چرا برخی افراد در ماه رمضان لاغر نمی شوند؟
فرایند روزه جدا از آثار دینی و معنوی، از نظر علمی نیز بر بدن اثر می گذارد. اکثر ما ۱۱ ماه از سال را به طور مداوم غذاهای مختلف می خوریم و در طول سال با پرخوری و عادات بد غذایی زیادی مواجه می شویم، بنابراین لازم است یک ماه به سیستم گوارش و بدن خود استراحت داده و شیوه غذا خوردن خود را تغییر دهیم. تغذیه
علاوه بر این، ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای ترک عادت های بد غذایی است. به عنوان مثال، نوشیدن آب یا نوشیدنی های سرد به جای نوشیدنی های گرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم باعث افزایش اشتها و پرخوری می شود، بنابراین کارشناسان تغذیه توصیه می کنند که افراد رژیمی با نوشیدنی های گرم افطار کرده و سپس شروع به مصرف خرما یا کشمش کنند. این کار برای تنظیم قند خون نیز مفید است.
* مراقب اضافه وزن در ماه رمضان باشید
بیشتر مردم بعد از ماه رمضان چاق میشوند، حتی اگر در طول روزهداری حدود ساعت ۲ بعد از ظهر چیزی نمیخورند. البته کمبود غذا در این مدت زمانی که کالری دریافتی در افطار و سحور دو برابر روزهای عادی شما باشد، تاثیری ندارد. به خصوص اگر غذاهای چرب و شیرین بیشتری مصرف کنید. به گفته کارشناسان تغذیه بهترین وضعیت این است که عصرانه معادل ناهار، افطار معادل صبحانه و عصرانه معادل شام و افطار از شام جدا شود.
با این کار وقت بیشتری برای نماز دارید و احساس سنگینی نمی کنید و زیاد غذا نمی خورید.
* برای کاهش وزن جادو نخورید!
برخی افراد در ماه رمضان به قصد لاغری سحری را ترک می کنند، این در حالی است که متخصصان تغذیه معتقدند نخوردن سحری یا ترکیب افطار و شام باعث بروز مشکلات گوارشی مانند رفلاکس در پایان ماه مبارک رمضان و احتمال افزایش وزن و خوردن با هم می شود. قند خون نیز وجود دارد. بنابراین صبحانه سبک و کم حجم توصیه می شود.
روزه داران به موقع بیدار شوند تا وقت کافی داشته باشند و عجله نکنند و بلافاصله نخوابند تا دچار مشکلات گوارشی نشوند.
*این غذاها را در صبح بخورید
دکتر مهدیه پوریزدان پناه، متخصص تغذیه بالینی ضمن ذکر نکاتی در مورد سحری می گوید: «استفاده از سبزیجات و میوه ها را در وعده سحری فراموش نکنید. حبوبات نیز گزینه بسیار خوبی برای صبحانه هستند. هرچه غذاهای کمچرب و شیرینتر بیشتر باشد، بهتر است. در عوض از غذاهایی با کربوهیدرات های پیچیده مانند نان، برنج و پاستا استفاده کنید. در این صورت تشنگی و گرسنگی کمتر می شود.
هنگام سحر خوردن شیر و چند عدد خرما خوب است. اما مراقب باشید که خرما را زیاد نخورید. خرما قند و انرژی زیادی دارد، افراد عادی نباید بیش از پنج خرما در روز مصرف کنند. خرما و شیر را در دستور کار افطار و سحری قرار دهید البته بهتر است شیر را با خرما و در آخر سحری مصرف کنید.
به جای آب ساده در سحر، از شربت ککشیر یا تخم مرغ با آبلیمو یا گلاب (کم شکر یا بدون شکر) برای رفع تشنگی استفاده کنید.
به یاد داشته باشید زمانی که سیر شدید غذا نخورید و نگران گرسنگی در طول روز نباشید. غذاهایی مانند بلغور جو دوسر، حلوا، لوح زرد و غیره را تهیه کنید. با روغن و شکر کمتر و سعی کنید از انواع غلات مانند برنج، گندم، جو و … استفاده کنید. و سبوس آنها در تهیه این غذاها.
* گزینه عالی برای بچه ها
در ماه مبارک به روزه اولی توجه کنید. برای دختران و پسران کوچکتر، حتما در وعده سحری از خورش استفاده کنید. این متخصص تغذیه بالینی می گوید: برای بچه ها می توان از مغزهای مختلف در فرنی، پوست زرد و … استفاده کرد. در صورت مصرف کافی لبنیات، ماه رمضان فرصت خوبی برای رشد استخوان های کودکان است. آن را نادیده نگیرید.”
همچنین در وعده های غذایی کودکان بین افطار تا سحر حتما دو تا سه واحد میوه، سه تا چهار واحد لبنیات و دو تا چهار واحد سبزی بگنجانید.
منبع: فارس