاری با یکدیگر در سوریه جهت ارائه کمکهای انسانی و حمایت از تلاشهای بازسازی حاصل شد.
به نقل از الجزیره، قطر و انگلیس در بیانیه مشترک خود عنوان داشتند از پیشرفتی که در «روند اصلاحات» در لبنان حاصل شده است، حمایت میکنند.
گوترش: غزه باید بخشی جدایی ناپذیر از کشور فلسطین باقی بماند
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد گفت: وعده دو دولتی در معرض خطر نابودی قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه «خشونت شهرکنشینان در کرانه باختری همچنان در سطحی نگرانکننده ادامه دارد»، گفت: غزه باید بخشی جداییناپذیر از کشور فلسطین در آینده باقی بماند.
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه «وضعیت در نوار غزه از بد به بدتر میرود»، تصریح کرد: اسرائیل نزدیک به دو ماه است که مانع ورود غذا و دارو به غزه شده است.
گوترش گفت: زمان آن رسیده که به کوچاندن مکرر در غزه پایان داده شود.
وی گفت: کمکهای انسانی قابل مذاکره نیستند و اسرائیل باید از غیرنظامیان حفاظت کرده، با برنامههای امدادی موافقت کند و آنها را تسهیل نماید.
وزیر خارجه سوریه: تعدیهای اسرائیل ممکن است به درگیری گستردهتری منجر شود
اسعد الشیبانی، وزیر خارجه سوریه گفت: رقابت میان کشورها باعث تضعیف برخی از ابتکار عملهای سازمان ملل در سوریه شده است. دودستگیها در شورای امنیت اجازه نمیدهد تدابیر قاطعی را درخصوص کشور ما اتخاذ کند.
وی گفت: برداشتن تحریمها از سوریه برای جلوگیری از وقوع مجدد درگیریها در کشور ما ضروری است.
اسعد الشیبانی افزود: تعدیهای اسرائیل به خاک ما نه فقط ثبات سوریه بلکه تمام منطقه را تهدید میکند. تعدیهای اسرائیل به خاک ما تهدیدی علیه امنیت منطقهای است و به نارضایتیهای جدیدی دامن میزند که ممکن است وخیم شده و به درگیری گستردهای منجر شود.
انصاری: فضای مجمع تشخیص مصلحت برای تصویب پالرمو مثبت است
سیاسی – حجتالاسلام مجید انصاری در گفتوگو با مجله تیتر ۱۲ به نقل از ایسنا، با اشاره به بررسی کنوانسیون پالرمو و CFT در کمیسیونهای تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام و انجام بررسیهای کارشناسی، در این زمینه، اظهار کرد: در جریان جلسه گذشته، برخی اعضا با طرح ابهامات و اشکالاتی خود که با ارائه توضیحات کارشناسان همراه و تا اندازه زیادی نگرانیها رفع شد.
معاون حقوقی رئیسجمهوری با تاکید بر اهمیت تصویب دو لایحه CFT و پالرمو، تصریح کرد: کشورهای طرف قرارداد ایران به این معاهدات پیوستهاند و الزاماتی وجود دارد که کشورهای عضو باید رعایت کنند، وقتی ایران به این معاهدات نمیپیوندد، محدودیتهایی برای مراودات اقتصادی ایجاد میشود تا جایی که در سفرهای خارجی تیمهای اقتصادی دولتی و خصوصی، کشورهای دوست و همسایه توصیه میکنند تا ایران زودتر به این معاهدات بپیوندد تا مشکلات مراودات و قراردادهای اقتصادی حل شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: البته ملاحظات همه ابعاد این موضوع دیده شده است و بنابراین پیوستن به این کنوانسیونها هیچ مشکلی برای منافع ملی ایجاد نمیکند.
حادثه در بندر شهید رجایی منشاء خارجی ندارد
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق گزارش ارائه شده هیات اعزامی کمیسیون به بندر شهید رجایی، حادثه در این بندر منشاء خارجی نداشته است. البته قصور و تقصیر، سهل انگاری و عدم رعایت نکات ایمنی در این حادثه بوده که نیازمند بررسی بیشتر، دقیقتر و بررسی کارشناسی مفصل دارد.
ابراهیم رضایی، در توضیح جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: این جلسه با حضور اعضای کمیسیون برگزار شد و احمد عجم رئیس کمیته امنیت و سارا فلاحی عضو کمیسیون که به بندر شهید رجایی رفته بودند، گزارشی از این حادثه و گفتوگوها و جلساتی که با مسئولان امنیتی، اجرایی و انتظامی داشتند، ارائه دادند.
وی ادامه داد: طبق گزارش ارائه شده، حادثه بندر شهید رجایی منشاء خارجی نداشته است. البته قصور و تقصیر، سهل انگاری و عدم رعایت نکات ایمنی در این حادثه بوده که نیازمند بررسی بیشتر، دقیقتر و بررسی کارشناسی مفصل دارد.
کمیسیون اقتصادی با تقاضای تفحص از بانک مرکزی مخالفت کرد
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس از مخالفت این کمیسیون با تقاضای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی خبر داد.
غلامحسین زارعی در توضیح جلسه امروز کمیسیون اقتصادی گفت: در این جلسه تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی بررسی شد و نمایندگان متقاضی و رئیس بانک مرکزی به ارائه نظرات خود پرداختند.
وی افزود: پس از بررسی های لازم کمیسیون با تقاضای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی مخالفت کرد که گزارش آن به صحن علنی ارجاع میشود.
بررسی اظهارنامههای گمرک شهید رجایی در اولویّت اول قرار گرفت
در ادامه اقدامات تسهیلگرایانه برای روانسازی و گذر از شرایط پیشآمده در پی حادثه بندر شهید رجایی، گمرک بررسی اظهارنامههای گمرک شهید رجایی در سامانه جامع گمرکی را در اولویت اول قرار داد.
دفتر فنآوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی گمرک در این خصوص اعلام کرد: در سیستم کارشناس متمرکز سامانه جامع امور گمرکی که با هدف استفاده بهینه از منابع کارشناسی گمرکات سراسر کشور طراحی شده است تغییراتی بعمل آمد تا با توجه به شرایط ویژه در بندر شهید رجایی، اظهارنامههای این گمرک با اولویت یک مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد.
بنابراین گزارش، با تلاش دفتر فنآوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی گمرک، اظهارنامههای گمرک شهید رجایی قبل از اظهارنامههای سایر گمرکات در کارتابل کارشناسی قابل مشاهده خواهد بود.
این امر باعث میشود تا کالاهای موجود در گمرک شهید رجایی که در کارتابل کارشناس جهت رسیدگی قرار میگیرد در سریعترین زمان ممکن مورد کارشناسی و تایید جهت ترخیص قرار گیرد.
بر اساس اعلام این دفتر طبق روال قبلی, همچنان کالاهای اساسی و حساس تمامی گمرکات در اولویت یک کارشناس متمرکز قرار خواهند داشت.
زینی وند: انتخابات دوره هفتم شوراها، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار میشود
علی زینیوند، معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: با توجه به موافقت مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، یازدهم اردیبهشت ۱۴۰۵ برگزار خواهد شد.
وی افزود: همزمان با این انتخابات سراسری، دو انتخابات میاندورهای نیز خواهیم داشت؛ نخست، انتخابات میاندورهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ۵ حوزه انتخابیه شامل ۱- تبریز، آذرشهر و اسکو، ۲- آبادان، ۳-،بندرانزلی، ۴- بندرعباس، قشم و حاجیآباد و ۵- نقده و اشنویه برگزار خواهد شد.
زینیوند گفت: مقدمات برگزاری انتخابات از ابتدای سال ۱۴۰۴ آغاز شده و جلساتی برای برنامهریزی و هماهنگی در حال برگزاری است.
پایان